Super Moderator jawkers Napisano 6 Grudnia 2008 Super Moderator Share Napisano 6 Grudnia 2008 Witam wszystkich, w kolejnej edycji konkursu. W tym roku wystartuję w w ogóle mi nieznanej mi dziedzinie. Będę sklejał czołg M1 A1 Abrams z Italeri w skali 1:35. Model będę budował według instrukcji producenta, uzupełniając go w elementy wykonane we własnym zakresie, lub kupione podczas trwania relacji takie jak, lufa, gąsienice w zależności jak pozwolą fundusze. Życzę wszystkim jak i sobie miłej zabawy, zapraszam do obserwowania i komentowania mojej relacji. Proszę o podpowiedzi oraz uwagi, dzięki którym się dużo nauczę, a model będzie wyglądał owiele lepiej. To na tyle, zapraszam na krótki "Inbox" Pudełko Instrukcja Kalkomania Elementy żywiczne Wypraski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 No to powodzenia widzę że na promocje się załapałeś już go niema w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Sklejałem go Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Mam pytanie, czemu akurat ten abrams, a nie np z dragona?? Zaprosto by było? A moze Ci o wnętrze chodziło? Czekam na pierwsze fotki z budowy Ja zaniedługo starrtuje z diormaka Iraq 2003 na ktorej będzie umieszczony właśnie abrams, i jakis T-72 iracki, ale sie rozpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Grudnia 2008 Mam pytanie, czemu akurat ten abrams, a nie np z dragona?? Zaprosto by było? A dla czego nie? Ten model to prezent na Mikołaja i postanowiłem wystartować akurat z nim. Czy za prosto, jak bym miał jakiekolwiek pojęcie o poj. pancernych to może było troszkę prościej, ale nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Powodzenia z Abramsem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 (edytowane) no jak to Italka to tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyle powodzenia życzę Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 W zestawie tylko żywica dodatkowo była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Grudnia 2008 W zestawie tylko żywica dodatkowo była? Tak tylko żywica, nie bylo żadnych innych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 E od czasu do czasu to będzie trzeba spojrzeć... w szczególności że to mój ulubiony czołg. Powodzenia w pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Grudnia 2008 Witam. Panowie jak bardzo się różni M1 A1 od M1 A2? Chcę kupić blaszki fototrawione do mojego modelu ale znalazłem do M1 A2 i niewiem czy będą one dobre? I czy ktoś wie gdzie można kupić, gąsienice metalowe do tego modelu? Znalazłem gąsienice ogniwkowe wykonane z gumy, czy podobnego materiału a chciałbym metalowe. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 I czy ktoś wie gdzie można kupić, gąsienice metalowe do tego modelu? Metalowych gąsienic nikt do Abramsa nie produkuje. Dostępne są plastikowe, ogniwkowe gąski. Panowie jak bardzo się różni M1 A1 od M1 A2? Z zewnątrz niewiele, różnice między tymi dwoma modelami polegają na zastosowaniu nowego rodzaju pancerza i elektroniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 W jakim model będzie malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Jawkers, zajrzyj tutaj: http://www.fprado.com/armorsite/abrams.htm może coś Ci się przyda. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Grudnia 2008 Witam. Dzięki Ostach, bardzo ciekawa strona, napewno będą pomocne zamieszczone tam zdjęcia. Wczoraj, odebrałem paczkę z poczty, w której znajdowały się gąsienice. Oto pierwszy z kilku elementów do mojego modelu. Nie wiem tylko, czy w tej paczce są elementy do dwóch gąsienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Nie wiem tylko, czy w tej paczce są elementy do dwóch gąsienic? Na pewno sa. Zasadniczo to naprawde fajnie wyglada model z takimi gaskami, tylko ze sa bardzo kruche, w szczegolnosci te male ogniwka laczace, przy zbyt duzym naciagnieciu lubia pekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Grudnia 2008 Witam. Małe postępy przy modelu, dzisiaj mi się udało zrobić. Przeszlifowałem koła. Skleiłem także "podwozie". Nie obyło się bez szpachli. Czy te łączenia, mam zaszpachlować? Nie mam zdjęć, spodu czołgu i niewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Myślę że w tamtym miejscu albo zaszpachlować albo spróbować wykonać spaw. Ale tezę potwierdzania zgodności zostawiam fachowcom od czołgów i militarki Niezłe początki. Widać starasz się starasz. tak trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Czy te łączenia, mam zaszpachlować? Szpachluj chłopie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2008 Witam. Dzięki wielkie Mroko94 za zdjęcie, bardzo mi się przyda. A dzisiaj troszkę pogrzebałem przy modelu i efektów prawie nie widać. Przez kilka godzin szlifowalem ogniwa gąsienicy, aby ją złożyć i założyć na model. Po nałożeniu "górnej pokrywy" na wanne okazało się, że jest wielka szczelina. Trzeba to zakryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Ta wielka szpara to sie nie przejmuj, po zalozeniu bocznych fartuchow nic widac nie bedzie. Jezeli zostawisz gaski juz zalozone to ciezko bedzie pomalowac bandaze kol i wneki. Poza tym wygladaja ladnie, czysto zlozone i posklejane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2008 Jezeli zostawisz gaski juz zalozone to ciezko bedzie pomalowac bandaze kol i wneki. Gąsienice są tylko nałożone, ponieważ chciałem sprawdzić czy dobrze leżą i w sumie to zabardzo niewiem czy są dobrze ułożone "naprężone". W gąsienicach z italeri jest ogniw 80 z jednej strony, tych zaś, co ja użyłem to ogniw zmieściło się 81. Ale to pewnie tylko kwestia szerokości ogniwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Dobrze jest - gąski są OK - naprężenie takie jak powinno być. Jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2008 Witam. Dzięki Avi za pomoc. Dzisiaj złożyłem drugą gąsienice i model już może jeżdzić. Na początek pokażę, że gąsienice są rozłożone, ponieważ zapomniałem dać z nich In-boxa. A oto już model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi