Amras Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Metoda robienia "śrub" rewelacyjna. Wielkie dzięki. Miałem poczekać ze zdjęciami do skończenia podwozia ale idzie powoli a na kadłubie też prace postępują. Na chwilę obecną tył kadłuba wygląda tak: Męczę się z tymi blaszkami bo nie do tego modelu i są troszkę za duże. Do tego po raz pierwszy wykorzystuję blachy na taką skalę. Proszę o wyrozumiałość... Przepraszam za jakość zdjęć, ale pracuję wieczorami przy sztucznym oświetleniu a i aparat mam średniej klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Fajnie byłoby jakbyś dał więcej lepszych zdjęć, bo na tym wszystko jest tak małe, że nic nie widać. Zdecydowanie protestuję w kwestii uchwytów do otwierania tylnych klap. Jak inwestujesz w blachy i chcesz tankietkę porządnie zrobić, to nie pakuj tam tych okropnych uchwytów z plastiku, koniecznie wymień na drucik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 5 Marca 2011 Autor Share Napisano 5 Marca 2011 Po dłuższej przerwie ruszyłem dalej. Dziś położyłem kamo. Farby Agama, malowanie aerografem z ręki. Przepraszam za jakość zdjęć ale nie jestem fotografem a i jest już późno i brak naturalnego światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Czyli cos z tego bedzie :-) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Fajnie :] lewy uchwyt na przedniej płycie chyba krzywo za lożony. Może spróbuj coś zrobić z hotchkissem, wygląda troszkę tak sobie, mam wrażenie, że nie pasuje do ładnej tankietki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 5 Marca 2011 Autor Share Napisano 5 Marca 2011 Uchwyt faktycznie krzywo, się poprawi. Co do hotchkissa to zobaczę czy starczy mi samozaparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Jejku dlaczego AGAMA? Bo jedyne dedykowane Polskiej broni Pancernej? Zielony jak dla mnie nie do przyjęcia... jest wątek o farbach do Polskiego kamuflażu z okresu Września przyjęliśmy tam wspólnie "standard". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 A gdzie ten wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Szukaj Polska Broń pancerna czy jakoś tak (??). Stare to jak Świat. Agame zostaw, barwy trzeba robić "na oko", a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 Szukaj Polska Broń pancerna czy jakoś tak (??). Stare to jak Świat.Agame zostaw, barwy trzeba robić "na oko", a szkoda. Co masz na myśli pisząc zostaw? Zostawić w sensie, że sobie odpuścić czy zostawić na modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Amras, farby Agamy są generalnie nietrafione, choć same intencje producenta były słuszne. Każdej z nich można niestety coś zarzucić, a pierwsza "do odstrzału" jest właśnie wspomniana już barwa zielona. Odpuść sobie zatem farby, a nie model Jeśli chodzi o dobór farb, to chcąc pomalować wóz jak należy skuś się na farby valejo i popróbuj wg poniższych wskazań: http://whiteeagle.net.pl/viewtopic.php?f=75&t=79&hilit=barwy&start=40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi