Sławko Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Niestety w mojej książkowej pomocy do MIG-3 nie ma nic o tym malowaniu Bajkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 METYS, Chłopie ale Ty masz tempo Pozdrawiam Lexx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2010 METYS, Chłopie ale Ty masz tempo Pozdrawiam Lexx No a jakie oczka duże przez te noce nie przespane A teraz zabieram się za maskowanie pod pasy, jutro foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Nocna zmiana planów, zamiast malarskiej finezji życiowa rutyna Będzie jednak standardowa, pudełkowa 17, im dłużej się mu przyglądałem tym bardziej mi się podobał. A tak na serio to lenistwo wzięło górę i nie chciało mi się maskować tej zebry. śmigło zostanie jeszcze przemalowane, przednia strona będzie cala srebrna ( aluminiowa ) a tylna w połowie, bliżej kołpaka srebro a druga połowa czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass_krk Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 piękny dostałem impulsa i kleje mojego ale w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 piękny dostałem impulsa i kleje mojego ale w 1:72 Warsztat, dlaczego jeszcze go nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass_krk Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 kleje tzn. zacznę dziś w pracy jestem i kurka ciężko byłoby wytłumaczyć co tu robi model hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 lenistwo wzięło górę i nie chciało mi się maskować tej zebry. .... szkoda, mogłeś od łapki, bez maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Nie da rady, moje aero nie chce współpracować przy robieniu tak cienkich linii z ręki, pluje, krztusi się albo milknie. Może kiedyś się uzbiera na wyższą technikę. Ale na razie trza se radzić z tym co mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 A czym malujesz?? Tzn farby, rozcieńczalnik i jaki aero?? Każdy aero da się ujarzmić żeby malował choć troche przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Czyżbyś jednak robił to malowanie co ja?? viewtopic.php?t=6409 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Timi aerograf to EW-6000B - 0,2 mm aczkolwiek już po przejściach ( jakoś technika u mnie długo nie wytrzymuje ), maluje przeważnie Pactrami i Vallejo a rozcieńczam wodą destylowaną lub ognistą. Hanadam nie czyżby a napewno Ok kolejna porcja fotek, po pomalowaniu śmigła i obiciach, położone też sido. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Jeśli już działasz z solidniejszymi obiciami, to bardziej niż na krawędziach ogona, przydałyby się kołpaku śmigła (jeśli metalowy), osłonie silnika (szczególnie wkręty) i prowadnicy, po której porusza się owiewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 A na chwilę obecną wygląda to tak Jeszcze tylko niewielkie poprawki, lakier matowy, podwozie, rakiety, światła, okopcenia i będzie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 maluje przeważnie Pactrami i Vallejo a rozcieńczam wodą destylowaną lub ognistą. I tu pies pogrzebany... Pactra sie nie na daje do precyzyjnego malunku, zwłaszcza rozcieńczana wodą. Zainwestuj na próbe w Gunze i levelling thiner i odczujesz ogromną różnice. W razie czego LT możesz potem do rozrabiania pactry używać. Ja maluje najzwyklejsza pIwata wcale nie nową i nie mam problemów z uzyskaniem małej plamki, wina leży w farbie bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 W razie czego LT możesz potem do rozrabiania pactry używać. Ja maluje najzwyklejsza pIwata wcale nie nową i nie mam problemów z uzyskaniem małej plamki, wina leży w farbie bardziej. dokładnie tak!! ja od kiedy zacząłem rozcieńczać Pactry rozcieńczalnikiem Gunze (Mr Hobby) problem się skończył, do mycia aerografu bardzo polecam Tamyia - Airbrush Cleaner, tani nie jest, ale b. wydajny, pare kropel na sam koniec po umyciu wodą / wamodem itp i zero problemów, a miałem z Pactrami b. kiepskie przejścia - nic tak nie potrafiło pooblepiać ścianek aerografu/ wnętrza dyszy itd. Ta inwestycja się b opłaca, teraz u mnie jest git, maluje Pactrą jak chce. A MiG bardzo ładnie Ci idzie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Stan prac na dzień wczorajszy, jeszcze tylko okopcenia oraz rakiety i będzie można go w galerię pakować Mam nadzieje że dzisiaj wieczorem definitywnie uda mi się zakończyć tą przygodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Skończony Galeria viewtopic.php?t=20539 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi