Rudi Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Witam! Ostatnio wziąłem na warsztat taki oto model: Na tą chwilę wnętrze i podwozie prawie gotowe do malowania I jeszcze 2 fotki z większym egzemplarzem, przy którym też ostatnio dłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 21 Lipca 2010 Autor Share Napisano 21 Lipca 2010 Równolegle z Tygrysem walcze i z tym modelem ( docelowo trafią na jedną dioramkę ). I jeszcze pasażerowie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 22 Lipca 2010 Autor Share Napisano 22 Lipca 2010 Wnętrze pomału nabiera kolorków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Skoro STG masz na pa e to pewnie będzie jakiś późny okres walk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 22 Lipca 2010 Autor Share Napisano 22 Lipca 2010 Skoro STG masz na pa e to pewnie będzie jakiś późny okres walk Przymierzam się do dioramki przedstawiającej marsz kolumny pancernej z Leibstandarte na front , z początku ofensywy w Ardenach. W rolach głównych Esdek i Tygrys no i oczywiście statyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 26 Lipca 2010 Autor Share Napisano 26 Lipca 2010 Wnętrze i koła po washu: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Rozjaśniłem krawędzie i środkowe powierzchnie suchym pędzlem i pomału zamykam wnętrze. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messershmitt1996 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 No i ładnie Ci to wychodzi! Czekam na wynik końcowy i diorkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Dobrze drewno wyszło. Podoba się. Czy siedzonka kierowcy i pasażera nie powinny być w kolorze "skóropodobnym" lub brezentowym? Popracuj nad zdjęciami jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 30 Lipca 2010 Autor Share Napisano 30 Lipca 2010 Czekam na wynik końcowy i diorkę Oj obawiam się, że to jeszcze trochę potrwa. Niestety czasu za wiele nie mam na modele Dobrze drewno wyszło.Podoba się. A mnie nie do końca. Następnym razem postaram się lepiej. Czy siedzonka kierowcy i pasażera nie powinny być w kolorze "skóropodobnym" lub brezentowym? No niestety najlepiej to nie wyszło, chociaż na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach. Na szczęście i tak ich prawie nie będzie widać z zewnątrz. Popracuj nad zdjęciami jeszcze. Niestety z mojego aparatu za wiele wycisnąć się nie da ps. Dziękuje za zainteresowanie moimi wypocinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Wnętrze zakończone : ... i zamknięte: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2011 Prac ciąg dalszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Zmniejsz zdjęcia bo ładują się strasznie długo. Balowanie wyszło Ci bardzo zgrabnie. Ostatnie zdjęcie pokazuje, że baza pod dalsze prace jest naprawdę bardzo dobra. Deski mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Mam pytanie: Chce wypróbować na tym modelu ,,biedronke'' tylko nie wiem czy lepiej robić ją na powierzchni błyszczącej czy matowej? Nigdy nie stosowałem jeszcze tej techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 A oto i efekt biedronki (pierwszej w moim wykonaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Zmniejszaj zdjęcia do jakichś 800p szerokości!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Racja. Rozp...ją całą zawartość ekranu w czasie przydługiego wczytywania. Model fajny. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 A jak się zmniejsza zdjęcia bo nie bardzo się na tym znam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Tak najprościej, to otwierasz dane zdjęcie w paincie, wybierasz opcje obraz, rozciągnij/pochyl, i tam są ustawienia rozmiaru w pionie i poziomie (w %) tam sobie ustawiasz np 23 (ja tak ustawiam i fajnie wygląda) i na koniec zapisz. I zdjęcie pomniejszone. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Pojazd dostał suchy pędzel z koloru podstawowego rozjaśnionego białym na wszystkie krawędzie: ps. taki rozmiar zdjęć może być, czy wciąż za duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Prac ciąg dalszy : Błoto, rysy, otarcia z farby, rdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messershmitt1996 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Doczekałem się i jest bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Super, no i Dużym plus za skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Doczekałem się i jest bardzo fajnie Super, no i Dużym plus za skalę. To jeszcze nie koniec. Zostały jeszcze figurki i podstawka, ale na razie robię sobie od niego przerwę. Miło, że komuś się podoba. Wielbicieli skali 1/72 zapraszam do mojego nowego warsztatu, tym razem w dioramach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Fajny. Wiem że to masakra w tej skali, ale można by KM-y rozwiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi