przemekgksw3 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Jednemu z kolegów stokrotne dzięki za koła. Przydały się i to bardzo. Czy to może moje przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 4 Października 2010 Autor Share Napisano 4 Października 2010 przemku dzięki jeszcze raz wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2010 Witam po dość długiej przerwie. Była ona spowodowana przeprowadzką do innego miasta i niestety pochłonęła mnie w całości. Powoli jednak wyszedłem na prostą, zrobiłem nowy warsztat i posónołem się do przodu w pracy nad modelem. A oto efekty moich dotychczasowych starań. Jak do tej pory zrobiłem górę kadłuba z przeszczepioną podstawą wieży, przód oraz praktycznie skompletowałem całą wieżę. Do wierzy mam już dorobione praktycznie wszystkie elementy poza koszem i lufą. Kadłub czeka na boki i tył oraz całą masę dodatków Nie mogłem się powstrzymać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzu Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 dajesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 I w miarę możliwości prosiłbym o większe zdjęcia. Zbyt ciekawy temat, żeby oglądać ten model przez lupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Walki z krabem ciąg dalszy. Dorobiłem kosz na wieży i lufę oraz trochę klamotów na kadłub. Kosz troszkę nie wyszedł ale po trzech dniach walki i ośmiu próbach poddałem się. Wyszło jak wyszło i lepiej nie będzie. Z lufą też miałem ciężką przeprawę ale i tą wojnę udało się jakoś wygrać. Najgorzej było z jej początkowym fragmentem tym co wychodzi z jarzma. Zastanawiam się co za gość wymyślił coś takiego, nie mogli zrobić jak w AS90? Większość elementów na przodzie pochodzi z zestawu t72 pozostałe to w większości części od AS90. Powoli dorabiam fartuchy osłaniające koła co zresztą widać na zdjęciach. Na wozie jeszcze trochę nie oszlifowanej szpachli tu i tam oraz trochę paprochów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Na jaką wersję tej maszyny się zdecydowałeś ,z przed czy po modernizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 był ciąg dalszy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 26 Maja 2011 Autor Share Napisano 26 Maja 2011 Prace na razie stoją w miejscu. Powodem jest to że niema mnie w Polsce. Jak wrócę to na pewno dokończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam po dłuuuuuugiej przerwie. Warsztat rusza powoli dalej. Wieża jest już pomalowana bazowym kolorem i czeka na dalszą obróbkę malarską. Kadłub skończony i na kołach, koła i gąsienice pomalowane. Co do wersji na którą się zdecydowałem to przyjąłem wariant pośredni, a mianowicie hamulec zostaje oryginalny za to boczne osłony będą gumowe z nowszej wersji. Doszedłem do wniosku, że tak samo mogli postąpić konstruktorzy działa. Poza tym nie wiadomo jak Krab będzie wyglądał w wersji liniowej. Generalnie została do dorobienia masa drobiazgu na kadłub no i malowanie. Co do malowania to chcę zrobić takie aby wóz wyglądał jak by dopiero zjechał z poligonu badawczego, ale bez przeginania w stronę totalnie upaćkanego. Zdjęcia wkrótce, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 No wreszcie jakiś głos, mam nadzieję, że workshop ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam po dłuuuuuugiej przerwie.Warsztat rusza powoli dalej. Ufff a już się bałem, że temat trafił do piwnicy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam po dłuuuuuugiej przerwie.Warsztat rusza powoli dalej. Ufff a już się bałem, że temat trafił do piwnicy .... Tu trafiłeś na 100% bo w piwnicy mam właśnie warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Mnie też to czeka, bo ... straszny bałagan w moim biurko-warsztacie w chacie robie. Już się maluje na biało i wodę doprowadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Dorobiłem dzisiaj wydech ale po zrobieniu zdjęć okazało się, że jest za duży więc poszedł w kosz. Generalnie masa upierdliwych dodatków mnie czeka. Wiem że model nie wyjdzie tak jak bym chciał ale staram się aby jak najbardziej był zbliżony do oryginału. Cóż nie mam jak uroki pierwszego składaka. Tu widać rozmiary bestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Fartuchy boczne w porównaniu ze zdjęciami są za duże na wysokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Po pierwsze: żałuję, że wcześniej nie zaglądałem. Po drugie: jak zobaczyłem trzecie zdjęcie dwa posty wcześniej, to się przestraszyłem. Policzyłem koła i wyszło 8. Ja się jednak wieczorem do niczego nie nadaję. Nawet do liczenia . Po trzecie: Nie zastanawiacie się, co dalej z "dawcami" części. AS90 bez wieży...? Rób KRAB-a. Dobry, bo polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Co do dawców to pzh2000 i as90 staram się wykorzystać na maksa, co do t72 to to co zostanie posłuży do budowy twardego albo innego ustrojstwa na tym podwoziu. wiecie zastanawiałem się trochę nad tym i dziwię się czemu polskie firmy robiące modele nie podejmują się budowy naszych pojazdów. Przecież byłby to raczej chodliwy temat Na dobrą sprawę to z plastików są tylko II wojenne, trochę ten temat ratują modele żywiczne (drogie przez co nie zawsze dla wszystkich dostępne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi