tyrael Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Mała aktualizacja zbiornik po szpachlowany już pierwsza warstwa podkładu leży na nim, rama dostała 2 warstwy podkładu i kabina tez... później dodam zdjęcia Jak myślicie na jaki kolor pomalować ramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Witaj, ja pomalował bym na ciemny szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Hmm no fajny pomysł a kolor Kabiny i osłon jaki byś dobrał do tego? Myślałem nad czarnym polyskiem na niego i do tego niebieska kabina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Dokładnie jak chcesz mieć fajnego trucka mającego dużo wspólnego z rzeczywstością to ten kolorek będzie najodpowiedniejszy. Ciemny szary po raz drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 hmm mi się wydawało ze czarny to będzie bardziej realistyczny Moze ktoś rzucić jakąś fotkę jaki to miał by być kolor? bo aktualnie mam ramę w podkładzie i jest szara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Chodzi mi o taki szary: http://www.polskaaukcjasamochodowa.pl/samochody/daf/132_1/daf_xf430_132_4_jpg.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 hmmm to jest coś takiego jak by grafitowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Grafitowy to on był jak z fabryki wyjechał, teraz to już bardziej czarno-szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trucker96 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 ja mam pytanie bo kupuje sobie ten model i powiedz mi jakie farby uzywasz iklej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2010 klej CA tzn kropelka itp... a farby pokaze dzisiaj zdjecie farb bo bede malowal rame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 klej CA tzn kropelka Odważny jesteś . Chyba lepiej zwykły do modeli plastikowych, z igłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Czy ja wiem czy odważny sam nieraz kleje kropelką jest mocniejsza i chyba szybciej wiąże. A co fakt to fakt kiedyś jak rozebrałem model, który był złożony kropelką plastik był w stanie odmiennym tzn: porobiły się takie wybrzuszenia i takie dziurki, jak by go coś stopiło. Czekam na aktualke ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Nie zdążę dziś bo ojciec mi zaczął mieszać w pomieszczeniu gdzie maluje i zrobię to jutro ;/ a kropelka fakt faktem muszę wszystko pierw z 10 razy pomierzyć bo jak już nałożę klej to tak szybko skleja ze nie daje rady później tego poprawić... możecie mi dać link do jakiegoś dobrego kleju? PS. Podkład matować papierem wodnym czy zwykłym przed malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Zwykłym wystarczy, choć na wode zawsze jest lepiej wyszlifowane - delikatnie i nie ma tyle rysek. Klej to np. Contacta z Revella - idealna do plastiku i baaaaardzo wydajna http://www.allegro.pl/item975820906_klej_contacta_profesional_revell.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Ale wodny papier to ja mam o gradacji 1000 a zwykly 240... i nie wiem czy za duzych rys tym 240 nie zrobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Nie no bez przesady z tym 240 1000 - 1500 na mokro w zupełności wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Ja na tym zdjęciu szarego nie widzę, raczej przybrudzony czarny (chociaż wszystko co już nie czarne to szare). Fajny efekt daje ModelMaster Black Chrome Trim. W sumie farbka matowa, nadająca się głównie do gum i taki właśnie czarny wypłowiały kolorek daje. Czarna matowa Pactra również jest taka lekko wypłowiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 TUTAJ widać mniej więcej jaki kolor ma rama w DAFie, czyli ciemny szary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 hmm zamierzam dziś malować cale podwozie i nie wiem jak pomalować filtr powietrza i skrzynie biegów z walem...? Myślałem żeby ten wydech z kapslem na którym jest napis daf zrobić czarny bo sam kapsel jest już na srebrno pomalowany i skrzynie z walem na srebrno jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Skrzynie z wałem pod kolor ramy, a puszkę wydechu na srebrno. Filtr powietrza może być pod kolor ramy, tylko pamietaj aby gumę zrobić czarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Kurde puszka wydechu poszla na czarno ale mam srebrny kapsel z napisem DAF dzis malowalem i przygotowywalem do malowania jutro muszze domalowac tylko miejsca gdzie nie moglem juz wieczorem dojzec bo za slabe swiatlo wiec jutro powinienm pokazac cala zlozona rame i biore sie za kabine Zdjecia zrobie cyfrowka bo mam od kolegi miec pozyczona bo z telefonu zdjecia to masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Musisz puszke dać na srebrno. Czarny nie pasuje. Takich elementów się nie maluje, to naturalny kolor blach tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Fakt ale mimo wszystko istnieja podobno jakieś spraye co sprawdzają się w wysokiej temperaturze. Ale to brzmi troche jak usprawiedliwianie. Jak już coś to możesz pociągnąć na czarno sam napis, bo w realu to napewno jest dodatkowa blacha a nie sam tłumnik więc może być pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Nic nie jest dodatkowo malowane. Blacha wraz z cały tłumikiem są srebrne niemalowane w kolorze metalu / aluminium. Na to przychodzi od lewej strony pokrywka ozdobna (tu akurat DAF LF). Rzeczywistość to nie cyrk, żeby napis był pomalowany czy coś. Po co ? Te elementy są bardzo wrażliwe na temperature więc są możliwie robione z jednego kawałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Tak ale mi chodziło o tą blache ozdobną. Na nią nie działa aż taka temperatura ale zgadzam się w supełności. Srebrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi