Mark666 Napisano 25 Lutego 2017 Autor Share Napisano 25 Lutego 2017 Ładnie idzie rejestracja mojej mieściny Dzięki. A macie u siebie Neoplana w PSP -- tylko trochę nowszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Neoplan wygląda już bardzo poważnie :0 nie wierzyłem w aż taką metamorfozę !! Niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Marca 2017 Autor Share Napisano 16 Marca 2017 Ciąg dalszy ---- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 16 Marca 2017 Ten napis "Cityliner" psuje wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Marca 2017 Autor Share Napisano 16 Marca 2017 Przy klejeniu szyb niestety uszkodziło mi powłokę lakierniczą . Myślę co by z tym zrobić zrobić Kalki zawsze mogę zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Poprawiłem trochę grafikę na karoserii. Ta nie rzuca się tak w oczy i zakrywa drobne usterki powstałe podczas wklejania szyb. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Lipca 2017 Autor Share Napisano 7 Lipca 2017 Witam ponownie. Równo 3 m-ce trwała przerwa , jakoś brakowało chęci do dalszej budowy. Wreszcie czas zamknąć temat Neoplana. Żarty się skończyły --- dziś wkleiłem boczne ściany. Reszta znajduje się w gotowych, kompletnych zestawach. Tylko montować do kupy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Lipca 2017 Autor Share Napisano 8 Lipca 2017 Kolejny etap montażu. Przymierzałem się do klejenia przodu i tyłu ale okazało się że najpierw musi być wklejony dach. Ładnie " siadł" . Przód jest na sucho , on będzie klejony na końcu. Teraz kolej na tylną , kompletną ścianę tylną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 Jak poradziłeś sobie z klejeniem pomalowanych części? Miałeś jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Lipca 2017 Autor Share Napisano 9 Lipca 2017 Jak poradziłeś sobie z klejeniem pomalowanych części? Miałeś jakieś problemy? Cześć. Przed malowaniem kilka razy obejrzałem wszystko . Powierzchnie które nie będą widoczne, miejsca styku z innymi częściami-- to nie było malowane. W 90% udało się to zrobić . Reszta sklejona nie wielką ilością kleju i pozostawiona na 24h pod obciążeniem-- jakieś ciężkie przedmioty. W moim przypadku to były plastykowe pojemniczki z ołowianymi plombami Oczywiście trzeba było porobić drobne poprawki łączeń, ale to drobiazgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Lipca 2017 Autor Share Napisano 10 Lipca 2017 Powoli zmierzam do końca ośmioletniej przygody z Neoplanem. Właśnie wkleiłem tylną ścianę. Obawiałem się tego a tu weszła sobie grzecznie na swoje miejsce i właściwie można było tego w ogóle nie kleić , ale dla spokoju 4 kropelki rzadkiego kleju zapuściłem. Pozostał przód , detale -- lusterka, wycieraczki, itp. Kilka fotek z dzisiaj-- Pierwsze dwie krople kleju na łączenie z dachem Tył już siedzi na miejscu.. Narazie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 12 Lipca 2017 Autor Share Napisano 12 Lipca 2017 Piękne! Dziękuję. Mógłby być lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 12 Lipca 2017 Autor Share Napisano 12 Lipca 2017 Wczoraj przybyły drzwi . Jeszcze jeden krok i ........ koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 12 Lipca 2017 Autor Share Napisano 12 Lipca 2017 A dziś przedni segment spoczął na swoim miejscu. Jeszcze tylko koguty na dach , kosmetyka i ..... KONIEC ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Model ładny ci wyszedł ale te koguty moim zdaniem jakieś dziwne wyszły jakby za długie,i za duże,ja bym dał na przód belkę taka jak jest na zdjęciu poniżej a na tył dał bym te okrągłe ale niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Lipca 2017 Autor Share Napisano 13 Lipca 2017 Wzór ma takie bomby. Wymiarowo są dokładnie takie same jak w Schlingmann TLF 16/25 Mercedes Benz Atego1529 AF viewtopic.php?f=88&t=22555&start=180 Sam nie wiem , może ta belka na przodzie byłaby lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Lipca 2017 Autor Share Napisano 13 Lipca 2017 Model skończony. Przykleiłem koguty i inne drobiazgi. W galerii kilka fotek. Dziękuję za oglądalność i komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Koguty są zdecydowanie za wielkie. Widać to na oryginale https://www.czerwonesamochody.com/details.php?image_id=26398&mode=search . Poza tym - ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi