Tomek_gnr Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Witam Jest to moja pierwsza galeria a drugi wogole model w 1/35. Wczesniej robiłem tylko jakies maluchy w 1/72 także prosze o wyrozumiałość Model dragona 6406 prosto z pudła, powstawał z duzymi przerwami ponad rok chyba. Powiedzmy ze jest to moj najlepszy model do tej pory ale z paru rzeczy nie jestem zadowolony wiec moze sam sobie wytkne bledy -brak zimmeritu -fototrawionki miejscami troche nieudolnie poskladalem ale byl to pierwszy raz -troche za nisko przykleiłem wahacze wiec zawieszenie jest troche nierealistyczne -miejscami kalki troche swieca, szczegolnie ta z tyłu, nie wiem czemu bo dałem podklad z sido>: -moglem troche zdetalowac dziada, i pewne rzeczy poprawic ale w tamtym czasie jeszcze nie siedziałem tak w temacie Pojazd nie ma zimmeritu ale malowanie jest realistyczne (dywizja SS Totenkopf, 1944, Polska). Robienie zdjec to dla mnie absolutne novum ale starałem sie ten włosek na lufie przylgnął tam tylko chwilowo ;P pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Witam!! No model fajnie zrobiony. Przyjemne dla oka otarcia i odpryski. widać, że się starałeś. mam tylko dwie uwagi. Wydaje mi się, że trochę za wysoko ustawiłeś zawieszenie. Moim zdaniem powinno być nieco niżej. Poczekajmy jednak na werdykt Seba. W końcu on tu jest TIGER MASTER. Druga sprawa to ta plama szpachli (przynajmniej tak to wygląda) na tylnym pancerzu po lewej stronie. Był jakiś sens merytoryczny tego, czy to wypadek przy pracy? Ogółem jednak oceniam wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Hej ładnie Ci wyszedł ten model.Sam teraz kleje Tigera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Witam Bardzo sympatyczny modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Witam!!Wydaje mi się, że trochę za wysoko ustawiłeś zawieszenie. Moim zdaniem powinno być nieco niżej. Poczekajmy jednak na werdykt Seba. W końcu on tu jest TIGER MASTER. Druga sprawa to ta plama szpachli (przynajmniej tak to wygląda) na tylnym pancerzu po lewej stronie. Był jakiś sens merytoryczny tego, czy to wypadek przy pracy? Tak, napisałem to juz we wstepie, jest za wysoko. Co do tylnej plyty to jest to wypadek przy pracy, pozostalosc po super glue, probowalem z blaszkowym zimmem edka ale dalem se spokoj bo jest do dupy, moglem to usunac skalpelem ale stwierdzilem ze ma ta plama swoj urok i fajnie bedzie wygladac po washu. powodzenia DW, jesli kleisz dragona to uwazaj na spasowanie gornej plyty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Tak, napisałem to juz we wstepie, jest za wysoko. No tak, nie doczytałem. A ta plama z tyłu istotnie po kilku oglądnięciach nabiera nietypowego uroku. Tak jakby była to zaspawana dziura po trafieniu. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Mi modelik się podoba wg mnie ładnie zrobiony i kamo fajnie wyszło. PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Zgrabnie wyszedł. Podobają mi się obicia. Szkoda, że bez zimmeritu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwiazda Piołun Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Przyznaj się... podwędziłeś go z muzeum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Cudo... Właśnie zbieram szczękę z podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Możesz pokazać jakim sposobem go pomalowałeś , bo też chce swojego pomalować ?A modelik świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 No nie ma tu wielkiej tajemnicy, malowany aerografem, najpierw psikniety panzergrauem jako podklad, potem poszedl dunkelgelb, potem plamy z rotbraun i olivegrun. Malowany akrylami model mastera. Potem wash, jakies niewielkie zacieki i lakier matowym tez MM. Fajnie ze sie podoba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Bardzo mi się podoba. Na prawdę ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Ładny modelik, na piwo zasłużyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 No no, rozkręcasz się powoli, jak widzę. Zimmeritu trochę brakuje, tę plamę z tyłu zmyłbym jednak debonderem bo ciut szpeci (jak na naprawiany kadłub jest jednak chyba za duża), ale już malowanie naprawdę super. Podobają mi się też obicia - z umiarem i tam gdzie mogłyby się rzeczywiście pojawić, a nie jak na kupie złomu po 30 latach stania w krzakach. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 24 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2010 panowie, temat został tylko odgrzebany przez kolege Domiluda ;) model zostal skonczony w grudniu takze juz troche na forum przebywa, ale dzieki za dodatkowe komentarze. Tygrys nad ktorym obecnie pracuje mam nadzieje bedzie lepszy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Taaa. Co nie zmienia faktu, że model zacny Z racji, że ostatnio rzadko tu bywam, sądziłem, że skończyłeś Tygrysa ze świeżego wątku warsztatowego Teraz dopiero zajrzałem tam jeszcze raz i widzę, że szykuje się jeszcze ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Ładne kolory kamo i ładne kamo generalnie pasuje do tego Tygrysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi