koniu Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Witam! Zgodnie z tym co obiecałem w "Powitalni" udało mi się odszukać kilka fotek moich czynów z lat młodzieńczych, więc zamieszczam je żebyście mogli oglądnąć co to kiedyś człowiek nawyprawiał, i nie ukrywam, że ciekaw jestem Waszych opinii Fotki były robione około 5 lat temu, kiedy wreszcie w domu pojawił się aparat cyfrowy więc nie są one najwyższych lotów (podobnie zresztą jak i modele:) ), a same modele, cóż, najstarszy (Kawasaki) ma solidne 11 lat na karku, a najmłodszy (Honda) sądzę, że nie mniej niż 7. Zapraszam do oglądania Wspomniany pierwszy "galeryjny" model: I kolejne: A to ten "najmłodszy" w rodzinie Taka mała pseudo - ekspozycja jeszcze za czasów mieszkania z rodzicami i dzielenia pokoju z bratem: I na koniec przenośny warsztat (ciekawe ile z tej całej chemii jest jeszcze zdatne do użytku...) Tyle w tym temacie, do następnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Ładne motorki. Na każdym z nich z chęcią bym na "żywo" pojeździł. Co do farbek Humbrola i Revella, możesz się mile zaskoczyć. Ja mam farbki, które kupiłem ponad 10 lat temu i są gotowe do działania. Niestety, niektóre umarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 "suka" moim zdaniem najładniejsza . W ogóle cały twój skład motorków fajnie wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Jak to były początki to wielki szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Nie no szacuneczek Piekne maszyny. Mnie najbardziej do gustu przypadło BMW - jest piękne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Piękne sztuki Już boję się o przyszłość zawiązaną z truckami ,w sensie że też będą tak ładnie wykonane Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 Dzięki Panowie za miłe słowa, ciesze się, że sie podobają maszynki. Mnie również jakoś najbardziej miło się robi jak na BMW patrze Gulus mam cichą nadzieję, że tak właśnie i sporo jeszcze da się z tego jeszcze odzyskać, dzisiaj przysiądę z wieczora i przebiorę to wszystko i zobaczymy jaki będzie bilans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Śliczna kolekcja motorków Mam nadzieję, że rozbudujesz ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Najpiekniejsza i najciekawsza - czterocylindrowa Honda NR750 - do dziś niespotykane rozwiązania tchniczne - owalne tłoki podparte dwoma korbowodami każdy i 8 zaworów na cylinder . To było prawdziwe Ferrari wśród motocykli, choć osiągi porównywalne z każdym motocyklem tej klasy .W latach swej świetności kosztowała chyba około 100 tysięcy marek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 Dzięki ...Mam nadzieję, że rozbudujesz ją... Jak na razie chce spróbować swoich sił z truckami, zobaczymy jak ten temat się rozwinie, kolejnych motocykli jak na razie nie mam w planie się tykać, ale kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Ja tam motorków nie lubie ale widzie, że wykonałes je bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Kolekcja super nie ma co!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Witam na jednym ze zdjęc zobaczyłem, że jednym z twoich narzędzi jest kompresor Mini Ma1000, jak o Ci się spisuje, dobrze? Ja mam Ma1000 tyle że niebieski i już drugi raz posłałem go do serwisu.Raz zepsuł się reduktor , a teraz przestał wytwarzac ciśnienie i układ przy odwadniaczu się rozszczelnił. Jestem trochę podłamany bo kleje modela i mam częsci do malowania a kompresor w naprawie. Czekam na twoją opinię o nim Bardzo ładne motorki Ja obecnie kleje Honde MVX250f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Motorki fajne ale mało fotek pokazujących szczegóły budowy... Czy to są "podrasowane" przez Ciebie die-cast'y czy plastikowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Bardzo fajne motocykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witam na jednym ze zdjęc zobaczyłem, że jednym z twoich narzędzi jest kompresor Mini Ma1000, jak o Ci się spisuje, dobrze? Witam Swojego czasu jak nim malowałem wszystko było ok, sprawował się dobrze, byłem bardzo zadowolony, zwłaszcza, że kupiłem go o ile pamiętam za jakieś 120zł, na chwile przed wielkim boomem cenowym tych sprzętów. Ale od ostatniego malowania minęło X lat więc teraz nie wiem w jakiej jest kondycji, ale mam nadzieję niedługo ponownie go uruchomić i zobaczymy jak zniósł lata garażowania. Motorki fajne ale mało fotek pokazujących szczegóły budowy...Czy to są "podrasowane" przez Ciebie die-cast'y czy plastikowe ? No niestety nie dysponuję zdjęciami z budowy, powodów jest kilka, w czasach kiedy je sklejałem nie było chyba jeszcze "mody" na robienie relacji warsztatowych, a internet był jeszcze wtedy bardzo drogim medium, a najprostsza przyczyna to taka, że nie miałem aparatu Modele to nie die-casty, to standartowe platstikowe modele do sklejania, cross i Hondziawa są z Tamki, reszta to Revell. Cieszę się, że się moturki podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi