witek@ Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Z tego co zdążyłem się zorientować, to nie brał chyba udziału w żadnej potyczce - był jedynie wsparciem ogniowym wojsk lądujących na lądzie... Z tego co wiem to tak w bezpośredniej potyczce nie brał udziału choć kamikaze go szpetnie trafił ;-) Niestety tylko to mam co mógłbym w tej chwili ruszyć.Czekające Takao i Kongo na grupowy projekt ograniczony czasem jednego roku się nie nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Czekające Takao i Kongo na grupowy projekt ograniczony czasem jednego roku się nie nadają To jeszcze będzie jakiś inny grupowy projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Czekające Takao i Kongo na grupowy projekt ograniczony czasem jednego roku się nie nadają Może uda się zorganizować jakiś projekt morski, bezterminowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Sebaar ale ja twojego tempa pracy nie wytrzymam nawet w przedbiegach ;-) Przez następne 2-3 miesiące brak czasu skutecznie spowolni moje prace szkutnicze. Np. Zuiho to min. 2 miesiące pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Czekające Takao i Kongo na grupowy projekt ograniczony czasem jednego roku się nie nadają To jeszcze będzie jakiś inny grupowy projekt ? Mi nic nie wiadomo o innym nowym projekcie.Wiem tylko o swoich planowanych pracach i ni jak one nie wpisują się w konwencje znanych mi projektów grupowych chocby z powodu ograniczenia czasowego. Czekające Takao i Kongo na grupowy projekt ograniczony czasem jednego roku się nie nadają Może uda się zorganizować jakiś projekt morski, bezterminowy? To by mocno zmieniło stan rzeczy.Te dwa projekty z racji posiadanych dodatków,zakresu prac i samego skomplikowania konstrukcji narzucają przy uwzględnieniu pracy zawodowej określić termin realizacja projektu na ok 12-24 miesiące przy czym nie uwzględniam tu "zmęczenia materiału roboczego" gdzie ten czynnik może przedłużyć te projekty o kilka ładnych miesięcy.Jeśli będzie z nich relacja to na pewno dla najbardziej wytrwałych Sebaar ale ja twojego tempa pracy nie wytrzymam nawet w przedbiegach ;-) Przez następne 2-3 miesiące brak czasu skutecznie spowolni moje prace szkutnicze. Np. Zuiho to min. 2 miesiące pracy. No widzisz...dla mnie taki Zuiho to przynajmniej 6-8 miesięcy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Trochę poszperałem za dostępnymi modelami do par Regia Marina - Royal Navy (jeśli ktos będzie chętny ), znalazłem na razie coś takiego: -Aoshima - HMS Illustrious 1/700 (Link) - Nalot na Tarent -WEM - HMS Warspite 1/700 (Link) - Matapan -WEM - HMS Barham 1/700 (Link) - Matapan -typy Vittorio Beneto, Conte di Cavor 1/700 tutaj Link Szukam dalej pozdrwiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Nie jako przy okazji, Trumpeter w maju ma zamiar wydać Rome, a po niej Vittorio Veneto. Natomiast Niko Model oferuje krążownik Scipione Africano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 To jeszcze w ramach uzupełnienia, Trumpeter jeszcze w tym roku chce wydać HMS Queen Elizabeth 1/350 i tak samo Academy HMS Warspite 1/350 pozdrawiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Trochę poszperałem za dostępnymi modelami do par Regia Marina - Royal Navy ..... Szukam dalej Masz coś nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Delphis Models i regia marina robią sporo włoszczyzny i na upartego można nawet to nabyć.Niestety nie wiem czy zestawy są wyposażone w blaszki bo gdzie tu do włoszczyzny szukać blaszek uniwersalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Masz coś nowego? Tak Conte di Cavour 1/700 tutaj pozdrawiam, Forest EDIT Tutaj mają chyba całą flotę p., F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 To może ja pozwolę zaproponować parę. Proszę mi wybaczyć że trzymam się Atlantyku, ale cóż.... A zatem proponuję Scharnhorst-a oraz HMS Renown które to spotkały się w czasie Operacji Weserübung. Problemem jedynie jest fakt że Renown nie występuje w 1/350. Za to występuje bliźniaczy Repuluse. Może by tak mała przeróbka?? Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Cosik mi się widzi, że najtrudniejszą częścią projektu grupowego będzie podobieranie się w pary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 To jak się ma projekt grupowy?? Do mnie dotarło już pudło z USS NASHVILLE CL43 1944r.Dokumentacja też zebrana a pary jak nie ma tak nie ma.Wygląda na to,że skończy się to z mojej strony relacją indywidualną ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Projekt myslę, że ruszy, jednak jeszcze trochę czasu na to trzeba, żeby ludziska się wreszcie dogadali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Forest, czy ja ze swoim "wiecznie-w-fazie-początkowej" Musashi łapałbym się do projektu ? ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Forest, czy ja ze swoim "wiecznie-w-fazie-początkowej" Musashi łapałbym się do projektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Forest, czy ja ze swoim "wiecznie-w-fazie-początkowej" Musashi łapałbym się do projektu ? ?... Ano, pewnie tak Ale to chyba nie ode mnie zależy, tylko od reszty gremium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Wprawdzie raczej nie wierzę w ewentualną realizację ale osobiście proponowałbym projekt grupowy w ramach floty radzieckie i rosyjskiej. Konkrety raczej do uzgodnienia ale osobiście brakuje mi dobrych czasów gdy dział okrętów był kopalniom wiedzy na temat okrętów radzieckich (rosyjskich) dodatkowo wsparta licznym warsztatami powyższych okrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Ja planuję Sovremennego w wakacje. W razie czego piszę się na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Do planów projektu przeciwnicy, znalazłem dziś cuś takiego: http://www.mojehobby.pl/trumpeter-05777-italian-navy-battleship-rn-roma-1943--p-1-2040787.html pozdrawiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Ano, pewnie tak Ale to chyba nie ode mnie zależy, tylko od reszty gremium ok - zatem czekamy. Mnie się wiecznie prace opóźniałem - jak na złość po jakiś delegacjach się tułam ... Wprawdzie raczej nie wierzę w ewentualną realizację ale osobiście proponowałbym projekt grupowy w ramach floty radzieckie i rosyjskiej. OP też wchodzą w grę ? Mam Deltę do upolowania i zrobienia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Ze swojej strony jestem otwarty na każdą propozycję w tej kwestii więc może być i wspólny projekt w ramach okrętów podwodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Ewentualnie, jeśli chętnych na parę włosko-brytyjską nie będzie, chętnie się załapię na dwójkę H.M.S. Exeter (Niko Models, 1/700) vs. D.K.M. Admiral Graf Spee (1/700, aktualnie Trumpeter i Fujimi, nie wiem czy jest jeszcze jakiś zestaw, a Fujimi raczej będzie niezbyt dobre, jak to oni ) pozdrawiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Ewentualnie, jeśli chętnych na parę włosko-brytyjską nie będzie, chętnie się załapię na dwójkę H.M.S. Exeter (Niko Models, 1/700) vs. D.K.M. Admiral Graf Spee (1/700, aktualnie Trumpeter i Fujimi, nie wiem czy jest jeszcze jakiś zestaw, a Fujimi raczej będzie niezbyt dobre, jak to oni Neutral ) Kurcze..... A wiesz Forest że to jest para na którą decyduję się w ciemno, gdyby nie jedno małe ale.... Zła skala. Nie mniej wiem że żaden z trzech krążowników RN biorących udział w bitwie u ujścia La Platy nie występuje w 350-tce. A szkoda.... Na 1/700 chyba się nie zdecyduję. Wolę jeszcze podszkolić się w 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi