ITALERITRUCK Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Już jest Scania R380 HeisterKamp!!! http://www.allegro.pl/item405312470_1_24_italeri_scania_r380_3851_nowosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwendacz Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Truckerek93Tu masz zdjęcia wyprasek z tego modelu od tego gościa: http://www.swistak.pl/aukcje/3707062,1-24-ITALERI-Scania-R380-3851.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlby Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Gdzieś widziałem ten model juz sklejony, fajnie wygląda, jak znajde to dam zdjęcie Dla tych co znają niemiecki: http://www.fahrzeug-modellbau.de/thema-112-Italeri__Scania_R380_Heisterkamp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisowski Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 pozdrowienia. jak tu sobie tak miło na mój temat piszecie , to dorzucę od siebie "trzy grosze" .Interesująca nas firma Italeri ( także wiele innych ) , wytwarza modele które ma zamiar sprzedać i do tego zarobić ( normalny odruch ), dlatego może takich Scani /manów, zrobić milion, ale pod warunkiem ze ten milion się sprzeda. Jeżeli na kraj ,z nowości idzie kilkadziesiąt sztuk ( uprzednio zamówionych ), i się okazuje ze Np: spadł dolar/zawartość pudełek wybrakowana/ skradziono je /pognieciono/zniszczono/ Włochy przegrały mecz itd , to z tych kilkudziesięciu modeli może być dostępnych nawet i 50% mniej !!! sprzedaje przez internet już od 8 lat i różne/rózniste przypadki się dosłownie przytrafiły.Co do Mana , było 16 sztuk w W-wie , jedna była zamówiona przeze mnie- ale widać nawet jedna to dla niektórych za dużo. Ot -kto tam w hurtowni po imieniu, wcześnie wstanie albo co tam ...ma . Edit: Jeżeli ktoś obserwuje takie alegro , to na w czasie ostatnich czterech lat , ilośc wystawianych modeli/ artykułów w dziale modelarstwo wzrosła od 4000 do 20 000 , I tu ciekawostka wyrażny spadek po lipcowej podwyżce opłat pocztowych . Jak to się dzieje : na sąsiedniej stronie tego forum pyta ; emeryt/rencista gdzie w pobliżu hurtownia modelarska bo on by chciał sklep z takim otworzyć ( marchewka/ buraki mu nie pasują ) .Wiadomo że , prawidłowym odruchem jest " tanio kupić -drogo sprzedać " ale przez działalność takich radosnych/marchewkowo/buraczanych handlarzy importerzy zaostrzyli warunki zamówień / sprzedaży, ot np: internetowi nie maja kredytu , bo marchewkowi nie wiedzieli co robić żeby zarobić ,to się........popłakali i poszli na skargę . Tak zawsze można osobiście , najtaniej !! Edit: ps:wszystkie ostatnio omawiane scanie są llimitowane , firma italeri wytwarza/oferuje modele limitowane tylko w maju ( tak było przez lata ), jest koniec lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 szwendacz jeśli chcesz kupić to skakankę to już jest w sklepach internetowych. http://www.jadarhobby.waw.pl/italeri-3851-scania-r380-heisterkamp-p-16048.html?osCsid=49250a3b7b07898a09e9aa7824a8a615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Panowie proszę nie zaśmiecać tematu zbędnymi postami Dyskusję na temat tego czy kupicie model czy nie i od kogo prowadźcie sobie na PW lub innym komunikatorze. Ps. Popsty niezwiązane bezpośrednio z tematem usuwam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 A nie wiem, czy Koledzy zauważyli, dostępna już jest Scania Streamline na Allegro oraz w niektórych sklepach w przystępnej cenie - 100 zł z groszami. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Tak a' propos eRki Heisterkamp. Tankowaliśmy raz obok bazy Heisterkampa i mam parę fotek. Nic specjalnego, ale wrzucę je do walkaroundów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Chłopaki i dziewczyny mam do was pytanie.Czy ta Scania jest jeszcze dostępna w sklepach i czy jest jeszcze produkowana ??? Foto: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/99f25a4380a97575.html Zdjęcie by Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Bodzio ja ją mam kupowałem rok temu powinna być popytaj kogoś na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Nie wiem jak tam z produkcja tej scanii, ale sam jak ją też około rok temu kupowałem to miałem duże problemy z jej znalezieniem była wtedy tylko w 1 sklepie dostępna :/ . A na allegro dawno już takiej nie widziałem, a jak się pojawi to na pewno tania nie będzie bo dość dużo ludzi chciało by ją kupić, wiem bo parę osób składało mi propozycje żebym ja odsprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 No właśnie ... Zobaczyłem w pewnym sklepie ją za niecałe 150 zł , więc cena dosyć ,ale niedostępny i chyba tak mu zostanie . Tak więc szukam teraz Scania R500 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Ja ja kupiłem na orrkey za 146 zł ale teraz jej niema popytaj na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 TomaszDudek ja też moją tam kupiłem i też za ok. 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 janex i kurde do tej pory żałuję że nie wybrałem tego vovo z naczepą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Bodzio w Dream'ie (dystrybutor Italeri na Polskę), jest dostępna za 158zł: http://www.drim.pl/Dzial/dzial-pojazdycywilne.html Dział "ciężarówki", 3-cia strona (nie da się wkleić bezpośredniego linka). Przynajmniej na stronie pisze, że jest, ale jak chcesz kupić, to się skontaktuj z nimi. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Dzięki JarekS . Jednak zamierzam kupić Scanie R500 i do tego potem naczepę chłodnie. Bardziej mi się podoba taka konfiguracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Jakaś nowa reedycja sie szykuje ... http://www.modelltrucksandparts.at/shop/product_info.php?info=p1349_ITALERI-Peterbilt-378-U-S--Conventional-Truck--1-24.html&XTCsid=334be0d252b1197f68972cc1a8b824ea Zasięgniete z PKMC forum , mam nadzieje ze MiłoszKr sie nie obrazi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Yes, Yes, Yes, jeżeli tylko będzie do kupienia w Polsce to robię go w malowaniu z filmu Black Dog....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Czyli ,,Czany Pies" fajny film!!! Tam ten Petek był czarny co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Bartini W tym filmie było chyba 379 a nie 378 różniły się chyba tylko slepperami?? Ale na amerykancach się nie znam niech się fajowcy wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Miłosz się nie obrazi bo tą reedycje można kupić w USA od 3 miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 A czy bedzie dostępna na terenie EU?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Biore na 1000% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Na pewno, bo przecież to sklep z Austrii :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi