Timi Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Nie rozumiem po co oklejać folią i potem to zamalować?? Zwłaszcza że Tamiya ma bardzo ładną fakturę plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Timi, chciałem, aby faktura nie jest plastikowa, ale prawdziwe samoloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Zaczął malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Witam! Świetne cieniowanie czarnego koloru Nie łatwo dobrze dobrać proporcje farby na rozjaśnienia. Nie mogę się doczekać kalkomanii i polskich szachownic Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Piękny model się szykuje. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Wspaniałe malowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Widzę, że używałeś NATO Black. Bardzo przyjemny kolor do cieniowania - czarny a jednak nie czarny. Taki grafitowy. Wygląda to ok. Mi byłoby szkoda narobić się tyle przy oklejaniu żeby potem to walnąć na czarno wszystko. Ciekawe jaka jest różnica między farbą na folii a farbą na szlifowanym plastiku... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Nie mogę się doczekać kalkomanii i polskich szachownic Szachownici były nie na wszystkich polskich Beau? Na przykład, EW@U, nie wydaje się być. Na EW@A były ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Ostach, XF-69 NATO Black wydawało mi się zbyt jasny, więc dodać czarną farbą XF-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Szachownici były nie na wszystkich polskich Beau? Na przykład, EW@U, nie wydaje się być. Na EW@A były ... Sorry, zapędziłem się Zasugerowałem się właśnie samolotem EW o A... Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 Ipkinss, mnie w każdym razie, kod do zrobienia - na kalkomanii nie ma opcji Polski... Dlatego też, można wybrać dowolną opcję. Ale chcę tego, gdzie były szachownice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 (edytowane) Kontynuuj. Staram się nie stracić tempa... Znaleziono jedynie decal dla mojej wersji, stare ESCI, ale to co mi potrzeba. Reszta miała do zrobienia. To co stało się w końcu: Edytowane 10 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Skąd informacja, że którykolwiek czarny Beaufighter miał szachownicę? Na tym zdjęciu, to wydaje się, że: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Skąd informacja, że którykolwiek czarny Beaufighter miał szachownicę? Chociażby stąd: Wersja co prawda nie ta, ale pytałeś o czarne Beaufightery... Na zdjęciu zamieszczonym przez kolegę SlawiekD również dobrze ją widać, a wersja myśliwca już się zgadza. Fajna robota przy kalkach. I kolor dobrze dobrany Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Marca 2010 Super Moderator Share Napisano 11 Marca 2010 Ktoś może pokrótce wytłumaczyć, jak te pomalowane na czerwono literki zostały przyklejone na model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Sławiek ja mam jeszcze pytanie dotyczące nitowania. Robisz to od ręki czy przykładasz jakieś szablony w trakcie nitowania bo bardzo równo to wychodzi? Ja mam problem z tym nawet jak nituje za pomocą jakiegoś prostego kawałka blaszki lub taśmy :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Ktoś może pokrótce wytłumaczyć, jak te pomalowane na czerwono literki zostały przyklejone na model? Zwrócił litery na specjalnym, decalnym papierze. Sam papier jest wykorzystywane przez Begemot. Robisz to od ręki czy przykładasz jakieś szablony w trakcie nitowania bo bardzo równo to wychodzi? Nity zrobić ręcznie. Zastosuj doświadczenie, pewna ręka i oko. Choć nie zawsze działa dokładnie, ale na zdjęciu nie znacznie ... Niewiele dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 Pozostałe zdjęcia Beau. Następujące będzie w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Ładne zadrapania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Czy dobrze widzę zieloną żarówkę światła pozycyjnego w lewym skrzydle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 JBZ, tak. Na lewym skrzydle - zielony, a po prawej - czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 JBZ, tak. Na lewym skrzydle - zielony, a po prawej - czerwony. Powinno być odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toyo Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Zgodnie z zasadą: serce - czerwony, druga strona zielony. Jestem pod ogromnym wrażeniem, a z żarówką to winę można zwalić na roztargnionego mechanika ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Powinno być odwrotnie.Tak, prawda ... To mój błąd! Postaram się naprawić ... Zgodnie z zasadą: serce - czerwony, druga strona zielony.Jestem pod ogromnym wrażeniem, a z żarówką to winę można zwalić na roztargnionego mechanika ;) Dziękuję! Ale tak czy owak, mechanika będą karane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Ale tak czy owak, mechanika będą karane! Aresztować, sprawiedliwie osądzić, rozstrzelać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi