Marcus05 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 ..jest na konkursie.Mój Road Train już stoi. ..Sandi Mówiłeś że twój już stoi na półce i jeśli mógłbym wiedzieć jaką długość ma całość. Jeżeli się nie mylę, to oboje piszecie o tym modelu Jeżeli mogę za off-a. 1. Z daleka model robił wrażenie rozmiarem, ponad dwie długości do standartu u nas, co widać w porównaniu z mieciem powyżej. 2. Coraz bliżej, nabrałem ochoty na bliższe spojrzenie, naczep tak wypalcowanych dawno nie widziełem, myślę jest Ok. 3. Parę ciekawych szczegółów wpadło mi w oczy Jeżeli Kolega poświęcił tyle czasu na wykończenie w szczegółach malowania, to nie potrawię zrozumieć tego wykończenia kół ?? Sorry, ale chciałby się mylić że o tym modelu oboje piszecie, choć z Forum wyczytałem że o niego chodzi. Pozdrawiam Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Tak o tym modelu. Kolego a wiesz dlaczego nie ma galeri. Pracuje, a naczepki idą do czyszczenia. Złożyłem, żeby dać w konkursie. Ale cieszę się, że się podoba. Spokojnie, ale go wykończe. Edit: Wcześniej mało napisałem, bo laptopik mi padał . Wiesz co do kół to myślę, że chodzi ci o malowanie. Myślę, że tak jest łądniej w sumie. A naczepy były cztszczone nie raz. Na jednej już nawet chrom jest przetarty. Ale uwierz, że nie mając narazie gablotki ciężko jest je utrzymać w porządanym stanie. Widać na nich poprostu wszystko. Myślę, że jeszczr tydzień i kw będzie mógł być wstawiony do gabloty. I będę wtedy myślał nad szkłem. Edit 2: Dlaczego napisałeś, że chciałbyś się mylić. czy uważasz ten model za bardzo tragiczny czy jak, bo nie zabardzo ruzumiem? Jak możesz to przybliż mi to bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 24 Września 2010 Share Napisano 24 Września 2010 .... Złożyłem, żeby dać w konkursie. Ale cieszę się, że się podoba. Spokojnie, ale go wykończe. Dlaczego napisałeś, że chciałbyś się mylić. czy uważasz ten model za bardzo tragiczny czy jak, bo nie zabardzo ruzumiem? Jak możesz to przybliż mi to bardziej. Sandi, to nie jest miejsce do polemiki o Twoim modelu, dalej jest to relacja o modelu Karol_Max-a. Jak masz pytania to prosze na pw. Sorry Max za off-a Pozdr Marcus. p.s. obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 1 Listopada 2010 Autor Share Napisano 1 Listopada 2010 Witam po krótkiej przerwie Ostatnio było mało czasu i trochę to zajęło ale, w końcu pomalowałem mojego Kenia na czerwono . Ściągnąłem także chrom ze wszystkich części. Teraz wezmę się trochę za wózek, bo mi brat przyczepy załatwił Teraz fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Podstawy foteli to raczej atrapy. Przy otwartych drzwiach będą kiepsko wyglądały. Niektóre ciężarówki mają coś w stylu skórzanej kurtynki pod fotelami. Może w ten sposób ukryć brak mechanizmu regulacji położenia foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 1 Listopada 2010 Autor Share Napisano 1 Listopada 2010 Podstawy foteli to raczej atrapy. Przy otwartych drzwiach będą kiepsko wyglądały. Niektóre ciężarówki mają coś w stylu skórzanej kurtynki pod fotelami. Może w ten sposób ukryć brak mechanizmu regulacji położenia foteli. Wiem i właśnie dziś się za to zabrałem. Moje będzie wyglądać tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Czasem jest tak, że tylko fotel kierowcy ma amortyzację, a fotel pasażera jedzie sobie na sztywno. W ostateczności może być tak. Ten mechanizm nie jest znowu aż tak trudny do zrobienia od podstaw, więc może się skusisz? Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 28 Listopada 2010 Autor Share Napisano 28 Listopada 2010 Gotowe Nie było ciężko, ale trochę zeszło. Zrobiłem te podstawki pod fotele oraz zasłonkę poto, aby zasłonić pusty sliper. Efekt mnie całkiem zadowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Ale psychodeliczne kolory! Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 "Otwór" na drzwi jest lekko krzywy, auto bedzie po wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Kolor wnętrza jak u dzieci kwiatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 A ja dla odmiany powiem że kolor mi się podoba. Wnętrze wygląda jakby miało już 2mln km za sobą . Czekam na dalsze prace . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2010 A więc tak, parę ładnych dni temu doszła do mnie przesyłka z przyczepami , co prawda w lekko "po wypadkowym"stanie Teraz więc mogę się zabrać za wózek Jak na razie mam coś takiego: Chciałbym się dowiedzieć czy i co należy przerobić a szczególnie chodzi mi o rozstaw osi. Oczywiście inne uwagi również mile widziane Całość prezentuje się ładnie i okazale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 od Sandiego beczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Z tego co wiem to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Myślę że autor nie obrazi się jeżeli potwierdzę że przyczepy są od Sandiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 no i beczki znowu trafily pod kenia hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2010 Myślę że autor nie obrazi się Ja się nie obrażę no i beczki znowu trafily pod kenia hehe Moim zdaniem pasują tylko pod Kenia. I mam jeszcze jedno pytanko, może ktoś pomóc jak dorobić trzecią oś I może ma ktoś koła na sprzedaż bo do jednej osi mi brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 O tych beczkach legendy bedzie kiedyś można pisać. Najpierw Tornado, potem rozlot w paczce, potem rozlot czyli ja, potem rozlot w paczce teraz ty. Troche przeszly więc oby zostały u ciebie. Więcej mogły by już nie wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Pożyjemy zobaczymy w czyje ręce trafią następnym razem Pewnie z dwie wymiany jeszcze i do działu SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 O tych beczkach legendy bedzie kiedyś można pisać. Najpierw Tornado, potem rozlot w paczce, potem rozlot czyli ja, potem rozlot w paczce teraz ty. Troche przeszly więc oby zostały u ciebie. Więcej mogły by już nie wytrzymać. Pożyjemy zobaczymy w czyje ręce trafią następnym razem. Pewnie z dwie wymiany jeszcze i do działu SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Z tego co widzę to te beczki będą odrobinę za długie bo długość naczepy w Australii to13,5m jest prawie taka sama jak w Europie 13,6m a te mają chyba po 16m z resztą przeskaluj i przelicz. Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Przyczepy maja dokładnie 56 cm w skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Czyli wychodzi 560 * 24 = 13 440mm - pasuje. Na Stany te przyczepy byłyby więc lekko krótkie... Tak jak myślałem - do amerykańskiego trucka naczepy nie ma skąd wziąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Nie masz czasem siodla na wozku za bardzo przesunietego do tylu? Nacisk powinien byc rozlozony na dwie osie, nie na jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi