Skocz do zawartości

BISMARCK - Academy 1:350

Alex304

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety Academy jest dalekie od ideały w tym wypadku, ale fajnie że starasz się z niego coś wycisnąć. Wieża dowodzenia wygląda bardzo dobrze. Szczególnie podoba mi się brudzenie wentylatorów, natomiast nie bardzo podoba mi się drabinka na płycie czołowej. Wygląda na "zapaćkaną"... No i nie wiem czy drzwi hangaru od Arado nie za mocno pobrudzone. Ja bym tam suchy pędzel w kolorze bazy strzelił

Nie mniej bardzo fajnie idzie i duże za chęć dodanie czegoś od siebie (np. mostek nawigacyjny).

Macisso wymieniłem działka!

• Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

Witam

Trochę mnie nie było a tu miejsce Bismarcków dumnie przejęły bliźniaki no nieźle. Już za chwilę Macisso odda swój okręt do służby czynnej a u mnie też pomału do przodu.

Przede mną montaż ostatniego modułu - nadbudówki rufowej. Jednak na chwilę obecną okręt prezentuje się tak:

th_P1040394.jpg th_P1040389.jpg th_P1040412.jpg

Do sierpnia jeszcze jest trochę czasu.

Pozdrawiam

Wow! Ale poszło do przodu... Wygląda już groźnie

Już blisko koniec jak przypuszczam.

Male spostrzeżenie. Na trzecim zdjęciu jakby szpara między pierwszym a drugim poziomem nadbudówki. A Bismarck wygląda bardzo dobrze. A jak dojdzie olinowanie....

Pozdrawiam

Maciek

Witam

Trochę czasu minęło i udało mi się złożyć nadbudówkę rufową Bismarcka. Naturalnie jeszcze dam szpachli gdzie trzeba i całość pójdzie do malowania.

Jak to w Academy musiałem zeszlifować co trzeba szczególnie co chodzi o stanowiska kierowania ogniem plot. i pomost reflektorowy. Teraz wyglądają dużo lepiej. Oto foty:

th_P1040451.jpg th_P1040446.jpg th_P1040436.jpg th_P1040423.jpg th_P1040421.jpg th_P1040457.jpg

Na trzecim zdjęciu jakby szpara między pierwszym a drugim poziomem nadbudówki.

Tak tak na zdjęciach wygląda to wyraźniej niż w rzeczywistości ale poprawiłem już to niedopatrzenie

Macisso kiedy galeria? Trzymasz wszystkich w napięciu

Pozdrawiam

Jak to w Academy musiałem zeszlifować co trzeba szczególnie co chodzi o stanowiska kierowania ogniem plot. i pomost reflektorowy. Teraz wyglądają dużo lepiej. Oto foty:

Ciśniesz kolego ciśniesz. Bardzo zacnie to wygląda. Gratuluję efektu i zaparcia z Academy bo wiem że ma sporo wad i braków. Bardzo ładnie też wyszły Ci relingi. Prosto i schludnie czego z kolei ja zazdroszczę.

Macisso kiedy galeria? Trzymasz wszystkich w napięciu

Bardzo bym chciał się już z nim uporać. Bardzo mało zostało, ale mam masakrycznie dużo pracy.... Nie będę obiecywał że zrobię to w dwa dni, ale postaram się dłubać w każdej wolnej chwili

Pozdrawiam

Maciek

Wallace napisał:

Alex304, szpachle daje się przed, a nie po blaszkach

Jestem ciekaw jak teraz z tego wyjdziesz - dołożyłeś sobie roboty, nie ma co...

Tylko pozornie, przy pewnej wprawie nie stanowi to problemu. Ale generalnie zgadzam się z Tobą.

Pozdrawiam

Tylko pozornie, przy pewnej wprawie nie stanowi to problemu. Ale generalnie zgadzam się z Tobą.

Pozdrawiam

Wprawie albo przy szpachli w płynie

Mogę wtrącić?..

Witam, koledzy Forest i Wallace wdali się z mojego powodu w małą dyskusję , fajnie wyszło. Reasumując to: przymierzamy, przycinamy, szlifujemy, kleimy i szpachlujemy No i jeszcze raz szlifujemy...

Taaak, cóż przyszła pora by okazać co tam w stoczni zaszło od ostatniego wpisu bodajże z 6 czerwca br. (ale ten czas leci).

I tak na sam wpierw to została wreszcie zmontowana i zamontowana na pokład nadbudówka rufowa.

th_P1040514.jpg th_P1040513.jpg th_P1040512.jpg

Jak widać brakuje jeszcze trapów, reflektorów itp.

Jednakże mogę powiedzieć iż okręt na 2 m-ce przed 71 rocznicą wcielenia do służby jest na dzień dzisiejszy gotowy w 80%.

th_P1040554.jpg th_P1040540.jpg th_P1040520.jpg

Pozostało teraz zainstalować szalupy, dźwigi, wszelkie drobiazgi pokładowe no i oczywiście uzbroić (że nie wspomnę o olinowaniu)

th_P1040562black.jpg th_P1040561black.jpg

I to chyba na tyle cdn.

PS. Macisso czekam.... i czekam...

Witaj Alex!

Dawno nie zaglądałem, a tu Twój Bismarck prawie gotowy. Wygląda doskonale, a jak dojdą linki to dopiero się zaprezentuje nam

Przepraszam szanownych kolegów z forum że tak mało pokazuję się, no i że wstrzymuję finish mojego "B", ale życie i praca nie dają mi wyboru. Jeszcze troszkę poczekamy.

Teraz ruszam na zasłużone wakacje i od połowy lipca zasiadam do "B"

Wtedy też postaram się wrócić do życia forum (choć stare jakby bardziej mi się podobało).

Pozdrawiam Wszystkich i do usłyszenia.

Maciek

Przepraszam szanownych kolegów z forum że tak mało pokazuję się, no i że wstrzymuję finish mojego "B", ale życie i praca nie dają mi wyboru. Jeszcze troszkę poczekamy.

Byle przed rocznicą wodowania

Wtedy też postaram się wrócić do życia forum (choć stare jakby bardziej mi się podobało).

Nie sposób się z tobą nie zgodzić, ale wierzę w naszych modów, że zrobią cudeńko (po raz enty ) z tego kiepskiego silnika

Witam, koledzy Forest i Wallace wdali się z mojego powodu w małą dyskusję

Nie pierwszą i nie ostatnią

I tutaj uprzedzę naszego Braveheart'a( ), czemu nadbudówka dziobowa jest nieposzpachlowana? Ostatnia fotka, dziury jak na polskich drogach

Witam,

Macisso napisał:

Teraz ruszam na zasłużone wakacje i od połowy lipca zasiadam do "B"

No to pozostało mi i nam wszystkim poczekać jeszcze do odbębnienia końca prac nad Twoim "B". Tymczasem miłego wypoczynku

Forest napisał:

czemu nadbudówka dziobowa jest nieposzpachlowana? Ostatnia fotka, dziury jak na polskich drogach

Tak tak wiem o co chodzi i wiecie co, ponieważ Bismarck był w pośpiechu wcielany do służby i wszelkie prace były robione naraz to pomyślałem, że to będzie taki smaczek w sensie "tymczasowej niedoróbki" stoczniowców. A co!

Pozdrawiam

• 2 weeks later...

Witam

Urlop urlop i po urlopie dlatego przysiadłem do mojego "B" i dłubnąłem co nieco . Całość zaczyna cieszyć mnie coraz bardziej i tak pomału zbliżam się do finału. Taaak... trochę będzie mi żal rozstawać się z Bismarckiem...

No dobra dosyć tego sentymentalnego tonu czas na sesję:

th_P1040652.jpg th_P1040649.jpgth_P1040639.jpg th_P1040636.jpg th_P1040632.jpg th_P1040620.jpg th_P1040618.jpgth_P1040654.jpg

I to tyle na teraz

Pozdrawiam

Kurcze Alex, Ładnie Ci wychodzi maszynka a do tego prace mocno zaawansowane

Mam nadziej że mnie nie wyprzedzisz. Stocznia już ruszyła :P

Ponownie zasiadam do kibicowania.

Pozdrawiam

Maciek