Bodzio Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Łał Świetna jakość wykonania Pozazdrościć umiejętności. No rama już nabrała w tym momencie rozmiarów i wagi. Oby tak dalej ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Brak mi słów. Po prostu niesamowite... Pozdrawiam i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Witam wszystkich, pomyslalem, ze czas na niewielka aktualizacje, niestety udalo mi sie skleic kabine i boczne spojlery wiec na razie tylko przymiarka. W swieta bede mial troche wiecej wolnego czasu wiec zdaze juz conieco pomalowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Trucknology powiedz mi tylko jedną sprawę. Bo mnie nurtuje ona, tutaj zawieszenie jest tylko odlane z żywicy, a posesory są takie jak to pisałeś "... początkowa 4" jednakże do tego się nie przyczepiłeś a już później wg tego co pisałeś montowano inne zawieszenie. rozumiem ogrom pracy jest duży co widać, ale w innym temacie się przyczepiłeś a tutaj nie. Jako taki brak konsekwencji. Bynajmniej nie chce wywoływać kłótni, może to zwykłe przeoczenie, każdemu się zdarzy nawet najlepszemu. Co do modelu to ogrom pracy jest po prostu świetny, wszystkie szczegóły widać scratch staje się już standardem w modelarstwie, bo coraz więcej ludzi bierze się za niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Trucknology powiedz mi tylko jedną sprawę. Bo mnie nurtuje ona, tutaj zawieszenie jest tylko odlane z żywicy, a posesory są takie jak to pisałeś "... początkowa 4" jednakże do tego się nie przyczepiłeś a już później wg tego co pisałeś montowano inne zawieszenie. rozumiem ogrom pracy jest duży co widać, ale w innym temacie się przyczepiłeś a tutaj nie. Jako taki brak konsekwencji. Bynajmniej nie chce wywoływać kłótni, może to zwykłe przeoczenie, każdemu się zdarzy nawet najlepszemu. Co do modelu to ogrom pracy jest po prostu świetny, wszystkie szczegóły widać scratch staje się już standardem w modelarstwie, bo coraz więcej ludzi bierze się za niego. Co to sa "posesory"??? bo nie rozumiem, w zawieszeniu przerabialem cylindry hamulcowe no i amortyzatory jeszcze dojda po zewnetrznej stronie, ale to po malowaniu. Poza tym, w ktorym temacie sie przyczepialem? Na pewno ci chodzi o mnie? P.S. Tomeka6, nie Trucknology.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Wykonanie na mistrzowskim poziomie model naprawdę imponujący . Takie tematu jak twój naparzają mnie do robienia mojej Scanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Pól resory szanowny Panie kolego. A post jak najwidoczniej zwrócony był to kogoś innego . Chodziło o ten temat : viewtopic.php?t=18539&postdays=0&postorder=asc&start=135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Pól resory szanowny Panie kolego. A post jak najwidoczniej zwrócony był to kogoś innego . Chodziło o ten temat : viewtopic.php?t=18539&postdays=0&postorder=asc&start=135 Skoro tak to wystarczy zwykle "przepraszam"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2011 Czesc, czas na niewielki aktual. Jak na razie udalo mi sie pomalowac rame, wciagarke, boczne oslony, nadkola i czesc felg. Rama nie jest jeszcze skonczona w pelni, poniewaz dojda jeszcze amortyzatory, akumulator no i oczywiscie bak. W oslonach miedzyosiowych zaczalem naklejac paski (pinstiping), ale nie sa jeszcze skonczone. Do felg dojda jeszcze zewnetrzne obrecze w kolorze bialym, ale dosc pisania, zapraszam do ogladania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 13 Marca 2011 Autor Share Napisano 13 Marca 2011 Witam po przerwie, jak na razie udalo mi sie porobic troche przy kabinie, oto efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Ślicznotka Super ci idzie , ale jedynie co mi osobiście się nie podoba to te kopnięte kwadraty na owiewkach. Wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Witam. Coś czuje że piękna z niej kobieta będzie . Elegancko to wygląda . Powodzenia i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Witam, Ładnie Ci kabina wyszła. Jestem ciekaw przymiarki z ramą, zrobiłbyś przymiarkę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 A to już jest koniec finalna wersja bo dla mnie za mało się błyszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Ja bym jeszcze siatke(na grilu) psiknął na biało ale to twój model, bo przód dość jednolity. Ale takto bomba. A powiedz te bumerangi to wszystko kalki czy malowanie tez? EDIT: Szkoda, że nie rozdzieliłeś spoilerów, ale takto przynajmniej prosto. A powiedz co to na dachu wystaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 A to już jest koniec finalna wersja bo dla mnie za mało się błyszczy. Dobrze, że twoja longline się błyszczała. A powiedz co to na dachu wystaje? Są to mocowania trąbek. Tomku co tu dużo gadać kabina zrobiła na mnie ogromne wrażenie, w połączeniu z szarym dołem będzie tworzyć niesamowity widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 14 Marca 2011 Autor Share Napisano 14 Marca 2011 Co do nablyszczania to smalcu mi braklo Te "patyczki" na dachu to tak jak pisal Krystian - sa to mocowania trabek. Spojlerow nie oddzielalem celowo, poniewaz lubie jak wszystko wyglada prosto, bo po rozdzieleniu kazdy idzie w swoja strone. Grill - tez myslalem zeby prysnac tam na bialo, aczkolwiek napewno dojda tam paski obrysowe tak dla kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Co do nablyszczania to smalcu mi braklo Spojlerow nie oddzielalem celowo, poniewaz lubie jak wszystko wyglada prosto, bo po rozdzieleniu kazdy idzie w swoja strone. Grill - tez myslalem zeby prysnac tam na bialo, aczkolwiek napewno dojda tam paski obrysowe tak dla kontrastu. No i bardzo dobrze widać, że lubisz czyste i proste wykonanie na twoich modelach. A co do pasków myślę, że wystarczą dla rozjaśnienia. I jeszcze jedno pytanko(wiem upierdliwy jestem, ale jestem jaki jestem) jakich używasz farb, bo na volvo używałeś chyba tych samych( przynajmniej to podobnie wyglada, może to poprostu wprawa w malowanie, ale podoba mi sie. Motip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 eKrystian widzę ze albo masz problemy ze sobą albo wstałeś lewą noga... Jednak to nie zmienia faktu ze model mi się bardzo podoba. A kabina i tak za mało błyszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Genialny model Jak robisz takie piasty?Z czego i jaką techniką bo jestem bardzo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Genialny model Jak robisz takie piasty?Z czego i jaką techniką bo jestem bardzo ciekawy. To są odlewy żywiczne i zamawiane z zagranicy ze strony KFS (proszę poprawić jak się mylę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 Paczek masz racje - piasty to odlew KFS. Sandi, daj spokoj, nie jestes upierdliwy - farby to Holts Dupli Color w wiekszosci przypadkow, albo farby mieszane na zamowienie - wylacznie samochodowe/motocyklowe. Tyle jezeli chodzi o farby. Truckerek - nic na to nie poradze, ze kabina sie za malo blyszczy, niestety tak musi zostac. Dziekuje wszystkim za komentarze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 eKrystian widzę ze albo masz problemy ze sobą albo wstałeś lewą noga... Jednak to nie zmienia faktu ze model mi się bardzo podoba. A kabina i tak za mało błyszczy. Jak kogoś krytykujesz to najpierw spójrz na siebie i swój poziom P.S. Piasty moje z KFS masz? Nie martw się nie zapomniałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 No właśnie wiem ze stwierdzenie ze kabina mało się dla mnie błyszczy jest bardzo straszną i okropną krytyką. I jak bym to Tobie napisał bo byś się mocno obraził ze jak ja moglem zwracać komuś takiemu jak Tobie uwagę? To było by nie do pomyślenia. W modelarstwo się nie bawię(na jakiś czas) i żadnych piast nie mam i mieć w najbliższym czasie nie będę. A co go tak bronisz sam nie może się wypowiedzieć, czy brakuje argumentu? Ale jak dobrze rozumiem to ja nie mogę nic powiedzieć no bo kurde nie złożyłem żadnego tak "porządnego modelu" jak kolega eKrystian czy Paweł216 w takim razie p. Zapendowska nie powinna nikogo krytykować bo nie umie śpiewać.To tyle z mojej strony przepraszam z OT ale denerwuje mnie to ze wejdzie jeden z drugim raz na rok na inne forum niż swoje i od razu się panosza jak u siebie. Tak wiec powodzenia. PIAST NIE MAM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi