mae Napisano 31 Lipca 2010 Autor Share Napisano 31 Lipca 2010 Dziękuję za komentarze, to motywuje :] Gaśnice musiałem mieć czerwoną, potraktowałem ją jako akcent Dalsze postępy: Główki nie mają oczu, bo zastanawiam się czy najpierw malować źrenice i później białka, czy na odwrót. Na pierwszym planie jedna figurka nosi MG34, druga amunicję do niego, oficer na samym końcu żeby go nie zabili od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Te klapy zostawiasz otwarte czy tylko tak do zdjęcia? Bo wątpię żeby ktoś zdecydował się na atak z silnikiem na wierzchu może dodaj też trochę pyłu na tym gruzie i na chodniku, tak dla urozmaicenia. A tak w ogóle to świetna diorama, pierwszy raz tu zajrzałem i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 I jeśli okopcenia na futrynach to pamiątka pożaru, to z czystym sumieniem możesz je jeszcze trochę podciągnąć w górę. Klapy silnika moim zdaniem też do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Poza tym co napisali moi przedmówcy mógł byś rozrzucić trochę luźnych cegieł na drodze i chodniku bo ten gruz wygląda jak podmieciony miotłą pod budynek. No a generalnie wygląda bardzo fajnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Kolego- powiedz mi jedno. Z układu dioramki wynika ze załoga i pojazd jest w walce, to po jakie licho otwarte sa klapy nad silnikiem. Dziwne nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Klapy otwieram z premedytacją Jak kupiłem ten model to fakt, że ma silnik bardzo mi się spodobał, nie mógłbym go teraz zamknąć, szkoda by mi było. W każdym razie ta diorama powstaje dosyć spontanicznie i pozwalam sobie na wiele, również na te klapy. Założenie jest takie, że sdek sobie stoi i będzie miał rozwiniętą tą wielką antenę (z taką anteną pewnie jeździć by nie chcieli), gdzieś tam dalej przed pojazdem toczy się walka, więc lecą posiłki w tym kierunku. Żołnierz, który stoi przy MG w pojeździe stresuje się, że zaraz ruskie mogą przełamać siły niemieckie i na wszelki wypadek stoi przy karabinie. Pojazd być może ma awarię, bo nie ma w nim kierowcy, ani innych żołnierzy, jedynie radiowiec próbuje nakierować wsparcie lotnicze. Tak wygląda dorobiona ideologia Cegiełki na drodze to bardzo dobry pomysł i zrealizuję go, muszę sobie tylko wcześniej przygotować cegły w odpowiednim kolorze, nie chciałbym pojedynczych małych elementów malować bezpośrednio na drodze. O okopceniach przy oknie też myślałem i chyba faktycznie jeszcze je pociągnę. Pyłkami też się zajmę, chwilowo wszelkie działania pastelami zawiesiłem, na końcu je wykorzystam (i dokończę nimi sdeka). Dziękuję za uwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Najpierw namalowałem źrenice oczu, później białka, powiem Wam, że dużo wygodniej niżeli by robić źrenice jako kropy :] Mam nadzieję, że nie wyglądają tak strasznie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Żeby moja pierwsza diorama za szybko nie trafiła do śmietnika skonstruowałem ochronę dla niej :] Wszystko zrobione z pleksi. Muszę przyznać, że pleksa to bardzo niewdzięczny materiał, a żeby go dobrze skleić trzeba się wyposażyć w drogi klej do pleksi :/ No ale przynajmniej się nie stłucze :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Coraz ciekawiej to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Niedługo zakończę malowanie figurek w kolory bazowe i zacznę cieniowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Figurantów uważam za skończonych :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Biorąc pod uwagę uwagi niektórych kolegów, zrobiłem porządek na ulicy, to znaczy bałagan Żeby za czysto nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Posiedziałem troszkę nad ścianką :] Chyba troszkę lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 4 Września 2010 Autor Share Napisano 4 Września 2010 Kolejna porcja zdjęć: SDeK dostał post-shading z pasteli, żeby się tak nie wyróżniał pośród elementów malowanych aerografem :] Pastelami potraktowałem także resztę pracy, oprócz figurek, które będę brudził po przyklejeniu. Dorobiłem troszkę gruzu i wody z glonami w ścieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 7 Września 2010 Autor Share Napisano 7 Września 2010 Żeby troszkę ożywić dioramkę okraszyłem ją jesiennymi liśćmi. Są to pewnie już ostatnie zdjęcia w warsztacie. Figurki przyklejone, pojazd dostał swoją antenę. Pozostało okurzyć figurki, ewentualnie zrobić jakieś drobiazgi i gotowe :] Kiedyś trzeba podjąć decyzję i zakończyć prace. Wszelkie uwagi mile widziane, bo to już ostatni dzwonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Super diorka bardzo mi przypadła do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Fajny debiut. Widać, że się starasz i jestem pewny, że każda kolejna Twoja praca będzie tylko lepsza. W dodatku gratuluję, że zdecydowałeś się na tak duży format pracy już na początku. Brawa za odwagę. Wyszedłeś z tego z tarczą. PS Jedyna wątpliwość dotyczy otwartej maski przedziału silnikowego. W warunkach bojowych to zaproszenie do "wrzuć mi tutaj granat". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bimberoman Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Piękne. Super podstawka - masakryczna robota z rzeźbieniem tego bruku i frontu budynku. Szkoda tylko, że wszystkie figurki modelarskie jakie widziałem wyglądają z twarzy, jak by miały za małe buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 12 Września 2010 Autor Share Napisano 12 Września 2010 Dzięki za opinie, zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi