Skinn3r Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Lista figurek w 1:35 i 1:72 które zaliczają się do projektu. 1) Figurki Revell: German Army 1:72 [po przemalowaniu kamuflażu na Troptarn] German Paratroopers Modern 1:72 [po przemalowaniu kamuflażu na Troptarn] US NATO Troops Modern 1:72 Piechota brytyjska (współcz.) 1:72 Piechota amerykańska (współcz.) 1:72 Tamiya: Modern Army Infantry U.S. Modern Figures Desert Trumpeter: Modern German ISAF Soldiers in Afghanistan Modern U.S. Army CH-47D Crew & Infantry PMC in Iraq 2005 Fire Movement Team PMC in Iraq 2005 VIP Protection US 101st Airborne Division US ARMY IN IRAQ Modern US Marine M252 Team Modern US Tank Crew and Infantry Dragon: U.S. 101st AIR ASSAULT U.S. Marines - Oddział Przeciwpancerny U.S. Sniper Team Współcześni U.S. Marines ICM: War Aganist TerrorUS Elite Forces in Iraq Preiser: Współczesna piechota USA 1:72 Amerykańscy czołgiści 1:72 2) Akcesoria Trumpeter: American machine gun AR-15/M16/M4 FAMILY M4 S.I.R and COBR American machine gun AR-15/M16/M4 FAMILY SR 25 American machine gun AR-15/M16/M4 FAMILY-XM117 E1/E2 Americane Machine gun AR-15/M16/M4 FAMILY- M16A2/M203 and M733 Braki będą uzupełniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 A Polski żołnierzy z jakiego zestawu można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Później Skinn3r dodasz to do listy lub coś w ten desein a mod mój post usunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Dorzuciłbym może tych pięknisi - http://store.foxholetoys.com/1sccamimourr.html http://www.miniknight.com/images/H063/H063.jpg no i jeszcze cmk, w tym niezapomniany "Jeździec znikąd" ;) http://www.squadron.com/SearchResults.asp?offset=0 Zresztą Caesar Miniatures robi jeszcze i SAS, i współczesnych amierykańców, i francozików... ale nie są to jakieś powalające swą jakością wytwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 A za "chwile" będzie można dorzucić zestawy od Master Boxa; http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=MAS3576 http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=MAS3575 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 no dajesz rade skinn3r.rób tę dużą dioramę z konwojem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Modern Army Infantry U.S. Modern Figures Desert U.S. 101st AIR ASSAULT U.S. Marines - Oddział Przeciwpancerny War Aganist TerrorUS Elite Forces in Iraq Zestawy które można sobie odpuścić lub wziąć je jako bazę do konwersji, gdyż bardziej pasują do okresy pustynnej burzy niż OEF/OIF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 wziąć je jako bazę do konwersji Dlatego się tu pojawiły, ale nie oddzielałem ich od normalnych. Sporo rzeczy pasuje do początków OIF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 hehe nogi, ręce, hełmy i M16tki, reszta jest do wywalenia (oporządzenie to alice na PASGTach ,a w OIFie używano już FLCków na IBAch, ew Alicey na IBAch- zestawy trumpka i modern USMC Dragona). M60tek już od dawna nie używano. W zestawach tamki mamy jeszcze stare M16A2 z trójkątnymi okładzinami, oraz dragony od dawna nie używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 (oporządzenie to alice na PASGTach ,a w OIFie używano już FLCków na IBAch, ew Alicey na IBAch- zestawy trumpka i modern USMC Dragona) No to przecież widać Co do M60 to czytałem że do 2004 roku w wersji bodajże M60E2 można było je spotkać w USMC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 No to przecież widać Razz Ja to wiem Ty jak widać też, ale dla spora częsć ludzi nie ma takiej wiedzy i nie potrafią tego rozróżnić, dlatego ta dysputa Co do M60 to czytałem że do 2004 roku w wersji bodajże M60E2 można było je spotkać w USMC. SEALsi (oraz inne jednostki podległe US SOCCOM) używali do wprowadzenia minimi w kalibrze 7.62 (mk48 mod 0), przerobionych M60E4 (dodane szyny RIS itd) pod oznaczeniem Mk43 Mod 0/1 Co do M60E2 w USMC to w okolicach połowie lat 90tych zostały zastąpione przez M240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 zostały zastąpione przez M240 Mój błąd, wybacz, pomyliłem oznaczenia Pomieszało mi się, wybacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Co do M60E2 w USMC to w okolicach połowie lat 90tych zostały zastąpione przez M240 M60 wycofano z US Army po interwencji w Somalii, czyli 1993 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 M60E3 zostały użyte w Iraku przez Marines, gdzieś zdjęcia na MP.net były nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 M60 wycofano z US Army po interwencji w Somalii, czyli 1993 ;) M60E2 w USMC M60E3 zostały użyte w Iraku przez Marines, gdzieś zdjęcia na MP.net były nawet. Nie możliwe cholera przez Ciebie znowu spędzę wieczór na przeglądaniu MP.net ;) A miałem takie ambitne plany ;) [EDYTA] Wiedziałem że wiem co piszę jeżeli chodzi o USMC. Na MP.Net pojawiło się zdjęcie M60E3 w irakowie opisywane jako używane przez USMC, jednakże są to panowie z Seebees, więc budowniczych z US Navy, dokładnie NMCB-15. Co ciekawe przy okazji znalazłem fotę o której kompletnie zapomniałem Astan 2003 19sta Grupa Sił Specjalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowas Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 Fajny temat, brawa dla autora. Dorzucę jeszcze ten zestaw: http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=6592 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 To też jest zestaw przedstawiający figurki z początku lat 90tych, więc raczej Desert Shield/Storm oraz Restore Hope Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowas Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 Hmm, możliwe. Ale pisze że "modern", kamuflaże podobne do tych z Iraku, więc chyba może być ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 NO kamuflaże nie używane chyba od 1993 więc nie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 Modern bo zestaw jest z lat 90stych co do podobieństwa mundurów używany obecnie orzez USMC Chocolate Chip z pudełka,wycofany po pustynnej burzy (w USMC gdzieś tak dopiero w 95tym) Więc raczej nie może być, chodź kwestia kamuflażu jest sprawą drugożędną gdyż pomalować można sobie jak człowiek chce, kwestią podstawową jest oporządzenie. W pustynnej burzy (więc w zestawie "modern" Tamki_ Królowało oporządzenie oparte na pasie i szelkach W obecnych czasach królują już kamizelki oporządzeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Co nieco przybyło na rynku, warto uzupełnić listę. MB wydał takie dwa zestawy, pierwszy jest wyjątkowo ciekawy bo to chyba pierwszy taki plastik w 35: http://www.jadarhobby.pl/3576-iraq-insurgence-p-21302.html http://www.jadarhobby.pl/3575-iraq-marines-p-21301.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Warto wspomnieć też o ostatnich wypustach Legend Productions: LF0117 US OIF Soldier at rest LF0119 US Vehicle Driver LF0120 US Vehicle Gunner LF0122 US Vehicle Crew LF0123 US AT-4 Gunner LF0124 US K9 with the Handler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 23 Lipca 2010 Autor Share Napisano 23 Lipca 2010 Oł, trochę z tyłu jestem, ale wkrótce uzupełnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Oł, trochę z tyłu jestem Nie mówiąc już o liście uczestników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 23 Lipca 2010 Autor Share Napisano 23 Lipca 2010 Wiesz, wyszło nawet na to, że nie pozakładałem warsztatów modeli które miał trafić do projektu a zostału już zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi