RH Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) Nie ukrywam że jest to mój najbardziej ulubiony samolot (oczywiscie poza "pierwszaczkami") Po prostu podoba mi się ta konstrukcja. To też bez żadnych oporów przystąpilem do klejenia samolotu.Żeby bylo szybciej od razu postanowiłem skleić 2 sztuki. Jako że oba byly z firmy Revell/Dragon to nie mialem klopotow z kombatybilnoscią części w obu zestawach. Jeden z nich skleiłem jako Fw-190 A-8 z 10/Jg54 "Grunherz" ,którego pilotowal Karl Brill .okres lato 1944 Lemberg/Polska. Natomiast drugi to Fw190 G8 z II/SG 10 Maj 1945 Bad Aibling. Co do samych modeli to raczej cudow nie należy się spodziewac ,jako że są to już dość spracowane wytloczki Dragona ,co za tym idzie troszkę nalezy sie namęczyć z pasowaniem częsci.Kiedyś to byl jeden z lepszych modeli tego samolotu ,a teraz jest niestety w klasie sredniej (pare firm lepiej go wykonało ,a raczej staranniej) No cóż to się lubi co się ma ,i z tą dewizą postanowilem jako tako je skleic ,a co wyszlo to sami zobaczycie Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Foczki jak najbardziej OK, ale jesli idzie o sposób ekspozycji i robienia zdjęć to jestem na "nie". Pomijając iglaka w tle, przy tej ilości zdjęć mógłbyś dać trochę zbliżeń na detale (np okolica kabiny, podwozie itp), bo same plany ogólne są dość nudne... I nie pozwalają się przyjrzeć ani ocenić wirtuozerii modelarza! Dla ścisłości przydałoby się podać jaka to skala. Nie każdy jest zorientowany w ofercie Revella i Dragona, moge się tylko domyślać, że to 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Banny... odczep się od iglaka bo on ma swoich wiernych fanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Słusznie- iglak musi być, to już tradycja. Ten Lemberg- nie o Lwów chodzi przypadkiem? Modele ładne, ze wskazaniem na Jabo... ta bomba wchodzi w skład zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Nie znam się zbytnio na Fokach, ale Twoje (z estetycznego punktu widzenia) wyglądają bardzo przyjemnie. Szczególnie ta mocno podwieszona przypadła mi do gustu. Nie wiem może po Thunderbolcie tak mi zostało z tymi obładowanymi zakupowiczkami Czystość sklejenia, gładkość powierzchni i nienachalna wykończeniówka, to już Twoje znaki firmowe. Oby tak dalej! Co masz następnego w planach? Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Słusznie- iglak musi być, to już tradycja. Ten Lemberg- nie o Lwów chodzi przypadkiem?Modele ładne, ze wskazaniem na Jabo... ta bomba wchodzi w skład zestawu? Tak ,w zestawie Revlla jest jedna i druga wersja wraz z bombą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Nie znam się zbytnio na Fokach, ale Twoje (z estetycznego punktu widzenia) wyglądają bardzo przyjemnie. Szczególnie ta mocno podwieszona przypadła mi do gustu. Nie wiem może po Thunderbolcie tak mi zostało z tymi obładowanymi zakupowiczkami Czystość sklejenia, gładkość powierzchni i nienachalna wykończeniówka, to już Twoje znaki firmowe. Oby tak dalej! Co masz następnego w planach? Pozdrawiam Kornik Teraz jakas :"rurka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 No i słusznie. Różnorodność jest wskazana. Ja na przykład będę teraz zabierał się za Trabanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2010 No i słusznie. Różnorodność jest wskazana. Ja na przykład będę teraz zabierał się za Trabanta To tez szczytny cel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Ładnie i czysto, może nawet za czysto. Dziwią mnie obicia na drewnianych łopatach śmigieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Ładnie i czysto, może nawet za czysto. Dziwią mnie obicia na drewnianych łopatach śmigieł Bo to są metalowe ,drewniane sa bardziej szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Ładnie i czysto, może nawet za czysto. Dziwią mnie obicia na drewnianych łopatach śmigieł Bo to są metalowe ,drewniane sa bardziej szerokie Skoro tak to spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 KWP RH&RH wypuściła kolejne piękne modele. Patrząc na Twoją pracę nie odnosi się w ogóle wrażenia, że to co oglądamy finalnie, okupione jest wieloma godzinami spędzonymi przy budowie. Lekkość panie, lekkość i przyjemność oglądania, pewnie na żywo wyglądają jeszcze lepiej. Widziałem na żywo fokę Artura D, jest różnica. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Banny... odczep się od iglaka bo on ma swoich wiernych fanów Gdyby w tle był jakiś fajny plakat z pin-up girl, to rozumiem, ale iglak??? Zboczeńcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 W tej chwili kultowa jest nawet wietnamska maść w czerwonej puszeczce z kotkiem (tajemnica dzieciństwa ) więc czemu nie iglak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2010 KWP RH&RH wypuściła kolejne piękne modele. Patrząc na Twoją pracę nie odnosi się w ogóle wrażenia, że to co oglądamy finalnie, okupione jest wieloma godzinami spędzonymi przy budowie. Lekkość panie, lekkość i przyjemność oglądania, pewnie na żywo wyglądają jeszcze lepiej. Widziałem na żywo fokę Artura D, jest różnica. Pozdrawiam Jarek Milo mi to słyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Mnie również bardzo się podobają Foczki , nienaganne malowanie , delikatne przejścia kolorów i cieniowanie linii , bardzo fajnie wygląda też równiutkie satynowe wykończenie powierzchni . Ogólnie wszystko super lecz brakuje mi zbliżeń żeby dostrzec szczegóły , z daleka wygląda ok , myślę że z bliska też lecz tego nie widać . Aha i może na zbliżenia nie załapał by się słynny iglak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Banny... odczep się od iglaka bo on ma swoich wiernych fanów I torba z azotoksem też, choć ostatnio nie pokazuje się na zdjęciach. Ale wracając do twoich prac. Choineczka zdrowo rośnie, baranek na ściankach czyściutki. Więc wszystko jest w należytym porządeczku. Samolociki krzyżackie, wykonane ładnie ale nie poprawne historycznie. Śmigiełka jak zwykle się nie kręcą, szkoda, ale jak wiem nie jesteś fanem mechanizacji w modelarstwie. Gratuluje kolejnych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi