Artur Wałachowski Napisano 25 Lutego 2006 Share Napisano 25 Lutego 2006 (edytowane) Witam wszystkich,dzisiaj się zarejestrowałem,na początek wrzucam zdjęcia T-55A do oceny,pozdrawiam ,Artur Edytowane 18 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 25 Lutego 2006 Share Napisano 25 Lutego 2006 Cześc Artur ... miło Cię tutaj gościć. Ciebie i Twoje wspaniałe prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Lutego 2006 Share Napisano 25 Lutego 2006 Witam. Jasny gwint ale dowaliles Chyba usune fotki mojej 55-ki bo normalnie PS. Dawaj wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Lutego 2006 Share Napisano 25 Lutego 2006 Po drugiej analizie musze napisac, ze przybrudzenie gornej czesci bardzo mi sie podoba ale nie widac tego na kolach i gaskach . W czasach LWP troche dbano o sprzet wiec wszystkie odrapania jakos nie bardzo pasuja do polskiego pojazdu. Dodam jeszsze , ze w/g naszego spiona beczki w tamtych czasach nie byly malowane tylko stalowe. Reszta jak dla mnie OK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Marca 2006 Share Napisano 3 Marca 2006 I co ? To wszystko w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 4 Marca 2006 Autor Share Napisano 4 Marca 2006 Witam,jeśli chodzi o kolor beczek to do głowy by mi nie przyszło że mają być stalowe,ale to dla tego że specjalizuję się w modelach drugowojennych i to pierwszy współczesny czołg.Stąd też takie wyeksploatowanie pancerza-podszedłem do malowania tego T-55 ,jak do Pantery albo Tygrysa pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Marca 2006 Share Napisano 5 Marca 2006 Wielu z nas do niedawna nie wiedzialo o tych beczkach . Nie uwazam jednak tego za blad i mysle, ze nie odebrales tego w ten sposob. Fidel kiedys pokazal nam fotke , na ktorej obok pojadow ze stalowymi beczkami byly i takie z malowanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 7 Marca 2006 Autor Share Napisano 7 Marca 2006 Witam,nie czuję się w żaden sposób urażony,dobrze wiedzieć o tych beczkach.W najbliższym czasie będę robił Leoparda na zamówienie,zapewne będę potrzebował pomocy-szczególnie co do malowania tego sprzętu-dobrze wiedzieć że na forum są osoby znające sie na współczesnej pancerce,pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Marca 2006 Share Napisano 7 Marca 2006 W najbliższym czasie będę robił Leoparda na zamówienie Już czekam z niecierpliwością. Jaka skala, jakie malowanie? Jeżeli 1/35 i polskie malowanie, to będziesz musiał sam porobić kalkomanie (chyba, że niespodzianie się coś pokazało?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 7 Marca 2006 Autor Share Napisano 7 Marca 2006 Jeszcze nie wiem,to zależy jak zażyczy sobie klient,na dniach mam dostać przesyłkę-model Tamiya-1/35,metalowa lufa,blachy-chyba Parta,ale nie jestem pewien,malowanie tez na razie nie jest mi znane-wolałbym oczywiście w Polskich barwach,pozdrawiam,Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 55-tka piekna normalnie piekna...Artur mam pytanko: z czego zrobiles imitacje piachu na podstawce bo ladnie sie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 55-tka doslownie beautiful, ale mnie tez ciekawi jak zrobiles imitacje piachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 2 Maja 2006 Autor Share Napisano 2 Maja 2006 Dziękuję za opinię-imitacja piasku na podstawce jest wykonana hmmm ...no cóż z piasku,przyklejonego na klej Wikol i pomalowanego,na koniec doszedł suchy pedzel i większe kawałki kamyków na super glue,pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 dzieki za informacje pozdrawiam wojna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Bardzo fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Bardzo fajny Teciak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Jego ekscelencja Biskup ..........................................................itd... Edit... Jego ekscelencja Admin usunął post jako wypowiedź nie na temat o wymowie stricte politycznej... Admin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Dziękuję za opinię,model stary jak świat,zdjęcia kiepskie co widać,aż dziw bierze że go gdzieś w odmętach forum wygrzebaliście po 2 latach niebytu,he,he... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 I ty możesz zostać archeologiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Super chociarz nie moja skala. Mam pytanie do znawcow T-55: czy dodatkowa oslona kopulek (zakrywajaca sruby) to tylko z Labed ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 po prostu jak się zobaczy takie cudowne cudo, to psychika automatycznie nakazuje odkopać wątek z przed 3 lat więc dzięki peter ześ to odkopał bo bym go chyba nigdy w życiu nie zobaczył na oczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Super chociarz nie moja skala.Mam pytanie do znawcow T-55: czy dodatkowa oslona kopulek (zakrywajaca sruby) to tylko z Labed ? Nie kumam co to jest Labed. Natomiast oficjalnie te osłony nazywały się przeciwnapalmowe tak stało w instrukcji T-55AM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Nie kumam co to jest Labed. Jemu chodziło o Bumar Łabędy, czyli fabrykę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Richtig, czyli z Gliwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Osłony przeciwnapalmowe to patent ruski wprowadzony gdzieś z końcem lat 60-tych najpierw u nich a potem w Łabędach i w czechach. Co do naszych udoskonaleń na 55-tkach to taką ciekawostką jest HK-10 czyli wspomaganie układu kierowania. Czołg można było prowadzić dwoma palcami każdej dłoni. Wiem bo miałem coś takiego na kilku wozach T-54AM2. Tak tak były takie wozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi