jager27 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Myślałem, że on będzie pustynny chociaż wole kamo trójbarwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Najpiekniejszy czolg na swiecie, zaraz po T-55. Bardzo ladnie to wszystko wyglada, az mnie powoli bierze ochota na sklejenie kolejnego Abramsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Najpiekniejszy czolg na swiecie, zaraz po T-55. Jak to zaraz po t-55 ? A tymczasem Abramsik dostał kolorek. Nad armata na wieży powstał mi delikatny cień. Zdjęcie strasznie go uwydatnia. W rzeczywistości trzeba się dobrze przyjrzeć żeby go zobaczyć. Ale w to miejsce pójdzie jeszcze brąz i wszystko ładnie zakryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bathonuk Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Wszystko pieknie, ale z przodu po lewej stronie czolgu nie pomalowales oslony kol. Podobaja mi sie kolory:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 No i model dostał brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Założyłem gąski i fartuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Ładnie, ale daj jeszcze parę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 No no, konkurencja rośnie w siłę Bardzo ładny kamuflaż. Ładnie, ale daj jeszcze parę fotek Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 ładne kamo. Robisz go na jakiś wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolus Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Sorki za pytanie poczatkujacego: Czy na koniec bedziesz to kryl jakims akrylem bezbarwnym ? Czy kazda warstwa jaka nakladales pokrywales juz ? Czy te elementy zlote i srebrne tez sie maluje i zaslania ? np lufa.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 ładne kamo. Robisz go na jakiś wzór? Nie. Staram się robić plamy podobne do tych które widziałem na zdjęciach, ale nie żeby były identyczne. Ładnie, ale daj jeszcze parę fotek Fotki zaraz będą. Sorki za pytanie poczatkujacego:Czy na koniec bedziesz to kryl jakims akrylem bezbarwnym? Tak, a konkretnie sidoluxem czyli lakierem błyszczącym bezbarwnym. Czy kazda warstwa jaka nakladales pokrywales juz ? Mógłbyś sprecyzować, bo nie rozumiem. Czy te elementy zlote i srebrne tez sie maluje i zaslania ? np lufa.. Naturalnie. Przy maskowaniu lufy zrobiłem wielki błąd, że nie zagruntowałem jest metal primerem. Po oderwaniu patafix'a calutka farba pięknie się oderwała i całe malowanie musiałem powtarzać. Dokupiłem lufkę RB Modelu do Browninga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Teraz ją złóż Uważaj na uchwyty, lubą latać po stole w różnych kierunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 Abrms po washu, kalkach, brudzingu i "bambetlowaniu". Ubrudziłem go dosyć mocno, no ale w Iraku pojazdy brudzą się właśnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Nie,żebym chciał się czepiać,ale panele IFF/CIF są odwrotnie.Generalnie sprawia pozytywne wrażenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 Długo sie zastanawiałem nad tym. Z instrukcji tego się za bardzo nie dało wyczytać. Zaraz się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Szkoda, że zdjęcia są takie ciemne. Ale jak widać jest super, popraw jeszcze te panele i będzie cud miód i malina. Tak trzymaj. Pozdrawiam Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Panele CIP mogą być do góry nogami... http://farm2.static.flickr.com/1021/839393753_30027d8274.jpg?v=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 No właśnie. Wydawało mi się, że na zdjęciach widziałem właśnie tak przymocowane. Tutaj jeszcze jedno zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Widocznie mea culpa.Na zdjęciach którymi dysponuję panele są zamontowane odwrotnie niż w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Wszystko świetnie itp. ale może to wina modelu? Przechodząc do meritum, nie podoba mi się kurz z grubsza, powinno go być więcej w zakamarkach oraz nie powinien być tak intensywny na bocznych fartuchach. No ale może i tacy kosmici istnieją Podsumowując? KOŃCZ JUŻ! PS. dodaj kurzu na koła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Fajnie, ale przesadziłeś z kurzem na bocznych fartuchach. Wyglądają jak pomalowane na piaskowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Widząc to cudo w barwach woodland miałem nadzieję na klasyczne błoto nie Irackie piaski. Szkoda że zdecydowałeś się na pustynię, świetnie by sięprezentował ten model w mokej ziemi oblepiającej pancerz. Troszkę tego kurzu na fartuchach za wiele, ale kto to wie jak się różnie brudzą Abramsy. Świetna robota i dobry warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Witam. Wszystko pięknie i ładnie, kurz jest git (może faktycznie trochę za dużo na fartuchach), ale brakuje zakończeń mocowania osi wahacza na kołach. Z tego co pamiętam, to w tym modelu są one zrobione z przezroczystego plastiku. Uzupełnij, bo wygląda dziwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolus Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Czy kazda warstwa jaka nakladales pokrywales juz ? Mógłbyś sprecyzować, bo nie rozumiem. Chodzi mi o to czy po kazdej nalozonej warstwie farby naklada sie warstwe sidoluxu. Np: 1.podklad 2.sidolux 3.czarna 4.sidolux 5.biala 6.sidolux itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Dolus nie, pomiędzy warstwami farb się nie daje bo to nie miałoby celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi