Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zwiadowcze stado klanu Eshin to kolejna kompania do Warheim FS, którą postawiłem złożyć.

Rekrutację zacząłem od modeli stronników, a jako Wielkie szczury wykorzystałem figurki z zestawu Giant Rats Set od HQ Resin.

HUytOg.jpg

u9tBgt.jpg

sddsWt.jpg

Zobacz także na BLOGU.

Napisano

Jeśli kiedykolwiek szanowne państwo-draństwo zadawało sobie pytanie: kawa czy herbata? To w przypadku brudzingu białych powierzchni odpowiedź jest jedna: zarówno kawa jak i herbata.

Trzeba tylko zaparzyć mocny napój, a potem śmiało i z rozmachem malować ściany makiet.

Efekt brudzienia ścian Domu Kupca kawą i herbatą możecie zobaczyć poniżej.

Na zdjęciach nie widać tego za dobrze ale wyrzeźbiłem także bruk otaczający budynek.

http://quidamcorvus.blogspot.com/2017/12/oldenlitz-budynek-zamoznego.html

SMeh1V.jpg

3Peigw.jpg

GMbkZ4.jpg

c7QlbB.jpg

Kalendarium:

2016 Imperium, część 30 - Prowincje. Wielkie Hrabstwo Averlandu, część 1 - Kraina.

http://quidamcorvus.blogspot.com/2016/12/imperium-czesc-30-prowincje-wielkie.html

2015 Zebrane z tygodnia #248

http://quidamcorvus.blogspot.com/2015/12/zebrane-z-tygodnia-248.html

2011 Warsztat: Zbrojni z Middenheim, część 18.

http://quidamcorvus.blogspot.com/2011/12/zbrojni-z-middenheim-czesc-18.html

2010 Warsztat: Stół.

http://quidamcorvus.blogspot.com/2010/12/sto.html

Napisano

Powoli w Domu Kupca pojawiają się wyposażenie. Pierwszym meblem jest zbudowana z balsy i styroduru biblioteka, którą umieściłem we wnęce na piętrze budynku.

Niebawem na blogu opublikuję poradnik w którym w kilku słowach opiszę wam jak zbudować bibliotekę. To bardzo proste.

http://quidamcorvus.blogspot.com/2017/12/oldenlitz-budynek-zamoznego_20.html

me02Qg.jpg

42fJ6a.jpg

5bnmvz.jpg

SDcMDo.jpg

• Super Moderator
Napisano

mega klimatyczne,nie w moim guście ale podoba się , warto by fotkę zbiorową machnać dla oddania wielkości dzieła

Oglądam dalej...

Napisano
:super: mega klimatyczne,nie w moim guście ale podoba się , warto by fotkę zbiorową machnać dla oddania wielkości dzieła

Oglądam dalej...

Dzięki!

Zdjęcia całości będą w kolejnych wpisach, od poprzedniego na zewnątrz niewiele się zmieniło.

• 2 weeks later...
Napisano

Witraże, to kolejny element, który pojawił się w Domu Kupca.

Jeśli podoba się Wam witraże i chcielibyście zobaczyć jak można je zrobić napiszcie komentarz.

Jak zapewne zauważyliście wokół budynku zrobiłem bruk, który w niedalekiej przyszłości będzie trzeba pokryć gruzem i śmieciami ale wcześniej w budynku pojawią się świece.

xGnj1Q.jpg

dsFVsc.jpg

vkIEIX.jpg

Więcej zdjęć na BLOGU.

Napisano

Posłańców nocy będą reprezentować modele Wojowników Klanowych z pudełka The Island of Blood od Games Workshop.

X4jwYh.jpg

nuGEUF.jpg

osM2GZ.jpg

Zobacz także na BLOGU.

• Super Moderator
Napisano

jak zawsze mega klimatyczne są Twoje prace przyciągają jak magnes

oglądam

Napisano

Z wykałaczki oraz miedzianego drutu i kleju Wikol zrobiłem kilka świec, które pojawiły się w ruinach Domu Kupca.

Jeśli podobają się wam świece, to za jakiś czas opublikuję poradnik w którym pokażę wam jak krok po kroku zrobić i pomalować świece.

3skx9e.jpg

5fiInu.jpg

VpAbyD.jpg

Zobacz też na BLOGU.

Napisano

13 dnia 13 miesiąca o godzinie 13 minut 13 na blogu DansE MacabrE pojawiło się trzech przygarbionych Szczuroludzi. Skaveni zgarbieni pod jarzmem palankinu poruszali się ostrożnie, a aura która biła z umieszczonej na środku lektyki Czarnej Skrzyni jeżyła włosy na karku i wywoływała pierwotny, nieposkromiony strach przed entropią. Horda Skavenów zgromadzona po obu stronach ścieżki którą podążali tragarze z nabożną czcią padła twarzą na ziemię, a w jaskini wydrążonej w samych trzewiach Podmroku rozległy się krzyki:

- Skarb-skarb! Skarb-skarb!...

eR2all.jpg

pBkfxT.jpg

UrTuxl.jpg

TucC3s.jpg

PUPb1V.jpg

P9Rxwz.jpg

sl4bex.jpg

3n935r.jpg

Mx0PC1.jpg

YD0Z8j.jpg

3eiETj.jpg

tnaRNk.jpg

8b6JIv.jpg

Więcej na blogu.

Napisano

Z różnych odpadków wykonałem i pomalowałem gruzowisko wokół Domu Kupca.

Gruzowisko urozmaiciłem gdzieniegdzie plakatami, a także trawą, liśćmi i chrobotkiem reniferowym.

1YDjrA.jpg

8PT7BT.jpg

8PFLjd.jpg

LLvx0K.jpg

D1v6sF.jpg

Więcej na BLOGu.

Napisano

Jakiś czas temu wszedłem w posiadanie zestawu A well od Black Grom Studio.

Więcej makiet od BGS możecie znaleźć na eBay.

Postanowiłem umieścić studnię na okrągłej podstawce, która została mi z recenzowanego niedawno zestawu Cage Rager od Privateer Press i uzyskany element wykorzystywać jako luźną makietę podczas rozgrywek w Warheim FS.

Więcej o samym zestawie i trochę o przygotowaniu do malowania oraz malowaniu znajdziecie poniżej.

Zapraszam do obejrzenia zdjęć i lektury.

Więcej tradycyjnie znajdziecie na BLOGU.

gS9HhX.jpg

TcG2BT.jpg

VwCnGH.jpg

CNbJAT.jpg

jKlpNl.jpg

Napisano

Wyposażyłem Dom Kupca w kilka beczek i worków, a także zrobiłem i pomalowałem znacznik stołu z magicznymi księgami.

cflkqP.jpg

J0wfxD.jpg

GyvQRm.jpg

HGVv2o.jpg

OboPx5.jpg

Więcej na BLOGU.

Napisano

Prace nad kompanią Krasnoludów Chaosu z Zorn Uzkul ruszyły do przodu, a malowanie Żelaznego Demona zbliża się ku końcowi.

Żelazny Demon, który w kompanii Krasnoludów Chaosu pełni także rolę Wieźniarki został złożony z trzech modeli. Głównym elementem machiny wojennej jest model Cage Rager od Privateer Press, a towarzyszą mu modele Ogre Gunner #2 oraz Ogre Slaughterer od Scibor MM, którego możecie obejrzeć na zdjęciach poniżej.

Model tymczasowo umieściłem na podstawce 40x40 mm, docelowo znajdzie się na podstawce rydwanowej wraz z pozostałymi figurkami.

lJ4o20.jpg

zcpSLQ.jpg

RVNk06.jpg

M8up1z.jpg

n4gHSz.jpg

Napisano

Prace nad kompanią Krasnoludów Chaosu z Zorn Uzkul ruszyły do przodu, a malowanie Żelaznego Demona zbliża się ku końcowi.

Żelazny Demon, który w kompanii Krasnoludów Chaosu pełni także rolę Wieźniarki został złożony z trzech modeli. Głównym elementem machiny wojennej jest model Cage Rager od Privateer Press, a towarzyszą mu modele Ogre Slaughterer oraz Ogre Gunner #2 od Scibor MM, którego możecie obejrzeć na zdjęciach poniżej.

Model tymczasowo umieściłem na podstawce 40x40 mm, docelowo znajdzie się na podstawce rydwanowej wraz z pozostałymi figurkami.

Zobacz także na DansE MacabrE.

3940xi.jpg

00ZBcF.jpg

QE1517.jpg

M8up1z.jpg

n4gHSz.jpg

Napisano

Dwa pytania mam- jeden: gdzie kupić modele Privateer Press po jakichś ludzkich cenach?

I dwa- jak rozumiem, twoje świece [patrz post na górze strony ] powstawały przez wetknięcie drucika w kawałek wykałaczki i artystowskie oblewanie boków tejże wikolem, tak?

Podoba mi się ten demon bardzo, ale i mordka gunnera też świetna