Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
METYS, Chłopie ale Ty masz tempo

Pozdrawiam Lexx

No a jakie oczka duże przez te noce nie przespane

A teraz zabieram się za maskowanie pod pasy, jutro foty

Napisano

Nocna zmiana planów, zamiast malarskiej finezji życiowa rutyna Będzie jednak standardowa, pudełkowa 17, im dłużej się mu przyglądałem tym bardziej mi się podobał. A tak na serio to lenistwo wzięło górę i nie chciało mi się maskować tej zebry.

HPIM7222.jpg

HPIM7225.jpg

śmigło zostanie jeszcze przemalowane, przednia strona będzie cala srebrna ( aluminiowa ) a tylna w połowie, bliżej kołpaka srebro a druga połowa czarna.

Napisano

Nie da rady, moje aero nie chce współpracować przy robieniu tak cienkich linii z ręki, pluje, krztusi się albo milknie. Może kiedyś się uzbiera na wyższą technikę. Ale na razie trza se radzić z tym co mam

Napisano

A czym malujesz??

Tzn farby, rozcieńczalnik i jaki aero?? Każdy aero da się ujarzmić żeby malował choć troche przyzwoicie.

Napisano

Timi aerograf to EW-6000B - 0,2 mm aczkolwiek już po przejściach ( jakoś technika u mnie długo nie wytrzymuje ), maluje przeważnie Pactrami i Vallejo a rozcieńczam wodą destylowaną lub ognistą.

Hanadam nie czyżby a napewno

Ok kolejna porcja fotek, po pomalowaniu śmigła i obiciach, położone też sido.

HPIM7227.jpg

HPIM7228.jpg

HPIM7232.jpg

Napisano

Jeśli już działasz z solidniejszymi obiciami, to bardziej niż na krawędziach ogona, przydałyby się kołpaku śmigła (jeśli metalowy), osłonie silnika (szczególnie wkręty) i prowadnicy, po której porusza się owiewka.

Napisano

A na chwilę obecną wygląda to tak

HPIM7237.jpg

HPIM7240.jpg

HPIM7238.jpg

HPIM7239.jpg

HPIM7243.jpg

Jeszcze tylko niewielkie poprawki, lakier matowy, podwozie, rakiety, światła, okopcenia i będzie gotowy

Napisano
maluje przeważnie Pactrami i Vallejo a rozcieńczam wodą destylowaną lub ognistą.

I tu pies pogrzebany... Pactra sie nie na daje do precyzyjnego malunku, zwłaszcza rozcieńczana wodą.

Zainwestuj na próbe w Gunze i levelling thiner i odczujesz ogromną różnice. W razie czego LT możesz potem do rozrabiania pactry używać.

Ja maluje najzwyklejsza pIwata wcale nie nową i nie mam problemów z uzyskaniem małej plamki, wina leży w farbie bardziej.

Napisano

W razie czego LT możesz potem do rozrabiania pactry używać.

Ja maluje najzwyklejsza pIwata wcale nie nową i nie mam problemów z uzyskaniem małej plamki, wina leży w farbie bardziej.

dokładnie tak!! ja od kiedy zacząłem rozcieńczać Pactry rozcieńczalnikiem Gunze (Mr Hobby) problem się skończył, do mycia aerografu bardzo polecam Tamyia - Airbrush Cleaner, tani nie jest, ale b. wydajny, pare kropel na sam koniec po umyciu wodą / wamodem itp i zero problemów, a miałem z Pactrami b. kiepskie przejścia - nic tak nie potrafiło pooblepiać ścianek aerografu/ wnętrza dyszy itd.

Ta inwestycja się b opłaca, teraz u mnie jest git, maluje Pactrą jak chce.

A MiG bardzo ładnie Ci idzie pozdrawiam!

Napisano

Stan prac na dzień wczorajszy, jeszcze tylko okopcenia oraz rakiety i będzie można go w galerię pakować Mam nadzieje że dzisiaj wieczorem definitywnie uda mi się zakończyć tą przygodę

HPIM7245.jpg

HPIM7246.jpg

HPIM7250.jpg