MikeP Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Rozjaśniłem panele. Efekt oczywiście przerysowany przez lampę błyskową Mam nadzieję, że bardzo przerysowany, bo trochę to zbyt kontrastowe i schematyczne na Twoim zdjęciu. Czy nie za bardzo rozjaśniłeś farbę? Ja zawsze boję się przegiąć i dlatego wszystkie rozjaśniacze i przyciemnienia robię farbą zmieszaną z lakierem bezbarwnym lub sidoluksem (gdzie zdecydowana większość to transparentny lakier. Daje to niewprawnemu malarzowi takiemu jak ja większą kontrolę, a stopień natężenia zmiany odcienia można regulować ilością warstw psikania. Napiszę jeszcze jedną herezję: Dobre do prób z washem są akwarele. I tak to potem będziesz lakierował więc trwałości nabiorą, a jak kolor się nie spodoba to wodą zmyjesz w 2 sekundy. Niestety lepiej robić to na macie niż na połysku, bo nie będą chciały zostać na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Mike lampa błyskowa bardzo uwydatniła, chodź po położeniu Sido te rozjaśnienia jeszcze się wzmocniły. Ale nadal nie jest źle, po prostu troszkę bardziej wyeksploatowana maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Post pod postem ale trudno Tak na dobranoc, bez lampki błyskowej z połową kalek Kalki Condor Decals, kładą się bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 No teraz mogę iść lulu, bardzo dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Mam nadzieję, że to tylko efekt na zdjęciu, ale kalkomanie na ogonie wyglądają jakby się lekko świeciły... Działaj dalej i kładź kalki powoli ! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Korniku stawiał bym raczej na blik świetlny od lampy na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Kalki nałożone w całości, wasz z Yellow Ochre. Zastanawiam się czy mimo wszystko nie dać jeszcze brązowej płukanki na wystające elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Oj oj oj ten wash bardziej zaciekowaty niźli washowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Bird Dog na ukończeniu, następna odsłona to już będzie galeria (mam nadzieje ) Co do washa który bardziej przybrudził, jak patrzyłem po innych maszynach zielonych z New River, jest to na niektórych maszynach normalne. Więc nie ma tego złego co by na gorsze nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Elegancko. Już jest po lakierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Cześć! Wygląda dobrze. Zielony z żółtym zwykle dobrze współpracują. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Noo, wygląda ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Kurcze przespałem pół relacji...a efekt bardzo fajny...szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 Dzięki dzięki ciesze się że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Jest naprawdę fajnie, nieporównywalnie lepiej niż w przypadku Twoich pierwszych prac na forum. Nie wiem tylko czy oszkleniu nie przydałaby się kąpiel w Sidoluxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Fajnie wyszło. Ciekawie te rozjaśnienia wyglądają. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi