Roobert Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Witam, po paru miesiącach walki wreszcie skończyłem model. Muszę przyznać, że bardzo mnie zmęczyła budowa. Jak narazie mam dość wszelkiego skraczu oprócz niezbędnych przeróbek w gotowych modelach. Model powstał praktycznie w całości od podstaw. Jedynie środkowa część kadłuba z przedziałem transportowym pochodzi z MH-60 Pave Hawk Italeri. Jakby ktoś nie widział warsztatu to chyba trudno odgadnąć, że to ten śmigłowiec stał się bazą. Tutaj jest warsztat: viewtopic.php?t=19422 Nie jest to idealnie kopia filmowego Samsona a bardzo zbliżony pojazd. Wiadomo, problemem jest znalezienie odpowiedniej bazy i brak jakiejkolwiek dokumentacji, nawet zdjęciowej Filmik o oryginale: http://www.youtube.com/watch?v=XLvh7mmhBWI&feature=related Znalazłem ten filmik dopiero dzisiaj A tu moje wypociny: dzięki wszystkim oglądającym i wypowiadającym się w warsztacie. Poprawiłem suchy pędzel, chyba jest już lepiej, nie rzuca się tak w oczy jak wcześniej. I jak widać dorobiłem wyrzutnie rakiet. A teraz bijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 No i dobrneles do konca.Wielkie brawa za odwage, ja bym sie na to nie rzucil. Powtorze to co w warsztacie, polysk i suchy pedzel/pomazania srebrnym troche psuja efekt bardzo ciekawego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 Srebrny jest tylko na płozach, reszta to jaśniejsza zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Trzeba przyznac ze pieknie sie ten dziwolag prezentuje. Bardzo fajny pomysl jak i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Przyglądałem się warsztatowi od samego początku i naprawdę dużo pracy włożyłeś w to cudeńko Wyszedł świetnie doskonale odwzorowuje klimat filmu; fajnie, że nie odpuściłeś uzbrojenia Kiedy loty próbne jak co już się zapisuje Kawał dobrej roboty gratulacje się należą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Spodziewaj się telefonu z usa army . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Brakuje tylko klimatycznej podstawki Świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 Spodziewaj się telefonu z usa army . Albo RDA, czyli tej firmy co eksploatowała złoża na Pandorze Dzięki za komentarze. Podstawka? Hmm tu mnie zaintrygowałeś, żeby jakieś paprotki i resztę roślinek dżunglowych zrobić Pomyślimy, pomyślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 żeby jakieś paprotki i resztę roślinek dżunglowych zrobić Pomyślimy, pomyślimy. Ciekawiej by było wepchać pilota do środka i zrobić go w zawisie (na przeźroczystym pręciku) nad podstawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 żeby jakieś paprotki i resztę roślinek dżunglowych zrobić Pomyślimy, pomyślimy. Ciekawiej by było wepchać pilota do środka i zrobić go w zawisie (na przeźroczystym pręciku) nad podstawką To lepiej, kontener jako podstawke, a liny transportowe jako element "zawieszenia", wtedy bedzie jeszcze naturalniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 To jest po prostu nieziemskie. Ogrom pracy włożyłeś ale naprawdę warto było, super wygląda Pomyśl nad tą podstawką było by już naprawdę świetnie. Jeszce raz gratuluje świetnego modelu pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Genialny model . Zwłaszcza podoba mi się kabina i wirniki. A malowanie nie jest tragiczne -moim zdaniem wygląda znacznie lepiej niż gdybyś zostawił go bez żadnych śladów eksploatacji. Pomysł z podwieszonym kontenerem jest świetny, ale wydaje mi się że trzeba by rozwalić kabinę żeby wsadzić pilota do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 ...Jak na razie mam dość wszelkiego skraczu oprócz niezbędnych przeróbek w gotowych modelach.... He he heeee.... Już jesteś zarażony, a na to nie ma lekarstwa. Skracz może i jest trudny i pracochłonny, ale daje niepowtarzalną szansę zbudowania tego CO CHCESZ zbudować, bez względu na to, co można kupić w sklepie... Za pół roku... może za rok ... spróbujesz znowu. Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 WY MIA TA, wymiata. Robert, podpatrywałem budowę w ciszy i: a.świetnie. b. patrz ppkt.a dodaj WYMIATA. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 A ja nie mówię, że już nigdy nic od podstaw nie zbuduję. Po prostu na najbliższy czas mam dosyć. Ale jak to mówią nigdy nie mów nigdy. Jak coś się spodoba to nie ręczę za siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKa Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 superancki ten pojazd !!! wczoraj obejrzałem "Avatar" (wiem trochę późno) i super film, tyle powiem a model jest ,powtórzę się superancki świetny był by do tego jeszcze Toruk Macto kawał za je bia szczej roboty zobaczcie co znalazłem http://www.yenioyuncaklar.com/haber/2010/01/avatar-oyuncaklari-leonopteryxtoruk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Tak, jak już raz się spróbuje coś zrobić od podstaw, to się przestać nie można. Dzisiaj jak czegoś nie przerobię w modelu to chory jestem, a i tak ciągle obiecuję sobie, że to już ostatni raz. Brawo za dobrnięcie do końca. Model się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.KOWAL Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Model kozacki Ładnie i schludnie wykonany. ;) Jak dla mnie, jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Kiedy zobaczyłem ten model, specjalnie się zalogowałem, tylko po to żeby pogratulować. Świetny temat i świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKAYRAIDER Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Witam, WIELKIE SŁOWA UZNANIA, GRATULACJE !!!!!! JAK NA MODEL ZROBIONY ZE ZDJĘĆ - SSUUPPEERR! ! ! ! Dalszych przeróbek życzę. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viaroos Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 lub soczek za kawal dobrej roboty. Osobiście bardzo mi się podobały pojazdy z AVATARA więc ucieszył mnie twój warsztat no i galeria. Oglądając ten filmik na YT wydaje mi się że kolor pojazdu trochę nie trafiony. Może to kwestia oświetlenia. Poza drobnym mankamentem kolorystycznym chylę czoła za odwagę i pracowitość Może jak odpoczniesz i ochłoniesz zrobisz tego transportowca(prom kosmiczny) z Avatara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 17 Lipca 2010 Autor Share Napisano 17 Lipca 2010 Może jak odpoczniesz i ochłoniesz zrobisz tego transportowca(prom kosmiczny) z Avatara. A pewnie, że myślałem też nad zrobieniem TAV-16 (to ten prom) ale nie ma za bardzo z czego brać ładowni. Ewentualnie by pasowała od C-17 z Revella 1:144 ale trzeba by dokładniej się przyjrzeć i porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi