wuwumaster Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 piękne wykonanie, gratuluję śledziłem warsztat, rispekt za robocizne przy waloryzacji - efekt znakomity no ale doczepię się... nie wiem, może oryginał taki właśnie był, ale - czemu na nim nie widać napisów eksploatacyjnych? szkoda że zabrakło tej jakże charakterystycznej cechy suczek 22 (ile razy jestem w muzeum lotn. przy su22 zawsze w oczy rzuca się rój napisów eksploatacyjnych) ta kalko-drobnica bardzo podniosła by poziom realizmu modelu. Nie zmienia to że wielki szacun za kawał dobrej roboty !! pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 22 Marca 2010 Autor Share Napisano 22 Marca 2010 Co do napisów eksploatacyjnych to z reguły w skali 1/72 są przeskalowane w górę( są za duże). Te Bilkowe zaczęły się rozlatywać więc odpuściłem. Poza tym oglądając model z powiedzmy 30 cm to wychodzi jakbyśmy oglądali oryginał z ok. 22 metrów. Dzieki za pozytywny odbiór nie sądziłem że stara polska rura będzie miała takie wzięcie . To cieszy w zalewie meserów, fok i innych panter i tygrysów na modelarskich forach. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Dzieki za pozytywny odbiór nie sądziłem że stara polska rura będzie miała takie wzięcie Cool Każda polska rura będzie miała wzięcie gdy będzie wykonana tak jak twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Miałem okazję obejrzeć live w stereo i kolorze i muszę zmienić zdanie. Jest REWELACYJNY. się przyda;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Mi się jeszcze, poza ogólnym moim zachwytem, trochę nie podoba pierwszy pierścień przy wlocie powietrza. Powinien być zrobiony raczej na gładko, bez podziału. Ale nie zmieniam przez to ogólnej oceny modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciuper Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Model ładny (sam walczę z zestawem pantery i wiem jaki to niewdzięczny temat w 1/72). Gratulacje, że dotarłeś do końca pomimo przeciwności. Cieszy oko, no a z odrobiny krytyki to chyba zrobiłes hamulce aero jako płaskie powierzchnie (przynajmniej tak to wyglada na zdjeciach) a można je było podprofilowac tak jak krzywizna łuku kadłuba w tym miejscu jeszcze raz gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Niechciałbym byc zrozumiany jako krytyk. Model oczywiście bardzo mi się podoba ...ale Zastanawia mnie nieraz dlaczego ludzie wkładający tak wiele pracy pomijają ten mały feler zestawu i oryginał Mówię oczywiście o niedopracowanym połączeniu kadłuba z tym pierścieniem . Sam kiedyś robiłem ten model i zrobiłem to samo Spędziłem wśród Su-22 1,5 roku-to naprawdę piękny samolot Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Z tym pierscieniem to prawda, w oryginale jest łączony na styk ale mam szansę rehabilitacji przy nastepnym (Su-22UM nr 305) do którego się przygotowuje. Co do krytyki - po to sie pokazuje model żeby inni ocenili, pokazali rzeczy do poprawki. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Model bardzo fajny tylko powiedź mi jak zrobić otwartą kabinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 W zestawie jest już dzielona nie trzeba ciąć . Po prostu wklej ją w pozycji otwartej i podeprzyj siłownikiem zrobionym np. z igły strzykawkowej odpowiedniej średnicy. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 A wodzidło (oprócz "mietły" rzecz jasna;)) jest robione przez Ciebie czy to część zestawu "lotniskowego" Parta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Wodzidło 100% made in Ja. Oprócz kół które są od MiG-15( przednie oczywiście). Zdjęcia są słabe, mdłe i skompresowane - nie oddają wszystkiego tak jak oglądając na żywo. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Bardzo ładna suczka. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l39zaalbatros Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Hi, You build a nice Su-22 display, I like your airbrush work, nice decal work, kit looks real good. I have one question, I know the ladder is a Part product, but the tow is that also a model or self made? Greets, The Dutchman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi