Mikele Napisano 27 Lutego 2016 Share Napisano 27 Lutego 2016 Tu akurat żywica wygląda gorzej, niż część zestawowa Hobby Boss tradycyjnie w swoim stylu - o mało co świetny model ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Lutego 2016 Share Napisano 27 Lutego 2016 Jest to jeden z nie wielu modeli które mam w magazynku podręcznym w tej skali i muszę przyznać że po dokładnym obejrzeniu wyprasek jestem naprawdę pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Lutego 2016 Share Napisano 27 Lutego 2016 Muszę przyznać że to fajnie wyglądająca maszyna, a końcu to rosyjski samolot. Fajnie że robisz warsztat, dawno tu porządnego jeta nikt nie sklejał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 27 Lutego 2016 Share Napisano 27 Lutego 2016 Atlis, a rozkminiałeś już kolory jakich użyć do zielono-niebieskiego kamuflażu ?Mnie wydaje się że te z instrukcji są nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 ........ krążownika Admirał Kuzniecow Mogę zapytać skąd ta nazwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 ........ krążownika Admirał Kuzniecow Mogę zapytać skąd ta nazwa ? W rosyjskiej nomenklaturze jest to ciężki krążownik lotniczy. Na zachodzie mówią na to "lotniskowiec". Takie nie wiadomo co. Powodzenia Atlis. Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Nie. W rosyjskiej nomenklaturze Kuźniecow to lotniskowiec. Ciężkie krążowniki lotnicze to typ Kijew i to na nich bazowały jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Na rosyjskiej Wikipedii piszą o nim TAWKR: Тяжёлый авианесущий крейсер. Nie patrzyłem jednak do ichniego rejestru okrętów Tak czy siak, tematem jest Jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Kuźniecow to lotniskowiec. Ciężkie krążowniki lotnicze to typ Kijew i to na nich bazowały jaki. Kolega dobrze prawi, Jak-i były dla typu Kijów Kuźniecow był przeznaczony dla większych i cięższych Suczek i MiG'ów. Buduj ze juz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Wersję dwumiejscową polecam tylko amatorom rzeźbiarstwa. Część kadłuba za skrzydłami jest za krótka. HB poszedł na skróty i obskoczył obie wersje tym samym kadłubem. A, niestety dla nas, różniły się mocno. Kadłub jest za krótki o jakieś 14 mm. Trzeba ciąć, sztukować, dorabiać, rzeźbić w CA. Ja to od dłuższego czasu robię i w zasadzie mam ten tył już o właściwych proporcjach. Nadmienię, że przetłoczenia za silnikami też w obu wersjach były różne i trzeba to także zmieniać. Niestety nie słyszałem, żeby ktoś sprzedawał gotową żywiczną "wstawkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 A masz ty jakiś warsztat z tego?? Żywica chyba do tego sie nie pojawi nigdy, niszowy temat bardzo. Choć samolot bardzo cielakawy i 38 i jego następca Jak- 141 ( i historie z nim związane) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi