Shilka (Robert T.) Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Witam Firma RB Model przedstawiała nowe produkty: Lufa do AS-90: http://www.rbmodel.pl/picture.php?dir=35B51 Zestaw luf do ZSU-23-4 Shilka: http://www.rbmodel.pl/picture.php?dir=35B29 Widać że RB model rośnie na potentata w dziedzinie luf do broni pancernej. Tym bardziej że ceny ich produktów są przystępne. Bardzo zadowolony W zapowiedziach jest jeszcze lufa do Leoparda-2 i można się spodziewać lufy do M-1 i M1A1 Abrams. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 w końcu Shilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 mają dużo produktów i to na dodatek wysokiej klasy. Mam trzy ich produkty: - lufu do Pz.II - -,,- do King Tigera (x2) - -,,- Shermana Firefly'a No i ceny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Cześć I mamy kolejną nowość od RB model - lufa 14,5mm KPVT do rodziny btr i brdm-2: http://www.rbmodel.pl/picture.php?dir=35B21 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Rozwijają ofertę w bardzo obiecujących kierunkach, akurat mam jak znalazł do mojego SKOTa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 A ja czekam na lufe do Pz.IV G w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Lufa 7.5cm StuK 40 L/48 do StuG'a III (Foto. 2) Cena: 23.99 zł. A ja czekam na lufe do Pz.IV G w 1/72 Chyba jeszcze poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Chyba jeszcze poczekamy Crying or Very sad Na szczęście wstrzymuje się z rozpoczęciem tego modelu, żeby zrobić go już jak nabiorę wprawy w pancerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 22 Marca 2010 Autor Share Napisano 22 Marca 2010 Kolejna nowość: lufa do Mardera http://www.rbmodel.pl/picture.php?dir=35B19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Kolejna nowość: lufa do Mardera Konkretnie jest to lufa do działka 20mm L/100 (MK 20 Rh 202) do Marder'a 1A2 (niemiecki transporter opancerzony wsparcia piechoty). Nie mylić z faszystowskim Marderem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Straszna cisza na forum panuje, co się dzieje?? Nowości z RB Model cd. - 35D09 : Wiadro metalowe (1:35) - 72B57 : Lufa działka 3.7cm Flak 43 L/60 (1:72) - 72B58 : Lufa działka 3.7cm Flak 36/37 L/60 (1:72) - 72B59 : Lufa działa 90mm M3 L/53 (1:72) (do M26 oraz 90mm działa p.panc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkylinePL Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Lufa do Leoparda 2 W RB Models pojawi się do końca tygodnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 przydala by sie jeszcze do polcalowki w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Cześć I znowu RB Model ma kolejną nowość - lufę do Leoparda 2A4: http://www.rbmodel.pl/picture.php?dir=35B47 Powiem że wykonanie lufy jest super. Aby więcej takich produktów. Widać RB Model się rozkręca Pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Lufa do leosia bardzo ładna. Mogliby by zrobić lufę do rosyjskiego km PKT - nie powiem, ale przydałaby się przy ogromnej liczbie rosyjskich konstrukcji. Szczególnie jak weźmiemy pod uwagę jakość w/w w zestawach np. Zvezdy czy Skifa. Jeśli Panowie z RB to czytają - myślę, że warto wziąć pod rozwagę Lufa mała i nieskomplikowana, a modeli, którym mozna by ją zaaplikować - ogrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Lufa do leosia bardzo ładna.Mogliby by zrobić lufę do rosyjskiego km PKT - nie powiem, ale przydałaby się przy ogromnej liczbie rosyjskich konstrukcji. Szczególnie jak weźmiemy pod uwagę jakość w/w w zestawach np. Zvezdy czy Skifa. Jeśli Panowie z RB to czytają - myślę, że warto wziąć pod rozwagę Lufa mała i nieskomplikowana, a modeli, którym mozna by ją zaaplikować - ogrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 A ja Panom z RB ( lub Paniom) moge podpowiedzieć, że warto byłoby pomyśleć o gąsienicach w skali 1:72 1:48 do różnych modeli. B ylibyście potentatem na skalę światową ( ceny!!!) i może jakieś elementy foto ( również ceny). Lufy Abera to po prostu zdzierstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 zgadzam się, mam kilka lufek z RB i jestem pod wielkim wrażeniem. Często one ratują swym wyglądem model. Co do nowych produktów, to gąski by się przydały, ceny za Friule dobijają mnie, ni mniej, ni więcej jak pęka 100ka. Tylko gratulować i czekać na nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Ale z tego co mi wiadomo RB Model zajmuje się tylko rzeczami, które można wytoczyć. Ogniwa do gąsek wytoczyć się nie da. Zostaje to wszystko odlać, a w 1:72 to niestety z białego metaly efekt mógłby być nie za ładny. Z żywicy ulać się da i chyba to jest optymalny materiał w naszej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Naprawdę? Nie da się wytoczyć? Hmm. Stary, to tylko takie życzenio-marzenia. Było by fajnie gdyby pojawiły się gąski w 1/35 z RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Naprawdę? Nie da się wytoczyć? Hmm. Stary, to tylko takie życzenio-marzenia. Było by fajnie gdyby pojawiły się gąski w 1/35 z RB. Wątpisz w to że nie da się wytoczyć ogniwa gąsienicy? A widziałeś kiedyś tokarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 po prostu musza zrobic taka tokarke zeby sie dało i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Wątpisz w to że nie da się wytoczyć ogniwa gąsienicy? A widziałeś kiedyś tokarkę? A Ty widziałeś? Wytoczyć ogniwa gąsienicy jak sama nazwa wskazuje się nie da. Mowa oczywiście o klasycznej tokarce a nie całym kombajnie CNC:) Ech przypomniały mi te połamane noże na warsztatach w szkółce wieki temu A wracając do tematu, jak dla mnie RB mógłby wytoczyć troszkę drobnicy np koncówki luf do karabinów itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Wątpisz w to że nie da się wytoczyć ogniwa gąsienicy? A widziałeś kiedyś tokarkę? A Ty widziałeś? Wytoczyć ogniwa gąsienicy jak sama nazwa wskazuje się nie da. Mowa oczywiście o klasycznej tokarce a nie całym kombajnie CNC:) Ech przypomniały mi te połamane noże na warsztatach w szkółce wieki temu A wracając do tematu, jak dla mnie RB mógłby wytoczyć troszkę drobnicy np koncówki luf do karabinów itp Widziałem, korzystałem, i daję obie ręce że nie da się wytoczyć ogniwa. Zgadzam się, końcówki luf by się przydały, zwłaszcza od ruskich karabinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Ja stawiam na mini frezarke, ale tez bylyby jaja przy 1/72. Pozostaje tylko matka na drukarce 3D (albo rekodzielo) i odlew z bialego metalu z duza zawartoscia cyny. Ale komu by sie chcialo nawiercac kazde ogniwo i szpilkowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi