quidamcorvus Napisano 7 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2017 Zwiadowcze stado klanu Eshin to kolejna kompania do Warheim FS, którą postawiłem złożyć. Rekrutację zacząłem od modeli stronników, a jako Wielkie szczury wykorzystałem figurki z zestawu Giant Rats Set od HQ Resin. Zobacz także na BLOGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 13 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2017 Jeśli kiedykolwiek szanowne państwo-draństwo zadawało sobie pytanie: kawa czy herbata? To w przypadku brudzingu białych powierzchni odpowiedź jest jedna: zarówno kawa jak i herbata. Trzeba tylko zaparzyć mocny napój, a potem śmiało i z rozmachem malować ściany makiet. Efekt brudzienia ścian Domu Kupca kawą i herbatą możecie zobaczyć poniżej. Na zdjęciach nie widać tego za dobrze ale wyrzeźbiłem także bruk otaczający budynek. http://quidamcorvus.blogspot.com/2017/12/oldenlitz-budynek-zamoznego.html Kalendarium: 2016 Imperium, część 30 - Prowincje. Wielkie Hrabstwo Averlandu, część 1 - Kraina. http://quidamcorvus.blogspot.com/2016/12/imperium-czesc-30-prowincje-wielkie.html 2015 Zebrane z tygodnia #248 http://quidamcorvus.blogspot.com/2015/12/zebrane-z-tygodnia-248.html 2011 Warsztat: Zbrojni z Middenheim, część 18. http://quidamcorvus.blogspot.com/2011/12/zbrojni-z-middenheim-czesc-18.html 2010 Warsztat: Stół. http://quidamcorvus.blogspot.com/2010/12/sto.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 Powoli w Domu Kupca pojawiają się wyposażenie. Pierwszym meblem jest zbudowana z balsy i styroduru biblioteka, którą umieściłem we wnęce na piętrze budynku. Niebawem na blogu opublikuję poradnik w którym w kilku słowach opiszę wam jak zbudować bibliotekę. To bardzo proste. http://quidamcorvus.blogspot.com/2017/12/oldenlitz-budynek-zamoznego_20.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2017 mega klimatyczne,nie w moim guście ale podoba się , warto by fotkę zbiorową machnać dla oddania wielkości dzieła Oglądam dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 mega klimatyczne,nie w moim guście ale podoba się , warto by fotkę zbiorową machnać dla oddania wielkości dzieła Oglądam dalej... Dzięki! Zdjęcia całości będą w kolejnych wpisach, od poprzedniego na zewnątrz niewiele się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2017 jako całość miałem na myśli "całe miasteczko" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 jako całość miałem na myśli "całe miasteczko" ;) No to w sumie powyższa makieta plus to co poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2018 Witraże, to kolejny element, który pojawił się w Domu Kupca. Jeśli podoba się Wam witraże i chcielibyście zobaczyć jak można je zrobić napiszcie komentarz. Jak zapewne zauważyliście wokół budynku zrobiłem bruk, który w niedalekiej przyszłości będzie trzeba pokryć gruzem i śmieciami ale wcześniej w budynku pojawią się świece. Więcej zdjęć na BLOGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Posłańców nocy będą reprezentować modele Wojowników Klanowych z pudełka The Island of Blood od Games Workshop. Zobacz także na BLOGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia 2018 jak zawsze mega klimatyczne są Twoje prace przyciągają jak magnes oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 10 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2018 Z wykałaczki oraz miedzianego drutu i kleju Wikol zrobiłem kilka świec, które pojawiły się w ruinach Domu Kupca. Jeśli podobają się wam świece, to za jakiś czas opublikuję poradnik w którym pokażę wam jak krok po kroku zrobić i pomalować świece. Zobacz też na BLOGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 13 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2018 13 dnia 13 miesiąca o godzinie 13 minut 13 na blogu DansE MacabrE pojawiło się trzech przygarbionych Szczuroludzi. Skaveni zgarbieni pod jarzmem palankinu poruszali się ostrożnie, a aura która biła z umieszczonej na środku lektyki Czarnej Skrzyni jeżyła włosy na karku i wywoływała pierwotny, nieposkromiony strach przed entropią. Horda Skavenów zgromadzona po obu stronach ścieżki którą podążali tragarze z nabożną czcią padła twarzą na ziemię, a w jaskini wydrążonej w samych trzewiach Podmroku rozległy się krzyki: - Skarb-skarb! Skarb-skarb!... Więcej na blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 17 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2018 Z różnych odpadków wykonałem i pomalowałem gruzowisko wokół Domu Kupca. Gruzowisko urozmaiciłem gdzieniegdzie plakatami, a także trawą, liśćmi i chrobotkiem reniferowym. Więcej na BLOGu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2018 Jakiś czas temu wszedłem w posiadanie zestawu A well od Black Grom Studio. Więcej makiet od BGS możecie znaleźć na eBay. Postanowiłem umieścić studnię na okrągłej podstawce, która została mi z recenzowanego niedawno zestawu Cage Rager od Privateer Press i uzyskany element wykorzystywać jako luźną makietę podczas rozgrywek w Warheim FS. Więcej o samym zestawie i trochę o przygotowaniu do malowania oraz malowaniu znajdziecie poniżej. Zapraszam do obejrzenia zdjęć i lektury. Więcej tradycyjnie znajdziecie na BLOGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 29 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2018 Rozpocząłem malowanie nowej kompanii, czyli Krasnoludów Chaosu z Zorn Uzkul do Warheim FS. Pierwszym modelem, który wziąłem na warsztat jest Żelazny Demon, czyli więźniarka Krasnoludów Chaosu, a wczoraj udało mi się pomalować skórę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Po wyrazie pyska wnoszę, że rogaty jegomość czerpie satysfakcję z pracy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 30 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2018 Po wyrazie pyska wnoszę, że rogaty jegomość czerpie satysfakcję z pracy ;) Jak to mówią, żadna praca nie hańbi. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Moja ostatnia praca Naurr od Rotten Factory. Więcej na BLOGU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Wyposażyłem Dom Kupca w kilka beczek i worków, a także zrobiłem i pomalowałem znacznik stołu z magicznymi księgami. Więcej na BLOGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 14 Lutego 2018 Autor Share Napisano 14 Lutego 2018 Prace nad kompanią Krasnoludów Chaosu z Zorn Uzkul ruszyły do przodu, a malowanie Żelaznego Demona zbliża się ku końcowi. Żelazny Demon, który w kompanii Krasnoludów Chaosu pełni także rolę Wieźniarki został złożony z trzech modeli. Głównym elementem machiny wojennej jest model Cage Rager od Privateer Press, a towarzyszą mu modele Ogre Gunner #2 oraz Ogre Slaughterer od Scibor MM, którego możecie obejrzeć na zdjęciach poniżej. Model tymczasowo umieściłem na podstawce 40x40 mm, docelowo znajdzie się na podstawce rydwanowej wraz z pozostałymi figurkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 21 Lutego 2018 Autor Share Napisano 21 Lutego 2018 Prace nad kompanią Krasnoludów Chaosu z Zorn Uzkul ruszyły do przodu, a malowanie Żelaznego Demona zbliża się ku końcowi. Żelazny Demon, który w kompanii Krasnoludów Chaosu pełni także rolę Wieźniarki został złożony z trzech modeli. Głównym elementem machiny wojennej jest model Cage Rager od Privateer Press, a towarzyszą mu modele Ogre Slaughterer oraz Ogre Gunner #2 od Scibor MM, którego możecie obejrzeć na zdjęciach poniżej. Model tymczasowo umieściłem na podstawce 40x40 mm, docelowo znajdzie się na podstawce rydwanowej wraz z pozostałymi figurkami. Zobacz także na DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Lutego 2018 Share Napisano 21 Lutego 2018 Dwa pytania mam- jeden: gdzie kupić modele Privateer Press po jakichś ludzkich cenach? I dwa- jak rozumiem, twoje świece [patrz post na górze strony ] powstawały przez wetknięcie drucika w kawałek wykałaczki i artystowskie oblewanie boków tejże wikolem, tak? Podoba mi się ten demon bardzo, ale i mordka gunnera też świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 21 Lutego 2018 Autor Share Napisano 21 Lutego 2018 Ja kupowałem w Gnomie, choć nie są to wyjątkowo ludzkie ceny. Świece powstały tak jak napisałeś. http://quidamcorvus.blogspot.in/2018/02/poradnik-swiece-i-pergaminy-tutorial.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Lutego 2018 Share Napisano 21 Lutego 2018 Dzięki, może tam coś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 28 Lutego 2018 Autor Share Napisano 28 Lutego 2018 Korzystając z kilku chwil wolnego skonwertowałem i pomalowałem figurkę Shaamru od Rotten Factory. Model będzie reprezentował Wolfgara Rzeźnika, czyli kolejną Postać Dramatu do Warheim FS. Więcej informacji na temat samego modelu oraz producenta znajdziecie TUTAJ. Zobacz wpis także na BLOGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi