KilY Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Ten model zapowiada się naprawdę dobrze i coś mi mówi, że jest na co czekać. Nie mogę się doczekać galerii. Co do kalek i metalizera to nie wiem, ale może masz jakieś niepotrzebne kalkomanie wtedy może wypróbuj jedną dwie na jakimś złomie i zobacz jak to będzie wyglądać. Choć wydaje mi się, że lakier tak czy siak pod kalki trzeba położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 no ale wtedy stracę efekt metalu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Co do kalek, to sprawdź Sealer for metalizer Model Master. Kalki na tym kładą się cudownie, a efekt sprawdzisz doświadczalnie na złomie. U mnie wyszło to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 znów bym nie mógł spać gdybym nie zrobił testów pociągnąłem sido lewy statecznik i kawałek lewego skrzydła: jak dla mnie supermetalizer nie straciła zyskał kolor stał się bardziej intensywny no i bardziej się świeci To tak na świeżo zobaczymy co wyjdzie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 Znalazłem gdzieś w internecie nowe malowanie DC-3 Więc postanowiłem je zmienić A tak na serio Decek prawie na ukończeniu: Prawdopodobnie jutro wraca aparat z serwisu, a więc będą lepsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 tak na dobranoc: Jeszcze tylko niebieski pasek i kalki I jeszcze pytanko? Czy lotki, które podobno są zrobione z materiału, malować farbą o kolorze srebrnym czy zostawić pomalowane metalizerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Jest fajnie. Nadal widać trochę niedoskonałości, w szczególności na skrzydłach i w okolicach drzwi, ale nie ma tragedii. Metalizer pięknie połyskuje, a zróżnicowane blachy robią wrażenie. Czas kończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 No i z tym zróżnicowaniem na blachach czysta poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Tak, efekt końcowy zapowiada się wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 super robota życze powodzenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Dzięki Postaram się dziś skończyć z milion razy szlifowałem skrzydła i drzwi Na żywo drzwi wyglądają przyzwoicie a na skrzydłach pozostały gdzieniegdzie drobne ryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Kolor docelowy I jak z tymi lotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 No coraz bliżej końca widzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 co do tego samolotu to niczego nie jestem pewien mało jest dokumentacji do tego samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Zostaw jak jest . Spody C-47 i Litek ,jak i Ił-14 nie były malowane. A na lotki srebrzanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Myślę, że dobrze by było wykonać jeszcze polerkę filcem i pastami polerskimi, żeby usunąć skórkę pomarańczową widoczną w szczególności na niebieskim kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 prawie ukończony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Przydałoby się dorobić schodki po których wchodziła załoga wraz z pasażerami, może uda Ci się coś wyczarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Nic tylko czekam już teraz na waszmości galeryję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Finisz Dziękuje wszystkim za cenne wskazówki przy budowie modelu Galeria niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 BRAVO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Przyłączam się do gratulacji!! Naprawdę kawał dobrej roboty i piękny efekt! A jutro - mam nadzieję - zobaczę go "na żywca" Pozdrawiam! Przemek Klimala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Świetny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_1100 Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Jeśli można, to wrzucę "kamyczek do ogródka"... z całym szacunkiem dla Twoich modelarskich zdolności. Uważam, że wszelka ingerencja w model powinna wyjść całości na dobre. Zważywszy na wykończenie drzwi (co za tym idzie, widocznego wnętrza) i lotek, jest zgoła inaczej. Jeśli chodzi o mnie, to te niedoskonałości jako pierwsze rzucają mi się w oczy. Poza tym GRATULUJĘ wytrwałości i umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Wielkie dzięki rodzinka w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi