jurayahip Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Faktycznie zestaw niedoceniany i pomijany , choć trzyma wymiary. Jednocześnie dużo....o pracy . Żaden bulaj nie jest na swoim miejscu , pas pancerza za krótki itd,itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 abir24A teraz odpowiadając Macisso i Michałowi15 co zamierzam podjąć w po zwodowaniu Bismarcka, zamieszczam fotkę: Pozdrawiam cdn AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Masz u mnie kontener piwa za ten zestaw Sam się do niego przymierzam, ale to dopiero po wypłacie Faktycznie zestaw niedoceniany i pomijany , choć trzyma wymiary. Jednocześnie dużo....o pracy . Żaden bulaj nie jest na swoim miejscu , pas pancerza za krótki itd,itd.... I o to w tej zabawie chodzi, żeby się trochę namęczyć, inaczej nie było by satysfakcji A jeśli o mnie chodzi, to już sam fakt, że, jak wspomniałeś, trzyma wymiary, kwalifikuje Polę( ) do nabycia Ps. Tak jeszcze a propos mej ukochanej Poli, koniecznie zaopatrz się w tę monografię: http://www.model-kartonowy.infoksiazka.pl/model,185866,profile_morskie-109_wloski_ciezki_krazownik_pola_z_1941_roku_limited_edition.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Pozycja moim zdaniem niezbędna. Zwłaszcza , że plikiem pdf dostaje się plany od razu w skali 1:350 . Dopiero konfrontacja modelu z planami pokazuje ile elementów trzeba zrobić samemu. Ja "zgoliłem" pokłady do czysta. Wycieram fornir do grubości kalki technicznej , robię drzwi metodą Zibiego , wiercę , szpachluje i szlifuje przygotowując się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 20 Września 2011 Autor Share Napisano 20 Września 2011 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Masz u mnie kontener piwa za ten zestaw Sam się do niego przymierzam, ale to dopiero po wypłacie Faktycznie zestaw niedoceniany i pomijany , choć trzyma wymiary. Jednocześnie dużo....o pracy . Żaden bulaj nie jest na swoim miejscu , pas pancerza za krótki itd,itd.... I o to w tej zabawie chodzi, żeby się trochę namęczyć, inaczej nie było by satysfakcji A jeśli o mnie chodzi, to już sam fakt, że, jak wspomniałeś, trzyma wymiary, kwalifikuje Polę( ) do nabycia Ps. Tak jeszcze a propos mej ukochanej Poli, koniecznie zaopatrz się w tę monografię: http://www.model-kartonowy.infoksiazka.pl/model,185866,profile_morskie-109_wloski_ciezki_krazownik_pola_z_1941_roku_limited_edition.html Widzę, że nie jest tak źle jak myślałem Są jednak amatorzy Regia Marina, to dobrze. Może i na rynku nie ma prawie wcale modeli RM (nad czym ubolewam), to w moim przypadku uważam, że ten krążownik jest na prawdę ładną jednostką i bądź co bądź charakterystyczną. Ostatnio ukazał się wydany przez Trumpetera RM Roma jeden z trzech największych i chyba najnowocześniejszych jednostek tego typu podczas II WŚ. Nie miały jednak możliwości na zrobienie "kariery"... Wracając do RM Pola, mam chyba wszystko na ten temat co mogłem zdobyć, tj.: 1. Wydanie MSiO Włoskie krążowniki ciężkie Trento, Trieste, Zara, Fiume, Gorizia i w formie elektronicznej: 2. Profile Morskie:109 Włoski ciężki krążownik POLA z 1941, 3. Warship Pictorial #23 Italian Heavy Cruisers of WWII; Mam zamiar przystąpić do modelu od października br, jak na razie trwają prace wykończeniowe nad DKM Bismarck cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Pamiętaj , że tylko Warship Pictorial zawiera kolorową wkładkę z podziałem poszycia pokładu stalowego. Są jeszcze rosyjskojęzyczne pozycje ale powielają te jakie posiadasz , mają plany bardziej uproszczone a te same zdjęcia gorszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 24 Września 2011 Autor Share Napisano 24 Września 2011 Witam No NARESZCIE!!! DKM Bismarck ukończony Sporo czasu to zajęło i w terminie nie udało mi się zmieścić ale w końcu finito!!!! Zdjęcie powyżej było dla mnie od początku wyznacznikiem. Stan na koniec 1940 roku. Zastosowałem w modelu tylko jeden zestaw waloryzacyjny + relingi + lufy. Mimo niedoskonałości niektórych wyprasek, starałem się wykonać jednostkę w miarę możliwości wiernie oddając jej stan na tamten okres. Oczywiście sami ocenicie jak mi to wyszło. Zdjęcia gotowego modelu już wkrótce... cdn.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Gratulacje i czekam na galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Congratulations Wielkie albo i kontener Czekamy na galerię.. Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Je je! Gratuluję cierpliwości i uporu. To jest zaj chwila Zatem czekamy na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Również gratuluję ukończenia modelu. Znam jakie to przyjemne jak się patrzy na model i mówi się i to na prawdę ja zrobiłem. Czekam na galerie Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Ja "zgoliłem" pokłady do czysta. Wycieram fornir do grubości kalki technicznej , robię drzwi metodą Zibiego , wiercę , szpachluje i szlifuje przygotowując się do roboty. A może jakaś zajawka warsztatu? Sorki za offtop, już nic nie mówię No i gdzie ta galeria? Wiem, że dużo wody od ogłoszenia wcielenia do służby nie minęło, ale my czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 Witam Bardzo jest mi miło, że tak wielu kolegów oczekuje na końcową galerię. A więc jutro prawdziwy finał tego ponad półtorarocznego zmagania Pozdrawiam wszystkich cdn.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 27 Września 2011 Autor Share Napisano 27 Września 2011 I tak to co dobre dobiegło końca i to już na prawdę K O N I E C Ale za nim to zapraszam na galerię viewtopic.php?f=77&t=29024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi