Jump to content

M4A3(76) Sherman 1:72 Trumpeter

Mierzu
 Share

Recommended Posts

Pudełkowiec. Dorobiłem jedynie klosze do reflektorów oraz zrobiłem za pomoca nitro delikatną chropowatą fakturę na kadłubie i wieży, bo "Trumpek" zapomniał. Pojazd używany przez Amerykanów we Włoszech w 1944 roku.

100_1511.jpg

100_1513.jpg

100_1510.jpg

100_1515.jpg

100_1519.jpg

100_1506.jpg

100_1504.jpg

100_1499.jpg

Gąsienice na kołach napędowych Ci nie wyszły.

Ba! raczej producentowi. Są po prostu za wąskie i nie wchodzą na zęby! nawet na pudełku producenta to widać na zdjęciu.

Znowu problem ze zdjęciami. Już nie wiem jak je robić. Umiem ustawiać ISo, F, ale nie wiem jak regulować balans bieli.

Witam. Wygląda to nieżle. Gasienice na kołach napedowych psują całość. Może trzeba było zwęzić troche koło napędowe i gąsienica by ładnie siadła. Może się uda poprawić?????

czy mi się wydaję czy na bokach są ślady po wypychaczach ??

Gdyby to był model powiedzmy UM to pewnie by były, ale raczej bym ich nie przeoczył. Kadłub w Shermanie Trumpka był gładki jak pupcia niemowlęcia, a jak wspomniałem wyżej za pomocą nitro zrobiłem na kadłubie delikatną fakturę odlewu.

PS: Piszę o UM, bo ta firma doprowadza mnie do rozpaczy. Pomimo, że robi naprawdę ciekawe modele, to ich jakość jest tragiczna.

chodzi mi o te 2 koła na dolnej części wanny, tam gdzie są wózki jezdne, w swoim M4A3 też je mam, i przeoczyłem bo się jakoś ich zwyczajnie nie spodziewałem ;) Jak popatrzysz na zdjęcia shermanów to tego nie ma.

A sherman mimo to zrobiony bdb ;)

Chwalisz się , że fakturę odlewu zrobiłeś a nie zmieniłeś tych psełdo uchwytów na kadłubie i wieży. Osłon lamp też nie i przesto wygląda na taki niedokończony a do tego to blszki nie trzeba. Mam wrażenie , że się spieszyłeś aby go pokazać i dlatego taki efekt . Jak robiony z pudła to nic nie robisz a jak już coś dodajęsz od siebie to bądz konsekwentny . Pozdrawiam OLO.