kapral Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Witam. Już dawno obiecywałem wrzucić coś swojego, ale zawsze jakoś tak schodziło. Teraz prezentuję najnowszy mój "wyrób" MOJ AFGAN II. Jest to jak gdyby kontynuacja mojej poprzedniej dioramy z którą na pewno niektórzy się zetknęli na wystawach. Ta najnowsza miała swój debiut w Będzinie. BTR-80 to Zvezda, figurki producent nieznany. Zapraszam do oglądania kapral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasb13 Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Jestem pod piorunującym wrażeniem. Scenka prosta, nieprzekombinowana. Skały robiłeś tylko z kamieni czy używałeś jeszcze czegoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapral Posted May 31, 2010 Author Share Posted May 31, 2010 Tylko kamień. Tak samo jak w pierwszym Afganie (widziałeś "Moj Afgan" ?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.Watson Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Po prostu brak słów... Rewelacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Klimatyczna diorka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapral Posted May 31, 2010 Author Share Posted May 31, 2010 Cieszy, że podoba się moja robota. Szkoda, że na zdjęciach nie da się pokazać ogniska które mają rozpalone ci pod plandeką W realu dosyć fajnie wygląda.Na jednym ze zdjęć (tym prześwietlonym) widać troszkę żarzących się drewienek. W związku z tym musicie obejrzeć ją na żywo Pozdrawiam kapral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Miałem przyjemność podziwiać dioramkę w Będzinie. To racja że zdjęcia nie oddają specyfiki dioramki tak jak na żywo. Ładnie ułożone i dopasowane kamienie imitujące skały. Dodatkowo śnieg naturalnie wyłożony w miejscach gdzie być powinien, tworzy świetny klimat. Przemyślane ułożenie figurek. Gratuluję pomysłu. Pojazd widziałem chyba już wcześniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 W związku z tym musicie obejrzeć ją na żywo Racja, na żywo wygląda jeszcze ładniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek315 Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Bardzo fajna dioramka. Zrobiła na mnie piorunujące wrażenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olej1965 Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Bardzo udana dioramka. Fajny klimat dobre foty. Świetne figurki. Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasb13 Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Masz może gdzieś zdjęcia "pierwszej części"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACER Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Super klimat. Fajna 'atmosfera' tej scenki jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Wyśmienita! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebaTDS Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Genialna gobota. Tak tylko spytam ile to waży? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapral Posted June 3, 2010 Author Share Posted June 3, 2010 Genialna gobota.Tak tylko spytam ile to waży? Wbrew pozorom, wcale nie tak dużo. Nie ważyłem, ale tak na oko jakieś 2,5kg przy wymiarach 30x40cm. lukasb13 to link do pierwszej części:http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=29&t=6731 Chyba, że jest ogólne życzenie to wkleję jako dodatek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts