pilex7 Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Przedstawiam model samolotu Spitfire Mk.Vb Jana Zumbacha, w skali 1:32. Jest to bardzo stary model Hasegawy (numer St2) z wypukłymi liniami podziału. Trochę detali dotyczących budowy można znaleźć tu: KLIK Wg ksiązki „Zumbach’s Donalds” Wojtka Matusiaka, jest to drugi z czterech Spitfire’ów Vb na których latał Jan Zumbach w okresie 1942 do 1943. Ogółem w czasie IIWŚ Jan Zumbach odniósł 13 zwycięstw i 5 prawdopodobnych. Model składało bez większych problemów, szpachlowanie było konieczne jedynie w paru miejscach. Brudzenie było wykonane bardzo delikatnie. Jednocześnie chciałbym bardzo podziękować wszystkim użytkownikom MW za okazaną pomoc. Dzięki niesamowitym zdolnościom graficznym Halsey’a mam przyjemośc przedstawić jeszcze jedną scenkę stylizowaną z udziałem "Spitka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Fajny taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 No...jest piękny Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 (edytowane) Znam ten model i jestem pod wrażeniem, tylko czy koła nie mają za małego rozstawu, tzn wklejone pod złym kątem Jesli nie jest za późno to na otwartych drzwiach łom powinien byc w kolorze czerwonym Edytowane 1 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Co tu dużo mówić pilex7 znasz moje zdanie na temat swoich prac. Powiem krótko Pierwsza Klasa, jak to mówia model zacny. . Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Jak zobaczyłem zdjęcie na głównej, to wiedziałem że to Twój model, fajnie, ze już galeria. Gratuluję, i jestem pełen podziwu dla rozwiązania Twojego anten. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Gratuluję fotki na stronie głównej! Model prezentuje się wyśmienicie - palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Przyłączam się do gratulacji Piekny spitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2009 Dziękuje bardzo za dobre słowa i cieszę się że się podoba Co do uwag dotyczących kół i łomu to wyjaśniam, że koła w spicie są rozstawione dość wąsko, tak jak, na rysunku poniżej, na którym się zresztą się wzorowałem: http://ram-home.com/ram-old/spitfire-9-draw.jpg Łom natomiast był malowany na kolor srebrny metodą wcierania, na zdjęciach tego zbyt dobrze nie widać, dlatego będę go jeszcze poprawiał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 Piękny model - kokpit robi duże wrażenie, gratulacje! pzdr. Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi