p_bladek Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Witam wszystkich w tym dziale . To będzie mój pierwszy okręt w karierze. Do budowy posłuży model w/w. Załoga z blaszek eduarda, relingi,dodatkowo część samolotów zmienię na samoloty Trumpetera E2c Hawkeye, S3 Viking, SH 60 Seahawk, f18 hornet. Nadal poszukuję F14 nastek i A7 emek. Jak również kalkomani do w/w nieosiagalnych w polsce :( . Może ktoś bedzie cos kupował w zagramanicznych sklepach to chetnie sie przyłacze z zamówieniem - ja nie mam żadnego doświadczenia :(. A teraz Inbox. Jako że kupiłem go jako zestaw używany, kadłub będzie szlifowany bo poprzedni właściciel zostawił farfocle, kadłub aby było zgodne z regulaminem rozkleiłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Widze że kolega szaleje w III Zimowym:) Pozdrawiam i bede zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 A zapraszam zapraszam. Czy ktos wie gdzie moge dostac w polsce f-14 trumpetera w skali 1:350? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Show czas zaczać Na poczatek obsada lotniskowca. CVW-8 (AJ) CVN-65 ENTERPRISE Apr.25, 2001 - Nov.10, 2001 (Med, Persian Gulf, Northern Arabian Sea) Modex Squadron Aircraft 100 VF-41 (*1) Black Aces F-14A 200 VF-14 (*2) Tophatters F-14A 300 VFA-15 Valions FA-18C(N) 400 VFA-87 Golden Warriors FA-18C(N) 500 VAQ-141 Shadowhawks EA-6B 600 VAW-124 Bear Aces E-2C 610 HS-3 Tridents SH-60F/HH-60H 700 VS-24 Scouts S-3B 40, 54 VRC-40 DET.5 Rawhides C-2A Na poczatek na warsztat poszły Tomcaty zestawowe bo niestety nigdzie nie mogłem dostac Trumpetera. Przygotowałem pod malowanie i zrobiłem preshading, oczywiscie je wczesniej posklejałem. Nastepnie nałożyłem kolor, Pactra A42 Malowanie Tomcatów wg schematu. Pierwsza maszyna pomalowana bez kalek. Malowanie wykonane pedzelkiem 00. Wkrótce ciag dalszy pozdrawiam, uwagi mile widziane, z powodu braku kalek do poszczególnych eskadr, bede starał sie wszystko malować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 14 Lutego 2010 bede starał sie wszystko malować. Postaraj się również o lepsze fotki - oprócz dwóch pierwszych to niewiele widać... a szkoda.... Poza tym - kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Mały updejcik. Juz z fotkami w makro. Pomalowana druga f-14 dostała także krawedzie natarcia w kolorze aluminium i część oznaczeń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Kibicuje.. i czekam na owoce Twojej pracy.. sam mam już zakupiony ten model.. więc będę się przyglądał Twoim pracą .. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 Mały updajcik. Tomcaty wykonane w malowaniach vf14 6szt, vf41 2szt. Maskowanie przed malowaniem. Nastepnie pomalowane aero. Nastepnie poszedł sidolux, brudzenia kalki i werniks matowy a całość wyglada tak: Biore sie teraz za kolejne samoloty. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Kolejna aktualizacja. Skleiłem i skreciłem połówki kadłuba, nastepnie zaszpachlowałem połączenie. Aktualnie szpachla schnie. Nastepnie skleiłem wyrzutnie pocisków sparrow. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass_krk Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 tu link z pokładowym malowaniem samolotów na tym lotniskowcu http://www.airliners.net/search/photo.search?search_field=datedesc&q=uss+enterprise&sort_order=photo_id+desc&page=1&page_limit=15&sid=228b14bf128d651691baad73d641f128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Dziekuję za info lucass_krk ale vf-84 stacjonowały na tym lotniskowcu w latach 70-tych 80-tych przed przebudowa tego okrętu, po przebudowie, a taki jest model Tamiyowski były to np vf-14 i vf-41 także część tych zdięć nie łapie sie w tym okresie. Kolejna aktualizacja: Wyszlifowałem kadłub: i pomalowałem: drobny odkurz powstały przy przejsciach czarnego z szarym zlikwiduje pedzelkiem retuszerskim jak tylko kadłub wyschnie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Kolejnym etapem było sklejenie samolotów s3-viking i nałożenie surfacera. Nastepnie posklejałem elementy pomostów kadłuba. C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 Witam. Kolejnym etapem było podoklejanie relingów eduarda do w/w pomostów.: Wczorajszego wieczoru usiadłem sobie przy i zaczołem analizować rzeczywiste zdiecia USS Enterprise. Doszedłem do konkluzji złej barwy części nawodnej kadłuba. Była po prostu za ciemna. Zamaskowałem wiec częśc podwodną i w/w pomalowałem na odpowiedni kolor. C.D.N Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Witam. Dalszy etap prac. Pomalowałem Pomosty i wkleiłem je w kadłub. Efekt mi sie osobiscie podoba. Dalszym etapem było zajęcie sie S3 Viking tak aby chociaz bez makro wygladały na vs 24 Malowanie z 2005 r co prawda, ale mam nadzieje że zbytnio sie nie zmieniło Etap malowania : Pomalowane po sido kalkach washu i verniksie matowym, powiem szczerze nic tak nie sprawia radochy jak dłubanie przy tych maleństwach. A jak wam sie to podoba ? Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Śledzę każdą odsłonę relacji z narodzin tego giganta. Dużo fajnych detali mam nadzieję na nim będzie, a te samoloty na pewno będą dobrymi detalami Podobają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 p_bladek w okrętach, cały czas obserwuję, bo wiem, że będzie to świetny pokaz i znakomity efekt - temat w klimacie Twoim jednak Kibicuję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Też śledzę relacje budowy olbrzyma jak na razie efekt jest bardzo imponujący .. jestem ciekaw jak mój kolos będzie wyglądał po złożeniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 Witam wszystkich kibicujacych. Kolejnym etapem prac było sklejenie intruderów, i pozostałych pomostów. Na całośc poszedł surfacer. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Również przyglądam się uważnie i kibicuje. Z pewnością ten projekt to jeden z faworytów konkursu. Życzę powodzenia przy budowie i czekam na kolejne odsłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi