RobertG Napisano 31 Stycznia 2007 Share Napisano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Dzień dobry. Jastem nowym użytkownikiem forum i na poczatek chciałbym pozdrowić wszystkich modelarzy i życzyć im dużo cierpliwoci przy pracy nad swoimi modelami. W ostatnim czasie trafiłem w sklepie na produkty firmy Kitech chyba z Chin. Chciałbym dowiedzieć się cos więcej na temat tych produktów czyli wyprasek oraz kalkomani. Z góry dziękuję za iformacje i pozdrawiam Robert Gargula. Edytowane 16 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 2 Lutego 2007 Share Napisano 2 Lutego 2007 Co do tych modeli z tej firmy nie mam zastrzerzeń oprócz jednego MAŁO SZCZEGÓŁÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Lutego 2007 Share Napisano 2 Lutego 2007 Czy ja wiem czy malo Jest ich tyle co w orginalnych modelach innych firm. Nie jest tajemnica, ze firma ta kopiuje lub przerabia troche inne modele. Plusem jest cena i niekiedy rodzynki takie jak Blue Thunder w 1/32 czy tez Airwolf w 48-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 2 Lutego 2007 Share Napisano 2 Lutego 2007 Plusem jest cena i niekiedy rodzynki takie jak Blue Thunder w 1/32 czy tez Airwolf w 48-ce - juz w drodze Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Lutego 2007 Share Napisano 2 Lutego 2007 Co w drodze ? Kupiles Airwolfa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Pawel kupil http://thenut.eti.pg.gda.pl/~zbyniu/zabawki/modele-helikoptery01.jpg u mnie podobnie plus dodatkowo jeszcze http://thenut.eti.pg.gda.pl/~zbyniu/zabawki/modele-helikoptery03.jpg pomimo, ze mam oba w orginalnych wydaniach skusilem sie na niedostepne juz modele w cenie 25 zl za sztuke. Chyba ujdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertG Napisano 5 Lutego 2007 Autor Share Napisano 5 Lutego 2007 Może i tanio. W Nowym Sšczu hurtownia zabawek zaczeła sprowadzać te modele w cenie 20.Skala 1:72 samoloty Kupiłem Sikorskiego MH-53E Sea Dragon. Dla porównania Model firmy Italeri kosztuje 40 Jeżeli kto jest zainteresowany to proszę o kontakt na e-mila robert.gargula@jaslo.ksg.pl. Model mogę zakupić i wysłać paczkš za pomocš poczty polskiej po koleżeńsku bez marży. Pozdrawiam Robert.G na warsztacie Mi -28 Tamiya a w pudełku częci oraz kalki Italeri . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 Ja bym byl zainteresowany modelem Airwolfa w 1:48... Okonek, mowiac o oryginalnych wydaniach, masz na mysli AMT? Jak bardzo wypraski Kitechu odstaja jakosciowo od AMT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 Mam juz w domku Airwolfa 1/48 i Blue Thundera 1/32 - wrzuce dzis wieczorem in-boxy. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 Majek - tak AMT-ERTL. http://modelingmadness.com/scotts/civil/airwolfpreview.htm Natomiast Grom oczywiscie z Monogramu. http://www.fantastic-plastic.com/BLUE%20THUNDER%20PAGE.htm http://www.gregdonner.org/blue_thunder/bt_misc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Lutego 2007 Share Napisano 8 Lutego 2007 Czy ktoś ma dostęp do "Błekitnego"? Chętnie odskoczyłbym od Spitów na chwilkę... Nie obrażą się chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 8 Lutego 2007 Share Napisano 8 Lutego 2007 qrcze wiem, wiem obiecalem - dzis wrzuce Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszD Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 To mój pierwszy post, więc na początek chciałbym pozdrowić wszystkich forumowiczów, a w szczególności "sklejaczy" sprzętu latającego Moja przygoda z modelami Kitech wygląda następująco: 1. Mig-31 Foxbat Model oparty przypuszczalnie na autorskich (lub ex. Z... nie pamiętam nazwy tego chińskiego producenta) formach, które niestety wykonano na podstawie planów miga z lat 80 ubiegłego wieku. W konsekwencji tylko z grubsza przypomina 31 więc... zniknął z moich zapasów 2.F-14 Tomcat Plus Perfekcyjna kopia ITALERI (nawet obrazek na pudełku jest taki sam), wgłębne linie itd... czeka na sklejenie Wspólna wadą obydwu zestawów są fatalnej jakości kalkomanie (poszarpany rysunek, rozmazane, ubogie w kolory i szczegóły). Ps.Do swojej F-14 zdobyłem kalkomanie Hasegawy z oznaczeniami VF-111 Sundowners i VF-84 Jolly Rogers Kalkomanie F-14: Na lewo Kitech na prawo Hasegawa Bez komentarza EDIT: Nastepnym razem skorzystaj z funkcji edycji postow, zamiast wstawiac 3 wiadomosci pod rzad... Majek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Ps.Do swojej F-14 zdobyłem kalkomanie Hasegawy z oznaczeniami VF-111 Sundowners i VF-84 Jolly Rogers Kalkomanie F-14: Na lewo Kitech na prawo Hasegawa Bez komentarza Załatwisz mi też takie kalkomanie??? Też tego F-14 mam i kalkomanie są do niczego, a chcę żeby ładnie wyszedł... PLZ! Ja mam pewne zastrzeżenia co do kitecha bo powierzchnie są chropowate i po szpachlowaniu niektórych elementów głupio wygląda połączenie idelnie równej powierzchni z chropowatą. Co do kalkomanii nie za darmo oczywiście tylko cena musi być rozsądna. Jeszcze powiem czy je chcę ale chcę wiedzieć czy jest szansa. Możesz mi też powiedzieć jak je zdobyć, PROSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszD Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Kalkomanie Hasy to efekt niemal półrocznych poszukiwań na Allegro:-) Śledź uważnie aukcje,a może trafisz na coś podobnego. Jakieś 2 miesiące temu ktoś sprzedawał kalkomanie z modelu Italeri (było tam to samo malowanie jak w modelu Kitech czyli VF-74 Bedevilers). A jeśli chcesz kalkomanie "na już" to ma je w ofercie polski HDL: http://www.aircraftresourcecenter.com/Rev2/1101-1200/Rev1194_HiDecal72051_48021/rev1194.htm Ps.Ze swoich kalkomani wykorzystam przypuszczalnie tylko oznaczenia dla VF-84 a reszta pozostanie... (tylko musiałbyś poczekać, aż zabiorę się za tą F-14 tkę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Byłbym zainteresowany Airwolfem bo przeróbka z Bella 222 mi się nie uśmiecha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Ps.Ze swoich kalkomani wykorzystam przypuszczalnie tylko oznaczenia dla VF-84 a reszta pozostanie... (tylko musiałbyś poczekać, aż zabiorę się za tą F-14 tkę ) Dobrze zrozumiałem? I wtedy reszty mi odstąpisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertG Napisano 21 Lutego 2007 Autor Share Napisano 21 Lutego 2007 Witam ponownie. Ja tez już wiem od kogo Kitech małpuje. Moj Sea Dragon to wierna kopia Italeri tylko na kalkach zamiast kółek w kolorze czerwonym w Kitechu sš czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żeton Napisano 15 Marca 2007 Share Napisano 15 Marca 2007 Witam serdecznie ! Ja "w temacie" Kitechu. Ostatnio na Allegro pojawiło się kilka modeli wspominanej tu firmy m.in. negatywnie oceniony Mig 31. Miły sprzedawca oferuje jeszcze kilka kitów na paru aukcjach, może nr aukcji pomoże: 175881130, link mi nie wychodzi :( Abstra:bip:ąc od oceny kalek. Jak Koledzy ocenią oferowane modele - Mig 25, F 16 A i D , F/A 18, Apache ? Pozdrawiam - Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertG Napisano 16 Marca 2007 Autor Share Napisano 16 Marca 2007 Witam Nie wiem nic na temat wspomnianych modeli natomiast powiem jedno : Sklejałem migłowiec Sea Dragon - 1 dużo szpachli 2 oszklenie hmmmm 3 kalki kiepskie 4 Łopaty wirnika zwichrowane Jednym słowem praca dla bardzo cierpliwych aczkolwiek efekt końcowy zadawalajšcy. Różnica ceny Kitech 19 złotych Italeri 32 złote. Na warsztacie mam drugiego Kitecha - A6 Prowler czyli Intruder dwumiejscowy do walki elektronicznej. Bez szpachli chyba się nie obędzie. Moim skromnym zdaniem czasem dołożyć kilka ciaków i zakupić model renomowanej firmy np Italeri -modele oraz kalki doć staranne za przyzwoitš cenę. Pozdrawiam Robert Gargula małopolska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 Taka mała poprawka dla RobertaG. nie A6 tylko EA6 i chyba najważniejsza rzecz, A6 ma załogę składającą się z 2 członków załogi pilota i operatora uzbrojenia, EA6 ma 4 członków załogi pilota, nawigatora i 2 operatorów systemów elektronicznych. To tyle, życzę miłego sklejania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertG Napisano 16 Marca 2007 Autor Share Napisano 16 Marca 2007 Dzięki za poprawkę. Wszystko to prawda Przy pisaniu za bardzo się zagalopowałem. Pozdrawiam RobertG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 Robert G z łaski swojej popraw w nazwie tematu wyraz Protukty na Produkty - tak jakoś kłuje to w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertG Napisano 16 Marca 2007 Autor Share Napisano 16 Marca 2007 Mała literówka. a tu kolega taki bezwzględny - i ta linka do ortografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 W ogole Robert, masz jakis problem ze strona kodowa w swojej przegladarce. Ja polskie znaki diakrytyczne w Twoich postach widze jako krzaczki. Sprawdz, czy masz na pewno w przegladarce ustawione kodowanie srodkowoeuropoejskie ISO-8859-2. Jezeli masz ustawione inne, to sobie zmien. A jak nie mozezesz z jakiegos powodu zmienic, to nie uzywaj polskich znaczkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi