Macisso Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Niestety Academy jest dalekie od ideały w tym wypadku, ale fajnie że starasz się z niego coś wycisnąć. Wieża dowodzenia wygląda bardzo dobrze. Szczególnie podoba mi się brudzenie wentylatorów, natomiast nie bardzo podoba mi się drabinka na płycie czołowej. Wygląda na "zapaćkaną"... No i nie wiem czy drzwi hangaru od Arado nie za mocno pobrudzone. Ja bym tam suchy pędzel w kolorze bazy strzelił Nie mniej bardzo fajnie idzie i duże za chęć dodanie czegoś od siebie (np. mostek nawigacyjny). Macisso wymieniłem działka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Alex304, idzie Ci coraz lepiej ... Tylko coś mnie ten kolor pokładu nie leży, wybacz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2011 Witam Trochę mnie nie było a tu miejsce Bismarcków dumnie przejęły bliźniaki no nieźle. Już za chwilę Macisso odda swój okręt do służby czynnej a u mnie też pomału do przodu. Przede mną montaż ostatniego modułu - nadbudówki rufowej. Jednak na chwilę obecną okręt prezentuje się tak: Do sierpnia jeszcze jest trochę czasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Wow! Ale poszło do przodu... Wygląda już groźnie Już blisko koniec jak przypuszczam. Male spostrzeżenie. Na trzecim zdjęciu jakby szpara między pierwszym a drugim poziomem nadbudówki. A Bismarck wygląda bardzo dobrze. A jak dojdzie olinowanie.... Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Na trzecim zdjęciu jakby szpara między pierwszym a drugim poziomem nadbudówki. Nie tylko na trzecim: szpachla, szpachla, szpachla !!!... A poza tym, to jest ok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 Witam Trochę czasu minęło i udało mi się złożyć nadbudówkę rufową Bismarcka. Naturalnie jeszcze dam szpachli gdzie trzeba i całość pójdzie do malowania. Jak to w Academy musiałem zeszlifować co trzeba szczególnie co chodzi o stanowiska kierowania ogniem plot. i pomost reflektorowy. Teraz wyglądają dużo lepiej. Oto foty: Na trzecim zdjęciu jakby szpara między pierwszym a drugim poziomem nadbudówki. Tak tak na zdjęciach wygląda to wyraźniej niż w rzeczywistości ale poprawiłem już to niedopatrzenie Macisso kiedy galeria? Trzymasz wszystkich w napięciu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 A czy nie rażą Cię osłony stanowisk art. plot - jakby betonowej grubości.. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Alex304, szpachle daje się przed, a nie po blaszkach Jestem ciekaw jak teraz z tego wyjdziesz - dołożyłeś sobie roboty, nie ma co... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Jak to w Academy musiałem zeszlifować co trzeba szczególnie co chodzi o stanowiska kierowania ogniem plot. i pomost reflektorowy. Teraz wyglądają dużo lepiej. Oto foty: Ciśniesz kolego ciśniesz. Bardzo zacnie to wygląda. Gratuluję efektu i zaparcia z Academy bo wiem że ma sporo wad i braków. Bardzo ładnie też wyszły Ci relingi. Prosto i schludnie czego z kolei ja zazdroszczę. Macisso kiedy galeria? Trzymasz wszystkich w napięciu Bardzo bym chciał się już z nim uporać. Bardzo mało zostało, ale mam masakrycznie dużo pracy.... Nie będę obiecywał że zrobię to w dwa dni, ale postaram się dłubać w każdej wolnej chwili Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2011 Wallace napisał: Alex304, szpachle daje się przed, a nie po blaszkach Jestem ciekaw jak teraz z tego wyjdziesz - dołożyłeś sobie roboty, nie ma co... Tylko pozornie, przy pewnej wprawie nie stanowi to problemu. Ale generalnie zgadzam się z Tobą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Tylko pozornie, przy pewnej wprawie nie stanowi to problemu. Ale generalnie zgadzam się z Tobą. Pozdrawiam Wprawie albo przy szpachli w płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Forest, co nie zmienia tematu, że łatwiej jest "przed" niż "po" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 No niby tak, ale punktem odniesienia jest tutaj "po" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2011 Mogę wtrącić?.. Witam, koledzy Forest i Wallace wdali się z mojego powodu w małą dyskusję , fajnie wyszło. Reasumując to: przymierzamy, przycinamy, szlifujemy, kleimy i szpachlujemy No i jeszcze raz szlifujemy... Taaak, cóż przyszła pora by okazać co tam w stoczni zaszło od ostatniego wpisu bodajże z 6 czerwca br. (ale ten czas leci). I tak na sam wpierw to została wreszcie zmontowana i zamontowana na pokład nadbudówka rufowa. Jak widać brakuje jeszcze trapów, reflektorów itp. Jednakże mogę powiedzieć iż okręt na 2 m-ce przed 71 rocznicą wcielenia do służby jest na dzień dzisiejszy gotowy w 80%. Pozostało teraz zainstalować szalupy, dźwigi, wszelkie drobiazgi pokładowe no i oczywiście uzbroić (że nie wspomnę o olinowaniu) I to chyba na tyle cdn. PS. Macisso czekam.... i czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Witaj Alex! Dawno nie zaglądałem, a tu Twój Bismarck prawie gotowy. Wygląda doskonale, a jak dojdą linki to dopiero się zaprezentuje nam Przepraszam szanownych kolegów z forum że tak mało pokazuję się, no i że wstrzymuję finish mojego "B", ale życie i praca nie dają mi wyboru. Jeszcze troszkę poczekamy. Teraz ruszam na zasłużone wakacje i od połowy lipca zasiadam do "B" Wtedy też postaram się wrócić do życia forum (choć stare jakby bardziej mi się podobało). Pozdrawiam Wszystkich i do usłyszenia. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Przepraszam szanownych kolegów z forum że tak mało pokazuję się, no i że wstrzymuję finish mojego "B", ale życie i praca nie dają mi wyboru. Jeszcze troszkę poczekamy. Byle przed rocznicą wodowania Wtedy też postaram się wrócić do życia forum (choć stare jakby bardziej mi się podobało). Nie sposób się z tobą nie zgodzić, ale wierzę w naszych modów, że zrobią cudeńko (po raz enty ) z tego kiepskiego silnika Witam, koledzy Forest i Wallace wdali się z mojego powodu w małą dyskusję Nie pierwszą i nie ostatnią I tutaj uprzedzę naszego Braveheart'a( ), czemu nadbudówka dziobowa jest nieposzpachlowana? Ostatnia fotka, dziury jak na polskich drogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2011 Witam, Macisso napisał: Teraz ruszam na zasłużone wakacje i od połowy lipca zasiadam do "B" No to pozostało mi i nam wszystkim poczekać jeszcze do odbębnienia końca prac nad Twoim "B". Tymczasem miłego wypoczynku Forest napisał: czemu nadbudówka dziobowa jest nieposzpachlowana? Ostatnia fotka, dziury jak na polskich drogach Tak tak wiem o co chodzi i wiecie co, ponieważ Bismarck był w pośpiechu wcielany do służby i wszelkie prace były robione naraz to pomyślałem, że to będzie taki smaczek w sensie "tymczasowej niedoróbki" stoczniowców. A co! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Alex jakiego zestawu blaszek użyłeś do swojego Bismarcka ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Cóż o ile dobrze pamiętam to był ten zestaw Edka: ED53036 skala:1:350 producent:EDUARD Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Alex304, nieźle Ci to wychodzi. Taki czysty - będziesz go brudzić ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 Witam Taki czysty - będziesz go brudzić ? Brudzić nie, delikatnie przybrudzać tak. Nie zdążył się biedak umorusać w ogniu walk na okres z którego Go robię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Alex304, Oprócz tradycyjnego brudzenia, mógłbyś nieco uplastycznić pokład ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Witam Urlop urlop i po urlopie dlatego przysiadłem do mojego "B" i dłubnąłem co nieco . Całość zaczyna cieszyć mnie coraz bardziej i tak pomału zbliżam się do finału. Taaak... trochę będzie mi żal rozstawać się z Bismarckiem... No dobra dosyć tego sentymentalnego tonu czas na sesję: I to tyle na teraz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Alex304, ładnie - czysto (aż za czysto). Pokład aż się prosi o jakieś cieniowanie !! (ale to Ci będę chyba powtarzać do końca relacji ). ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Kurcze Alex, Ładnie Ci wychodzi maszynka a do tego prace mocno zaawansowane Mam nadziej że mnie nie wyprzedzisz. Stocznia już ruszyła :P Ponownie zasiadam do kibicowania. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi