Gość Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 (edytowane) Witam wszystkich!! Zacznę od przeprosin, wiem, wiem, nie powinno się zamieszczać w galerii fotek, nie skończonego modelu ale ja po prostu nie mogłem sie powstrzymać . Jeśli administratorzy forum usuna ten wątek, nie pogniewam sie i po prostu wrócę z fotkami gotowego modeliku. Przedstawiam Wam oto czołg T-72m1 ze szczecińskiej 12 Brygady Zmechanizowanej, na którym miałem zaszczyt służyć. Od razu przyznaję sie, że robiłem go tylko i wyłacznie z pamięci , gdyż w rzeczywistości dysponuję jedną tylko fotką mojego czołgu i to w dodatku przedstawiającą jego fragment. No cóż kto nie chce niech nie wierzy a kto chce niech wierzy na słowo: tak wyglądała maszyna na której orałem wraz ze swoja załogą drawski poligon. POwiedzcie czy sie wam podoba czy nie a ja tymczasem biorę sie do finalizowania prac. Zaznaczam to mój trzeci ( po t-80ud i abramsie ) model w życiu, nie badzie zbyt brutalni . Pozdrawiam serdecznie i obiecuje ze niedługo pojawie sie z gotowym czołgiem wraz z podstawka. MIłego oglądania To narazie tyle. Reszta zdjęć jak skończę pracę. Jeszcze raz przepraszam że wpakowałem sie do galerii z nie gotowym modelem. Pozdrawiam Edytowane 26 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Spoko, a jakiego producenta ta podróż no i w jakiej skali? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Oczywiście skala 1:35 i oczywiście Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Witam, Szkoda że nie ma więcej fotek szczególnie z przodu.Wygląda na łanie pomalowany i sklejony jednak nie pasuje mi kolor gąsienic w stosunku do brudu nadwozia chyba że chciałeś imitować rdzę to też nie dobrze bo to stosunkowo młody czołg,ale Ty jeździłeś na takowym więc nie jestem pewien. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 "12 Brygada Zmechanizowana" Model super dla mnie to też podróż sentymentalna już nic po nie było takie jak przed no i po zaflirtowałem z współczesną pancerka 1/35 serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Witam, Szkoda że nie ma więcej fotek szczególnie z przodu.Wygląda na łanie pomalowany i sklejony jednak nie pasuje mi kolor gąsienic w stosunku do brudu nadwozia chyba że chciałeś imitować rdzę to też nie dobrze bo to stosunkowo młody czołg,ale Ty jeździłeś na takowym więc nie jestem pewien. Pozdrawiam Tomek. co do pierwszej części postu, prosze bardzo a co do koloru gąsienic a w zasadzie tylko jednej z nich to świeta racja, bede to poprawiał. Dzieki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 stosunkowo młody czołg ? Co do modelu to... mało zdjęć w sumie na ocenianie Włazy ładne jak i cała konstrukcja. Co do jakiś większych epopei w moim wykonaniu przy 100% modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 To już naprawdę ostatnia fotka na tym etapie. Reszta gdy będzie juz gotowy wraz z jakąś prościutką podstawką widok wieży z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 JW 1749 Szczecin lubi biegac ........... Zima 07 ;] Tez bylem w drawsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 JW 1749 Szczecin lubi biegac ........... Zima 07 ;] Tez bylem w drawsku A ja Zima 00 ;). A czy za Twoich czasów, był tam jeszcze batalion czołgów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Ja byłem na GZM , więc byłem obok wojska hehe ;) Dużo się zmieniło chyba od 00 , jedna z wiekszych jednostek zawodowych w kraju , najwięcej z 12BZ jezdzi na misje , pierwsi mieli Rosomaki itp itd. NA YouTube jest dwoch kolesi -zawodowi ktorzy walą masowo filmiki z 12BZ - z misji i ogólnie tematyka wojskowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 stosunkowo młody czołg ? Chodziło mi oto że nie jest to jakiś powojenny wrak w którym rdza zdążyła pokryć całą powierzchnie gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 A Twój czołguś nie miał żadnych oznaczeń taktycznych? Bardzo fajny pomysł z modelowaniem, czegoś, na czym się służyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Jedyne oznaczenia na naszych czołgach, to namalowana przez nas czerwona 3 na szperaczu, czyli trzecia kompania czołgów. Poza tym nie mielismy żadnych innych numerów, szachownic ani nic z tych rzeczy. Najprawdopodobniej zostały zamalowane podczas kolejnych obsług i remontów i nie były juz odnawiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Niezły numer z tym brakiem numerów Czyli wszystkie maszyny wyglądały tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 W sumie to mam teraz zagadkę z tymi numerami . Daję sobie rękę obciąć że mój czołg napewno nie miał żadnych oznaczeń, co do reszty mam teraz zagwozdke. Zgłosze sie do kumpli z woja na NK i zapytam czy mają jakies foty. Co do swojego wozu, powtarzam, nie miał żadnych oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Chodziło mi oto że nie jest to jakiś powojenny wrak w którym rdza zdążyła pokryć całą powierzchnie gąsienic. Rdza nie potrzebuje ileś tam lat żeby pokryć całe gąski, tu problem może być taki ze jeżeli czołg często jeździł po piachu to ten powinien tą rdze ścierać, ale to już zostawiam w intencji autora co zrobi z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Zamierzam pozbyć się tej rdzy, faktycznie ta gąska jest zbyt czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Jeśli czołg był w użytku nie możliwe jest moim zdaniem pokrycie całych gąsienic rdzą (Szczególnie że jak kolega pisał był remontowany itp). Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 A więc źle nazwałeś T-72 młodym czołgiem, mogło się obyć bez tego ;) Bez urazy, ale nie pasowało mi to więc się "czepłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Jeśli czołg był w użytku nie możliwe jest moim zdaniem pokrycie całych gąsienic rdzą (Szczególnie że jak kolega pisał był remontowany itp). Pozdrawiam Tomek. Własnie dlatego zamierzam zetrzeć cały ten pigment imitujący rdzę, poogladałem sobie fotki czołgów z Braniewa np. i faktycznie prawie ani grama rdzy na gąskach. Zgadzam sie w zupełności ze przesadziłem z rdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Fajny pojazd, podoba mi się. Poza tym to model z prawdziwą historią. viewtopic.php?t=19918 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Fajny pojazd, podoba mi się. Poza tym to model z prawdziwą historią. viewtopic.php?t=19918 O tak! To czołg z historią, szcególnie z jedną, bardzo ponurą. W jego wnętrzu nieomal zginął człowiek ( mowa o oryginale, oczywiście ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 NA YouTube jest dwoch kolesi -zawodowi ktorzy walą masowo filmiki z 12BZ - z misji i ogólnie tematyka wojskowa Można link ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 NA YouTube jest dwoch kolesi -zawodowi ktorzy walą masowo filmiki z 12BZ - z misji i ogólnie tematyka wojskowa. Ja też poprosze linka do tych filmików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi