quidamcorvus Napisano 5 Lipca 2023 Autor Share Napisano 5 Lipca 2023 Galeria: Grasanci Chaosu. Stronnicy - Troll Chaosu. Troll Chaosu to stronnik, który służy potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Lipca 2023 Share Napisano 5 Lipca 2023 Ale "Przystojniak Morgan" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 5 Lipca 2023 Autor Share Napisano 5 Lipca 2023 Teraz, Slawek_26869 napisał: Ale "Przystojniak Morgan" Przynajmniej zeza nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 Galeria: Jaszczuroludzie z Lustrii. Machina Wojenna - Rydwan. Rydwan to machina wojenna, który służy w szeregach Jaszczuroludzi z Lustrii w Warheim FS. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 26 Lipca 2023 Autor Share Napisano 26 Lipca 2023 Galeria: Grasanci Chaosu. Stronnicy - Pomiot Chaosu. Pomiot Chaosu to stronnik, który służy potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 2 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Galeria: Zbrojna kompania z Ostlandu. Myśliwy III, stronnik. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego myśliwego Zbrojnej kompanii z Ostlandu. Mysliwy to model od Dunkeldorf Miniatures. Zapraszam do oglądania! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 W dniu 26.07.2023 o 08:22, quidamcorvus napisał: ale ma zbiczowany zadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 2 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2023 5 godzin temu, M.A.V. napisał: ale ma zbiczowany zadek Nie odzobaczysz tego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2023 Galeria: Grasanci Chaosu. Machiny Wojenne - Rydwan. Rydwan to machina wojenna, używana przez potężniejszych bohaterów stojących na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Galeria: Zwiadowcza kompania z Królestw Ogrów. Łowca. Łowcy są samotnymi wędrowcami, którzy wybrali życie z dala od własnego plemienia, a czasem zostali z niego wygnani. Łowcy, którym udało się przetrwać, stają się dzikimi, niezależnymi wojownikami i przebiegłymi tropicielami zwierzyny. Grube skóry upolowanych zwierząt skrywają poznaczone skomplikowanymi tatuażami i szeroki bliznami ciało Łowcy. Strój jest najlepszą ochroną przed surowymi warunkami panującymi w Górach Lamentu. Łowca zawiesza na szyi naszyjniki z kłów i pazurów, ubitych gołymi rękami jaskiniowych bestii. Na znak swej biegłości zakrywa brzuch czaszką największej upolowanej i pożartej zdobyczy. Łowcy są bardzo popularni wśród współplemieńców. Zaskarbiają sobie przychylność przynoszonym pożywieniem i barwnymi opowieściami o życiu w sercu gór. Tam, gdzie jest Łowca, znajdzie się i dobry posiłek. Bardzo często jest to wystarczający powód, by Łowca wrócił do łask swego plemienia. Łowcy są bardzo popularni wśród współplemieńców. Zaskarbiają sobie przychylność przynoszonym pożywieniem i barwnymi opowieściami o życiu w sercu gór. Tam, gdzie jest Łowca, znajdzie się i dobry posiłek. Bardzo często jest to wystarczający powód, by Łowca wrócił do łask swego plemienia. Od pomalowania prezentowanych poniżej modeli ze Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów do Warheim FS minęły niemal 3 lata, ale dopiero teraz, po długim oczekiwaniu w kolejce, zdjęcia doczekały się publikacji. Na początek mam dla Was zdjęcia bohaterów, na czele których stoi Łowca. Do malowania użyłem głównie farb GW, w tym kontrastów, a także wielu olejnych efektów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 30 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2023 Galeria: Zbrojna kompania z Ostlandu. Myśliwy IV, stronnik. Dziś mam dla Was zdjęcia myśliwego Zbrojnej kompanii z Ostlandu. Myśliwy to model od Lead Adventure. Zapraszam do oglądania! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Sierpnia 2023 Share Napisano 30 Sierpnia 2023 Ten myśliwy z takim "kufelkiem" to chyba "poluje" na na darmowe browarki na degustacjach w przyleśnych karczmach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 1 Września 2023 Autor Share Napisano 1 Września 2023 W dniu 30.08.2023 o 17:15, Slawek_26869 napisał: Ten myśliwy z takim "kufelkiem" to chyba "poluje" na na darmowe browarki na degustacjach w przyleśnych karczmach Bo Las Cieeeni jest taaaki niebeeezpieczny i to tylko jedeeen antałeeek na odwagę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 Nie to żebym się kłucił (Autor pewnie wie lepiej), ale mnie to bardziej wygląda na kufeeeleeek a nie na antałeeek . Ale jak tylko jedeeen to ten Las Cieeeni to bardziej takin zagajnikien Cieeeni musi być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 2 Września 2023 Autor Share Napisano 2 Września 2023 18 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Nie to żebym się kłucił (Autor pewnie wie lepiej), ale mnie to bardziej wygląda na kufeeeleeek a nie na antałeeek . Ale jak tylko jedeeen to ten Las Cieeeni to bardziej takin zagajnikien Cieeeni musi być Zagajnik Cieni to miała barmanka, co mu ten kufel nalewała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 2 Września 2023 Share Napisano 2 Września 2023 6 godzin temu, quidamcorvus napisał: Zagajnik Cieni to miała barmanka, co mu ten kufel nalewała. Nooo!! To w takim razie w zasadzie wszystko wyjaśnia ; z małymi zastrzerzeniami: Nie "...barmanka..."' a "...karczmarka..." [określenie "bar" na lokal gastronomiczny powstało później) oraz raczej "... co mu w ten kufel nalewała" zamiast "...co mu ten kufel nalewała" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 7 Września 2023 Autor Share Napisano 7 Września 2023 W dniu 2.09.2023 o 18:46, Slawek_26869 napisał: Nooo!! To w takim razie w zasadzie wszystko wyjaśnia ; z małymi zastrzerzeniami: Nie "...barmanka..."' a "...karczmarka..." [określenie "bar" na lokal gastronomiczny powstało później) oraz raczej "... co mu w ten kufel nalewała" zamiast "...co mu ten kufel nalewała" Prawda. Galeria: "W górach szaleństwa" od Medusa Project - Lake. W listopadzie 2022 roku na blogu zrecenzowałem, a później pochwaliłem się pomalowanymi modelami z serii W górach szaleństwa od Medusa Project, a teraz, przez najbliższe kilka tygodni będzie mogli przyjrzeć się bliżej figurkom z tej serii. Modele pomalowałem głównie przy użyciu Contrastów i Technicali od GW, a śnieg zrobiłem z kleju PVA zmieszanego z sodą oczyszczoną. Dziś mam dla Was zdjęcia modelu przedstawiającego Lake'a, o figurce więcej możecie przeczytać TUTAJ. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy_k Napisano 15 Września 2023 Share Napisano 15 Września 2023 Fajny. I na dodatek nie warhammerowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 20 Września 2023 Autor Share Napisano 20 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 16:16, jerzy_k napisał: Fajny. I na dodatek nie warhammerowy Jeszcze kilka modeli z tej serii zostało. Galeria: Zwiadowcza kompania z Królestw Ogrów. Ogniobrzuchy Od pomalowania prezentowanych poniżej modeli ze Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów do Warheim FS minęły niemal 3 lata, ale dopiero teraz, po długim oczekiwaniu w kolejce, zdjęcia doczekały się publikacji. Na początek mam dla Was zdjęcia bohaterów, wśród których znajduje się Ogniobrzuchy. Do malowania użyłem głównie farb GW, w tym kontrastów, a także wielu olejnych efektów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Września 2023 Share Napisano 20 Września 2023 W dniu 7.09.2023 o 11:48, quidamcorvus napisał: pomalowanymi modelami z serii W górach szaleństwa od Medusa Project... Cthulhu zawsze na propsie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 27 Września 2023 Autor Share Napisano 27 Września 2023 Galeria: Zbrojna kompania z Ostlandu. Myśliwy V, stronnik. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego myśliwego Zbrojnej kompanii z Ostlandu. Myśliwy to model od Dunkeldorf Miniatures. Zapraszam do oglądania! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 4 Października 2023 Autor Share Napisano 4 Października 2023 Galeria: Muszkieterzy z Nuln. Kapitan, bohater. Dziś na blogu DansE MacabrE mam dla Was zdjęcie Kapitana dowodzącego kompanią Muszkieterzy z Nuln do Warheim FS. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 12 Października 2023 Autor Share Napisano 12 Października 2023 Galeria: "W górach szaleństwa" od Medusa Project - Amelia Airhart. W listopadzie 2022 roku na blogu zrecenzowałem, a później pochwaliłem się pomalowanymi modelami z serii W górach szaleństwa od Medusa Project, a teraz, przez najbliższe kilka tygodni będzie mogli przyjrzeć się bliżej figurkom z tej serii. Modele pomalowałem głównie przy użyciu Contrastów i Technicali od GW, a śnieg zrobiłem z kleju PVA zmieszanego z sodą oczyszczoną. Dziś mam dla Was zdjęcia modelu przedstawiającego Amelię Airhart, o figurce więcej możecie przeczytać TUTAJ. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 18 Października 2023 Autor Share Napisano 18 Października 2023 Galeria: Zwiadowcza kompania z Królestw Ogrów. Rzeźnik. Rzeźnicy to potężne, zwaliste kolosy unurzane we wnętrznościach i pokryte warstwami zaschłej krwi. Nie dbają o swój wygląd, lubują się w babraniu w mięsie, wnętrznościach i posoce. Podli i szkaradni Rzeźnicy są odpowiednikami Szamanów innych ras, ale w plemieniu odgrywają bardziej rolę świątobliwego męża, niż magika czy uzdrowiciela. Za pomocą potężnej Magii Jelit są w stanie uwolnić niezaspokojoną żarłoczność i czyste okrucieństwo Przepastnych Trzewi. Rzeźnicy są również odpowiedzialni za organizację pokrewnych religijnym festiwalom Uczt. Wreszcie, podczas ceremoniału inicjacji kultu Przepastnych Trzewi, uczą się wzniecania ognia. Łącząc rolę ogniomistrza, Szamana i szefa kuchni, uzyskują w Królestwach Ogrów znaczące wpływy, porównywalne z władzą samego Tyrana. Od pomalowania prezentowanych poniżej modeli ze Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów do Warheim FS minęły niemal 3 lata, ale dopiero teraz, po długim oczekiwaniu w kolejce, zdjęcia doczekały się publikacji. Na początek mam dla Was zdjęcia bohaterów, wśród których znajduje się Rzeźnik. Do malowania użyłem głównie farb GW, w tym kontrastów, a także wielu olejnych efektów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 25 Października 2023 Autor Share Napisano 25 Października 2023 Galeria: Muszkieterzy z Nuln. Prezbiter Sigmara, bohater. Dziś na blogu DansE MacabrE mam dla Was zdjęcie Prezbitera Sigmara służącego w kompanii Muszkieterzy z Nuln do Warheim FS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi