Mierzu Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Pudełkowiec. Dorobiłem jedynie klosze do reflektorów oraz zrobiłem za pomoca nitro delikatną chropowatą fakturę na kadłubie i wieży, bo "Trumpek" zapomniał. Pojazd używany przez Amerykanów we Włoszech w 1944 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Jak na 72 to fajnie. Gąsienice na kołach napędowych Ci nie wyszły. Za jasne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 Gąsienice na kołach napędowych Ci nie wyszły. Ba! raczej producentowi. Są po prostu za wąskie i nie wchodzą na zęby! nawet na pudełku producenta to widać na zdjęciu. Znowu problem ze zdjęciami. Już nie wiem jak je robić. Umiem ustawiać ISo, F, ale nie wiem jak regulować balans bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Balans tu jest wporządku, za długo naświetlasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Wrzucam nowe zdjęcia. Mam nadzieję, że lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Witam. Wygląda to nieżle. Gasienice na kołach napedowych psują całość. Może trzeba było zwęzić troche koło napędowe i gąsienica by ładnie siadła. Może się uda poprawić????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub659 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Model dobrze wykonany. Niestety tylko pomyłka producenta z gąsienicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 czy mi się wydaję czy na bokach są ślady po wypychaczach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 czy mi się wydaję czy na bokach są ślady po wypychaczach ?? Gdyby to był model powiedzmy UM to pewnie by były, ale raczej bym ich nie przeoczył. Kadłub w Shermanie Trumpka był gładki jak pupcia niemowlęcia, a jak wspomniałem wyżej za pomocą nitro zrobiłem na kadłubie delikatną fakturę odlewu. PS: Piszę o UM, bo ta firma doprowadza mnie do rozpaczy. Pomimo, że robi naprawdę ciekawe modele, to ich jakość jest tragiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 chodzi mi o te 2 koła na dolnej części wanny, tam gdzie są wózki jezdne, w swoim M4A3 też je mam, i przeoczyłem bo się jakoś ich zwyczajnie nie spodziewałem ;) Jak popatrzysz na zdjęcia shermanów to tego nie ma. A sherman mimo to zrobiony bdb ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Koła napędowe właściwie rujnują model... Wygląda to po prostu źle i moim zdaniem psują wszystko. Mogłeś też coś zrobić z km-em w kadłybie - teraz wygląda jak kikut jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Chwalisz się , że fakturę odlewu zrobiłeś a nie zmieniłeś tych psełdo uchwytów na kadłubie i wieży. Osłon lamp też nie i przesto wygląda na taki niedokończony a do tego to blszki nie trzeba. Mam wrażenie , że się spieszyłeś aby go pokazać i dlatego taki efekt . Jak robiony z pudła to nic nie robisz a jak już coś dodajęsz od siebie to bądz konsekwentny . Pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi