reggy Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Смерть немецким оккупантам Z językiem radzieckim ( ) jestem trochę do tyłu, ale dzięki użyciu google translate, paru angielskich domysłów i kalek ARMO 35407 doszedłem jakie bukwy wymalowane są na czerwono na tym trofiejnym StuGu: Napis ma głosić: Śmierć niemieckim okupantom/najeźdźcom. Zgadza się? Oczywiście kalek nie kupię, bo mam pędzelki i czerwonej pod dostatkiem. StuG III ausf.G, 5 Gwardyjska Brygada Czołgów. 4 Front Ukraiński, wrzesień 1944. W oparciu o to, co wyczytałem pojazd ma pozostawiony bazowy kolor Dunkelgelb, napisy i gwiazdy czerwone. Posłużę się tym zestawem: Odpowiedni hamulec wylotowy działa podbiorę z zestawu Panzera IV H Dragona, który kiedyś złożyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 No stary, lecisz jak torpeda z tymi modelami Tylko czemu same ruski? Będę zaglądał, tak jak do KaWuszki :P pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 No właśnie, szkoda, że nie Amerykaniec w końcu Ale i tak spoko. Napis ma głosić: Śmierć niemieckim okupantom/najeźdźcom. Zgadza się? Jak czytam to tak, chyba że ostatni wyraz przypomina tylko nasze polskie, a znaczy coś innego, choć wątpie. A ten Stug to nie ma już w pudle malowania zdobycznego? Jego odpowiednik w 72 takowe miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Chciałem ten zestaw kupić ale jednak się nie zdecydowałem. Z resztą na zawodach mało widzę dział samobieżnych więc mam nadzieje ,że zobaczę go w Gdańsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2010 A ten Stug to nie ma już w pudle malowania zdobycznego? Jego odpowiednik w 72 takowe miał. Ma, ale zimowe. A 3 białych pod rząd robić nie będę ,że zobaczę go w Gdańsku. Jak nie pójdzie od razu pod młotek, to zapewne go wystawię na zawodach. Tylko czemu same ruski? Żeby nie gadali, że same niemieckie! Następna będzie Pantera ausf. A, też zdobyczna radziecka, tylko czekam na siatki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Mam na kompie książkę pt:"Pojazdy zdobyczne w armii radzieckiej" jest tam dokładne malowanie tego czołgu i wiele innych(panther,tygrysów,stugów,jagdpanzerów,hetzerów itp zdobytych na froncie wschodnim i wykorzystywanym przeciw ich właścicielom).Jakby co mogę Ci podesłać reggy (napisz na PW jeśli chcesz).Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 maniak17 w sumie to możesz wstawić też te najciekawsze i mało znane do tematu: viewtopic.php?t=22279&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Zdradź tajemnicę, co Cię tak zmobilizowało do seryjnego wyrobu modeli trzymając poziom zarazem. Może być na PW ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 A tam seryjny wyrób - mam chwilkę to podłubię ;) Próbowałem nagiąć prawy błotnik tak, żeby odpowiadał temu ze zdjęcia. Grzałem długo i równo suszarką, ale nie chciał się ładnie wyginać, a już drobne detale zaczynały się topić. A że Dragon dał ładny detal na błotnikach, to nie chciałem ich całkiem zniszczyć. No nic, pogiąłem leciutko tu i ówdzie i odpuściłem. Ogólnie model to typowy nowy smart kit - szybko i przyjemnie. Zostało parę detali do doklejenia, zmontowanie jakiegoś małego barłogu na pakę i pójdzie do malowania. Wanna z nadbudówką nie jest sklejona, bo trzeba pomalować jeszcze wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Września 2010 Autor Share Napisano 1 Września 2010 Dołożyłem na pakę skrzynkę jabłek (z chlebem i czymś długim - pewnie wymaluję na wędlinkę) i koszyk z ziemniaczkami z ukraińskiej ziemi. Trafiła się jakaś skrzynka amunicyjna, dwa naboje i nie mogło zabraknąć jakiś szmat. O, jeszcze muszę nawiercić ogniwka od teciaka na tylnej płycie i spiąć drutem gąski na tylnym kole zapasowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Szczerze podziwiam tępo i jakość wykonania Twoich modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 tępo O żesz... Reggy, jeżeli możesz - przypomnij jak się nazywa ta zielona masa, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 zielona masa Przetłumacz to na angielski i masz nazwę: Green Stuff Elementy gastronomiczne pierwsza klasa Powiedz, z czego zrobiłeś skrzynkę na jabłuszka? Balsa? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Września 2010 Autor Share Napisano 2 Września 2010 Tak, TO zielone to Green Stuff. Polecam kupno każdemu, masa o właściwościach nie do zastąpienia. Powiedz, z czego zrobiłeś skrzynkę na jabłuszka? Balsa? Z balsy są tylko 4 kątowniki w rogach skrzynki. Deseczki miałem jako pozostałości z pierwszego numeru któregoś z okrętów (jakaś fregata czy galeon - Santa Maria czy jakoś tak) z tych tasiemcowych kolekcji. Kupiłem to parę lat temu specjalnie dla tych deseczek. Ale - właśnie mi się skończyły. Wczoraj wieczorem położyłem podkład, a dzisiaj wprowadziłem drobne poprawki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 te jabłka,plandeki pięknie Ci wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Września 2010 Autor Share Napisano 9 Września 2010 Zacząłem sobie trochę podmalowywać. Bazowy kolor to (z Vallejo MC): Dark Sand+Middlestone, rozjaśniany samym Dark Sand i Dark Sand z dodatkiem Offwhite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 A nie za biały? Czy on ma być biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Piękne gwiazdunie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Września 2010 Autor Share Napisano 9 Września 2010 A nie za biały? Czy on ma być biały? Pójdą oleje, ściemnieje. Zdjęcia wyszły chyba ciut za zimne, stąd wrażenie białości. Mam rękę na pulsie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Września 2010 Autor Share Napisano 18 Września 2010 Kaprys, dzisiaj miniaturki 1600px szerokości. Model jest obecnie po olejach i po pewnym eksperymencie z nakładaniem błota z mieszanki sidoluxu, pigmentów i ziemi. Trzyma się pięknie. Błyszczy się trochę miejscami, bo nie był jeszcze lakierowany satyną. Jutro go lekko poobijam, dopicuję malowanie ekwipunku. Wydaje mi się, że od dzisiaj możecie bardziej ufać kolorom jakie widzicie na moich zdjęciach z warsztatu, bo zaopatrzyłem się w szarą kartę do ustalania balansu bieli i wreszcie wiem, jaką temperaturę barwową mają moje warsztatowe żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Łakocie na tyle jak prawdziwe Teraz mogę stwierdzić: fajny kolorek Ci wyszedł. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Istotnie, teraz kolor pojazdu wygląda znaczenie korzystniej. A co do całej reszty, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Bardzo ładnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Piękny model. Pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi