stroju Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Kolor wnętrza to tak jak wyżej wspomniałem to bym sugerował H50 lime green z Gunze (tak powtarzam się). A co do zdjęć wnętrza to mam takie: http://data4.primeportal.net/apc/jeff_derosa/aav-7/images/aav-7_07_of_63.jpg http://data4.primeportal.net/apc/jeff_derosa/aav-7/images/aav-7_09_of_63.jpg http://data4.primeportal.net/apc/jeff_derosa/aav-7/images/aav-7_08_of_63.jpg I może coś znajdziesz więcej w tym temacie: http://www.primeportal.net/apc/jeff_derosa/aav-7/index.php?Page=1 no i mnie ubiegłeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Oficjalnie kolor wnętrza nazywa się "Sea Foam Green". Znalazłem info, że dobrą farbą byłaby Tamiya XF-21 (Sky) lub Model Master 4739 (Pale Green) z odrobiną białego. Zajrzyj też tutaj: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=132840&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Dzięki wielkie chłopaki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Nad hipciem prac ciąg dalszy znając życie to nie ostatnia galeria z pola walki tego dnia. Zakończyłem w 95% prace nad wnętrzem teraz tylko jeszcze czekają mnie drobne poprawki z zaczniemy zabawę z malowaniem wnętrza i detali oraz zacznę przyklejać pierwsze kalki.A co do elementów przezroczystych będą one wklejone na sam koniec jeszcze przed sklejeniem dwóch skorup ze sobą koniec gadania teraz zdjęcia. Detaliki Następna relacja około 22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Stroju Miałeś jakieś kłopoty z spasowaniem dwóch części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Miałeś jakieś kłopoty z spasowaniem dwóch części? W prawie każdym modelu takie problemy występują, tylko trzeba umieć sobie z nimi radzić. Kiedy chcesz żebym ci pomalował wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 W poniedziałek lub we wtorek. A farby masz? Czy muszę kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Ruszyły prace nad podstawką jutro będzie skończona. Lub po jutrze jak dojdzie tablica informacyjna. Popracowałem trochę przy hipciu oto skromne efekty. Więcej najprawdopodobniej jutro po 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 A co to jest to w rogu? Chodnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 U panie, niedobrze, niedobrze, czemu ramka jest powyżej poziomu 'ulicy'? Strasznie słabo to wygląda... no i te równoległości... Przemyśl lepiej tą kompozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Ojojoj... nie ładnie, nie ładnie... jeżeli to czarne cosik to ma być ulica to jest niedobrze... Wydaje mi się czy blaszki do AAV (kratki) są przyklejone bezpośrednio na te plastikowe kratki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Tak to chodnik. Ramki niższej nie było, a nierówności to zamierzony efekt. A poza tym jak dojdzie AAV to cała długość ulicy będzie zajęta więc wiela widać nie będzie postaram się jeszcze coś dopracować ale tak już raczej wszystko zostanie. A blaszki nie są przyklejone na kratki ponieważ są ciut większe od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Tak to chodnik. Wygląda jak kawałek ściany z niemieckiego budynku... Ramki niższej nie było To wtedy podkleja się coś pod nią, wkleja się w nią np. kawałki drewna, a na to nakleja polistyren lub coś kartonowego i poziom wyrównany. a nierówności to zamierzony efekt stroju miał namyśli to, że ulica i chodnik są równoległe/prostopadłe do krawędzi ramki co czyni podstawkę mało dynamiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2010 Jest mała dlatego nie może być bardziej dynamiczna ponieważ się hipcio nie zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 A "hipcio" może się przystosować do nowych warunków na podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Ważne żeby się gąski zmieściły, reszta może trochę wystawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2010 Hipcio się dostosuje ponieważ to podstawka przejściowa. Tyle podłubałem przez wekend zajmuję się Bradleyem więc dalsze postępy nad hipciem w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 To jest jeden model czy dwa różne , bo zauważyłem inne wnętrza, w jednym są siedzenia jak w klasycznym, a w innym jest wypełnione skrzynkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2010 Mój to wersja do transportu piechoty a wersja STROJU to AAVP do napraw i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Mój to wersja do transportu piechoty a wersja STROJU to AAVP do napraw i takie tam Twój to AAVP-7A1, a to ze zdjęcia które pokazał stroju to AAVR-7A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi