quidamcorvus Napisano 5 Lipca 2023 Autor Share Napisano 5 Lipca 2023 Galeria: Grasanci Chaosu. Stronnicy - Troll Chaosu. Troll Chaosu to stronnik, który służy potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Lipca 2023 Share Napisano 5 Lipca 2023 Ale "Przystojniak Morgan" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 5 Lipca 2023 Autor Share Napisano 5 Lipca 2023 W dniu 5.07.2023 o 18:00, Slawek_26869 napisał: Ale "Przystojniak Morgan" Expand Przynajmniej zeza nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 Galeria: Jaszczuroludzie z Lustrii. Machina Wojenna - Rydwan. Rydwan to machina wojenna, który służy w szeregach Jaszczuroludzi z Lustrii w Warheim FS. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 26 Lipca 2023 Autor Share Napisano 26 Lipca 2023 Galeria: Grasanci Chaosu. Stronnicy - Pomiot Chaosu. Pomiot Chaosu to stronnik, który służy potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 2 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Galeria: Zbrojna kompania z Ostlandu. Myśliwy III, stronnik. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego myśliwego Zbrojnej kompanii z Ostlandu. Mysliwy to model od Dunkeldorf Miniatures. Zapraszam do oglądania! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 W dniu 26.07.2023 o 06:22, quidamcorvus napisał: Expand ale ma zbiczowany zadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 2 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2023 W dniu 2.08.2023 o 11:55, M.A.V. napisał: ale ma zbiczowany zadek Expand Nie odzobaczysz tego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2023 Galeria: Grasanci Chaosu. Machiny Wojenne - Rydwan. Rydwan to machina wojenna, używana przez potężniejszych bohaterów stojących na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Galeria: Zwiadowcza kompania z Królestw Ogrów. Łowca. Łowcy są samotnymi wędrowcami, którzy wybrali życie z dala od własnego plemienia, a czasem zostali z niego wygnani. Łowcy, którym udało się przetrwać, stają się dzikimi, niezależnymi wojownikami i przebiegłymi tropicielami zwierzyny. Grube skóry upolowanych zwierząt skrywają poznaczone skomplikowanymi tatuażami i szeroki bliznami ciało Łowcy. Strój jest najlepszą ochroną przed surowymi warunkami panującymi w Górach Lamentu. Łowca zawiesza na szyi naszyjniki z kłów i pazurów, ubitych gołymi rękami jaskiniowych bestii. Na znak swej biegłości zakrywa brzuch czaszką największej upolowanej i pożartej zdobyczy. Łowcy są bardzo popularni wśród współplemieńców. Zaskarbiają sobie przychylność przynoszonym pożywieniem i barwnymi opowieściami o życiu w sercu gór. Tam, gdzie jest Łowca, znajdzie się i dobry posiłek. Bardzo często jest to wystarczający powód, by Łowca wrócił do łask swego plemienia. Łowcy są bardzo popularni wśród współplemieńców. Zaskarbiają sobie przychylność przynoszonym pożywieniem i barwnymi opowieściami o życiu w sercu gór. Tam, gdzie jest Łowca, znajdzie się i dobry posiłek. Bardzo często jest to wystarczający powód, by Łowca wrócił do łask swego plemienia. Od pomalowania prezentowanych poniżej modeli ze Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów do Warheim FS minęły niemal 3 lata, ale dopiero teraz, po długim oczekiwaniu w kolejce, zdjęcia doczekały się publikacji. Na początek mam dla Was zdjęcia bohaterów, na czele których stoi Łowca. Do malowania użyłem głównie farb GW, w tym kontrastów, a także wielu olejnych efektów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 30 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2023 Galeria: Zbrojna kompania z Ostlandu. Myśliwy IV, stronnik. Dziś mam dla Was zdjęcia myśliwego Zbrojnej kompanii z Ostlandu. Myśliwy to model od Lead Adventure. Zapraszam do oglądania! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Sierpnia 2023 Share Napisano 30 Sierpnia 2023 Ten myśliwy z takim "kufelkiem" to chyba "poluje" na na darmowe browarki na degustacjach w przyleśnych karczmach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 1 Września 2023 Autor Share Napisano 1 Września 2023 W dniu 30.08.2023 o 15:15, Slawek_26869 napisał: Ten myśliwy z takim "kufelkiem" to chyba "poluje" na na darmowe browarki na degustacjach w przyleśnych karczmach Expand Bo Las Cieeeni jest taaaki niebeeezpieczny i to tylko jedeeen antałeeek na odwagę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 1 Września 2023 Share Napisano 1 Września 2023 Nie to żebym się kłucił (Autor pewnie wie lepiej), ale mnie to bardziej wygląda na kufeeeleeek a nie na antałeeek . Ale jak tylko jedeeen to ten Las Cieeeni to bardziej takin zagajnikien Cieeeni musi być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 2 Września 2023 Autor Share Napisano 2 Września 2023 W dniu 1.09.2023 o 15:45, Slawek_26869 napisał: Nie to żebym się kłucił (Autor pewnie wie lepiej), ale mnie to bardziej wygląda na kufeeeleeek a nie na antałeeek . Ale jak tylko jedeeen to ten Las Cieeeni to bardziej takin zagajnikien Cieeeni musi być Expand Zagajnik Cieni to miała barmanka, co mu ten kufel nalewała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 2 Września 2023 Share Napisano 2 Września 2023 W dniu 2.09.2023 o 10:08, quidamcorvus napisał: Zagajnik Cieni to miała barmanka, co mu ten kufel nalewała. Expand Nooo!! To w takim razie w zasadzie wszystko wyjaśnia ; z małymi zastrzerzeniami: Nie "...barmanka..."' a "...karczmarka..." [określenie "bar" na lokal gastronomiczny powstało później) oraz raczej "... co mu w ten kufel nalewała" zamiast "...co mu ten kufel nalewała" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 7 Września 2023 Autor Share Napisano 7 Września 2023 W dniu 2.09.2023 o 16:46, Slawek_26869 napisał: Nooo!! To w takim razie w zasadzie wszystko wyjaśnia ; z małymi zastrzerzeniami: Nie "...barmanka..."' a "...karczmarka..." [określenie "bar" na lokal gastronomiczny powstało później) oraz raczej "... co mu w ten kufel nalewała" zamiast "...co mu ten kufel nalewała" Expand Prawda. Galeria: "W górach szaleństwa" od Medusa Project - Lake. W listopadzie 2022 roku na blogu zrecenzowałem, a później pochwaliłem się pomalowanymi modelami z serii W górach szaleństwa od Medusa Project, a teraz, przez najbliższe kilka tygodni będzie mogli przyjrzeć się bliżej figurkom z tej serii. Modele pomalowałem głównie przy użyciu Contrastów i Technicali od GW, a śnieg zrobiłem z kleju PVA zmieszanego z sodą oczyszczoną. Dziś mam dla Was zdjęcia modelu przedstawiającego Lake'a, o figurce więcej możecie przeczytać TUTAJ. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy_k Napisano 15 Września 2023 Share Napisano 15 Września 2023 Fajny. I na dodatek nie warhammerowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 20 Września 2023 Autor Share Napisano 20 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 14:16, jerzy_k napisał: Fajny. I na dodatek nie warhammerowy Expand Jeszcze kilka modeli z tej serii zostało. Galeria: Zwiadowcza kompania z Królestw Ogrów. Ogniobrzuchy Od pomalowania prezentowanych poniżej modeli ze Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów do Warheim FS minęły niemal 3 lata, ale dopiero teraz, po długim oczekiwaniu w kolejce, zdjęcia doczekały się publikacji. Na początek mam dla Was zdjęcia bohaterów, wśród których znajduje się Ogniobrzuchy. Do malowania użyłem głównie farb GW, w tym kontrastów, a także wielu olejnych efektów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Września 2023 Share Napisano 20 Września 2023 W dniu 7.09.2023 o 09:48, quidamcorvus napisał: pomalowanymi modelami z serii W górach szaleństwa od Medusa Project... Expand Cthulhu zawsze na propsie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 27 Września 2023 Autor Share Napisano 27 Września 2023 Galeria: Zbrojna kompania z Ostlandu. Myśliwy V, stronnik. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego myśliwego Zbrojnej kompanii z Ostlandu. Myśliwy to model od Dunkeldorf Miniatures. Zapraszam do oglądania! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 4 Października 2023 Autor Share Napisano 4 Października 2023 Galeria: Muszkieterzy z Nuln. Kapitan, bohater. Dziś na blogu DansE MacabrE mam dla Was zdjęcie Kapitana dowodzącego kompanią Muszkieterzy z Nuln do Warheim FS. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 12 Października 2023 Autor Share Napisano 12 Października 2023 Galeria: "W górach szaleństwa" od Medusa Project - Amelia Airhart. W listopadzie 2022 roku na blogu zrecenzowałem, a później pochwaliłem się pomalowanymi modelami z serii W górach szaleństwa od Medusa Project, a teraz, przez najbliższe kilka tygodni będzie mogli przyjrzeć się bliżej figurkom z tej serii. Modele pomalowałem głównie przy użyciu Contrastów i Technicali od GW, a śnieg zrobiłem z kleju PVA zmieszanego z sodą oczyszczoną. Dziś mam dla Was zdjęcia modelu przedstawiającego Amelię Airhart, o figurce więcej możecie przeczytać TUTAJ. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 18 Października 2023 Autor Share Napisano 18 Października 2023 Galeria: Zwiadowcza kompania z Królestw Ogrów. Rzeźnik. Rzeźnicy to potężne, zwaliste kolosy unurzane we wnętrznościach i pokryte warstwami zaschłej krwi. Nie dbają o swój wygląd, lubują się w babraniu w mięsie, wnętrznościach i posoce. Podli i szkaradni Rzeźnicy są odpowiednikami Szamanów innych ras, ale w plemieniu odgrywają bardziej rolę świątobliwego męża, niż magika czy uzdrowiciela. Za pomocą potężnej Magii Jelit są w stanie uwolnić niezaspokojoną żarłoczność i czyste okrucieństwo Przepastnych Trzewi. Rzeźnicy są również odpowiedzialni za organizację pokrewnych religijnym festiwalom Uczt. Wreszcie, podczas ceremoniału inicjacji kultu Przepastnych Trzewi, uczą się wzniecania ognia. Łącząc rolę ogniomistrza, Szamana i szefa kuchni, uzyskują w Królestwach Ogrów znaczące wpływy, porównywalne z władzą samego Tyrana. Od pomalowania prezentowanych poniżej modeli ze Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów do Warheim FS minęły niemal 3 lata, ale dopiero teraz, po długim oczekiwaniu w kolejce, zdjęcia doczekały się publikacji. Na początek mam dla Was zdjęcia bohaterów, wśród których znajduje się Rzeźnik. Do malowania użyłem głównie farb GW, w tym kontrastów, a także wielu olejnych efektów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 25 Października 2023 Autor Share Napisano 25 Października 2023 Galeria: Muszkieterzy z Nuln. Prezbiter Sigmara, bohater. Dziś na blogu DansE MacabrE mam dla Was zdjęcie Prezbitera Sigmara służącego w kompanii Muszkieterzy z Nuln do Warheim FS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi