Rudi Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Witam! Ostatnio wziąłem na warsztat taki oto model: Na tą chwilę wnętrze i podwozie prawie gotowe do malowania I jeszcze 2 fotki z większym egzemplarzem, przy którym też ostatnio dłubie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 Równolegle z Tygrysem walcze i z tym modelem ( docelowo trafią na jedną dioramkę ). I jeszcze pasażerowie : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 Wnętrze pomału nabiera kolorków: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil zoszak Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Skoro STG masz na pa e to pewnie będzie jakiś późny okres walk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 Skoro STG masz na pa e to pewnie będzie jakiś późny okres walk Przymierzam się do dioramki przedstawiającej marsz kolumny pancernej z Leibstandarte na front , z początku ofensywy w Ardenach. W rolach głównych Esdek i Tygrys no i oczywiście statyści. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted July 26, 2010 Author Share Posted July 26, 2010 Wnętrze i koła po washu: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted July 29, 2010 Author Share Posted July 29, 2010 Rozjaśniłem krawędzie i środkowe powierzchnie suchym pędzlem i pomału zamykam wnętrze. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messershmitt1996 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 No i ładnie Ci to wychodzi! Czekam na wynik końcowy i diorkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Dobrze drewno wyszło. Podoba się. Czy siedzonka kierowcy i pasażera nie powinny być w kolorze "skóropodobnym" lub brezentowym? Popracuj nad zdjęciami jeszcze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 Czekam na wynik końcowy i diorkę Oj obawiam się, że to jeszcze trochę potrwa. Niestety czasu za wiele nie mam na modele Dobrze drewno wyszło.Podoba się. A mnie nie do końca. Następnym razem postaram się lepiej. Czy siedzonka kierowcy i pasażera nie powinny być w kolorze "skóropodobnym" lub brezentowym? No niestety najlepiej to nie wyszło, chociaż na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach. Na szczęście i tak ich prawie nie będzie widać z zewnątrz. Popracuj nad zdjęciami jeszcze. Niestety z mojego aparatu za wiele wycisnąć się nie da ps. Dziękuje za zainteresowanie moimi wypocinami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted August 8, 2010 Author Share Posted August 8, 2010 Wnętrze zakończone : ... i zamknięte: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted January 13, 2011 Author Share Posted January 13, 2011 Prac ciąg dalszy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Zmniejsz zdjęcia bo ładują się strasznie długo. Balowanie wyszło Ci bardzo zgrabnie. Ostatnie zdjęcie pokazuje, że baza pod dalsze prace jest naprawdę bardzo dobra. Deski mi się podobają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted January 20, 2011 Author Share Posted January 20, 2011 Mam pytanie: Chce wypróbować na tym modelu ,,biedronke'' tylko nie wiem czy lepiej robić ją na powierzchni błyszczącej czy matowej? Nigdy nie stosowałem jeszcze tej techniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 A oto i efekt biedronki (pierwszej w moim wykonaniu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Zmniejszaj zdjęcia do jakichś 800p szerokości!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesioj Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Racja. Rozp...ją całą zawartość ekranu w czasie przydługiego wczytywania. Model fajny. pozdrawiam Grzesiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted January 25, 2011 Author Share Posted January 25, 2011 A jak się zmniejsza zdjęcia bo nie bardzo się na tym znam ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek18 Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Tak najprościej, to otwierasz dane zdjęcie w paincie, wybierasz opcje obraz, rozciągnij/pochyl, i tam są ustawienia rozmiaru w pionie i poziomie (w %) tam sobie ustawiasz np 23 (ja tak ustawiam i fajnie wygląda) i na koniec zapisz. I zdjęcie pomniejszone. pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted January 30, 2011 Author Share Posted January 30, 2011 Pojazd dostał suchy pędzel z koloru podstawowego rozjaśnionego białym na wszystkie krawędzie: ps. taki rozmiar zdjęć może być, czy wciąż za duże? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 Prac ciąg dalszy : Błoto, rysy, otarcia z farby, rdza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messershmitt1996 Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Doczekałem się i jest bardzo fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Super, no i Dużym plus za skalę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudi Posted August 21, 2011 Author Share Posted August 21, 2011 Doczekałem się i jest bardzo fajnie Super, no i Dużym plus za skalę. To jeszcze nie koniec. Zostały jeszcze figurki i podstawka, ale na razie robię sobie od niego przerwę. Miło, że komuś się podoba. Wielbicieli skali 1/72 zapraszam do mojego nowego warsztatu, tym razem w dioramach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Fajny. Wiem że to masakra w tej skali, ale można by KM-y rozwiercić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts