analogic Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Teraz wygląda znacznie ładniej. Zastanawia mnie jeszcze jeden szczegół. Napisałem o nim jednak w Warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 E no super to wygląda gratuluję poprawek i ....że Ci się chciało P.S Też chce taki tłumik! no i co polskiego następnego w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiroslawG Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Wykonanie wspaniałe czekam na następne relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Piękny. Co napisać więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Bardzo gustowny. Nic mi innego na określenie tego modelu nie przychodzi do głowy. Ładny to za mało Gustowny jest bardziej pasującym określeniem wg mnie. Wszystko jest tutaj zrobione z wyczuciem, nic nie jest przesadzone i nie czuje się braku niczego. Szczególnie malarsko mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Mógłbyś przybliżyć techniki zastosowane na tym modelu podczas malowania i washa itp? Widziałem Twojego Teciaka też wymiata "malarsko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Rewelacyjny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 O rety! Ale ładny! Strasznie mi sie podoba, a najbardziej brak przesady w brudzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Sam model świetny,ale podstawka słabo dopracowana,taki model zasługuje na lepszą, no i te dziwne,kolorowe "żelki" między krzaczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Mógłbyś przybliżyć techniki zastosowane na tym modelu podczas malowania i washa itp?Widziałem Twojego Teciaka też wymiata "malarsko" Uzylem Vallejo farb. Probowalem najpierw Agama ale mi igla zasychala co chwile...Zmienilem na Vallejo i po problemie. Malowalem prosto z reki z najmniejszej dyszy. Wash:olejne farby, wieza -burnt amber. Jak troche przeschnal wzialem waciaka i usunalem czesc waszu z plaszczyzn zostawiajac przy nitach, wystajacych czesciach. Kadlub i czesc silnika ciemniejszy wash(dodac troche czarnej). Po wyschnienciu(suszarka do wlosow mozna s0bie pomoc) orginalnymi kolorami ale z dodatkiem bialej najcienszym pedzelkiem rozjasnilem: nity i inne wystajace czesci. Teraz je troche je widac zpod washu...Gasiennice sa z metalu. Wlozylem je na 2min do plunu ktory sie nazywa BLACKEN-IT http://www.micromark.com/BLACKEN-IT-4-FL-OZ,7267.html Jest to rortwor jakis kwasow i reaguje z tym metalem z ktorego sa zrobione gasiennice i po wyciagnienciu wygladaja naturalnie rdzawe. Po wyschnieciu z tego kwasu byly bardzo "suche" wiec je przejechalem czarnym washem olejnym i pozniej posrebrzylem je lekko metalowym kolorem. Na koncu cale kola i dolna czesc modelu przelecialem roztworem MIG Pigment Fixer z pigmenten (ziemny kolor) aerohgaphem aby zrobic lekkie zabrudzenie...ale tylko troche Po poprawieniu tej tylnej belki jeszcze pobawilem sie z tlumikiem i nadalem mu rozne odcienia nakladajac olejne farby: czarna sienna, biala, zolta..i mieszajac je z soba..rozcienczalnikiem na tlumiku... No i troche pudrowana i kurzenia tu i tam - Tamiya weathering master (wygladaj jak cienie do oczow) TO JEST ZDJECIE PO ZROBIENIU NOWEJ TYLNEJ BELKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Mam pytanie: jak wygladal polski slup graniczny z 1939? Czy godlo bylo na slupie przymocowane czy godlo byly tykno na szlabanach...nie moge konkretnego zdjecia znalezc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Znalazłem coś takiego http://histmag.org/grafika/articles3/trybuna_ludu/trybunaludu12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o słupy graniczne w 1939 roku, to proponował bym taki ich kształt: Trzy pierwsze zdjęcia to granica z Czechosłowacją (pierwsze to Cieszyn, a drugie to Kasprowy Wierch). Zdjęcie czwarte to granica polsko - niemiecka w Orłowie na Pomorzu. Ostatnie zdjęcie to granica polsko - radziecka pod Helianowem. Zdjęcie które zamieścił Myski79 przedstawia słup wkopywany nad Odrą, ale już po zakończeniu wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Belka tylna wygląda super. Do barw kamuflażu po washu już się przyzwyczailem. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Zrobić z tego zestawu taki model - wielka sztuka. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o słupy graniczne w 1939 roku, to proponował bym taki ich kształt: Trzy pierwsze zdjęcia to granica z Czechosłowacją (pierwsze to Cieszyn, a drugie to Kasprowy Wierch). Zdjęcie czwarte to granica polsko - niemiecka w Orłowie na Pomorzu. Ostatnie zdjęcie to granica polsko - radziecka pod Helianowem. Zdjęcie które zamieścił Myski79 przedstawia słup wkopywany nad Odrą, ale już po zakończeniu wojny. Dzieki na pewno skorzystam!!! Ten polsko - radziecki pod Helianowem podoba mi sie. Jest tam bialy orzel a tlo zrobie czerwone. Mam nadzieje ze bedzie prawidlowo chociaz na zdjeciu nie widac zabardzo tla.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Cieszę się że mogłem pomóc. Tło także zrobiłbym czerwone, zapewne takie było, choć tego faktycznie zbytnio nie widać, a reszta słupa zwykła, ot szary miejscami spękany beton. W połączeniu z 7TP będzie pięknie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Super ! Mnie się bardzo podobywuje ta modela !!! Niezwykle urokliwy model, fajna podstawka. Malowanie - mucha nie siada. Ponowię pytanie kolegów - jaki następny polski pojazd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Super ! Mnie się bardzo podobywuje ta modela !!! Niezwykle urokliwy model, fajna podstawka. Malowanie - mucha nie siada. Ponowię pytanie kolegów - jaki następny polski pojazd ? Teraz zajalem sie Pociagiem Pancernym Smialy...z tym projektem troche zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 A to juz ostatnia wersja tego projektu. Slup stoi, podstawka poprawiona. DZieki wszystkim za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salieri Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Witam. Zacnie prezentuje się twój model. Kawał dobrej roboty! Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi