Marwaw Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Oto najnowsze foty. moje skrzyżowanie euro-palety z drewutnią zyskało elementy klatki na homary: Przyznaję, że nie wysilałem się zbytnio, bo i tak będzie to widoczne z przodu po podniesieniu dziobu. tak jak na tym zdjęciu, Wszystko razem sklejone do kupy, dziób na razie na taśmę Tamiyi. Są to zdjęcia z czwartku, teraz pracuje nad poszyciem kadłuba. Foty niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 21 Października 2010 Autor Share Napisano 21 Października 2010 Prace trwają: Doklejone brakujące pasy, Poszycie części dziobowej, Poszycie burt kadłuba, Kolejne fazy oklejania kadłuba poszyciem, Całość po sklejeniu i obrobieniu miejsc łączenia. Narobiłem się przy tym jak głupi ale sam jestem sobie winien. Kupiłem wyjątkowo badziewny podkład w sprayu, który przy najmniejszym naprężeniu...odłaził płatami od tworzywa. Po prostu horror, wszystko musiałem sklejać po kilka razy szatańską mieszaniną kleju penetrującego z Tamiyi z super glue. Dlatego nie do końca jestem z tego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Rozumiem nieprzyjemne doświadczenia, ale może pocieszy Cie to, że z postu na post szybowiec robi coraz lepsze wrażenie i jestem pewien, że efekt końcowy będzie wart tych męczarni. Walcz! W końcu jesteś All American! Pomyśl sobie, że ten Waco to taka Twoja mała przeprawa przez Waal dla zdobycia mostu w Nijmegen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszKnight Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Dokładnie Walcz, bo jest o co Choć czasem nie wygląda takie proste jak kupione żywice, ale twoje jest dużo lepsze, bo własnoręcznie i od podstaw Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Października 2010 Autor Share Napisano 25 Października 2010 Prace trwają, tym razem raport z budowy drzwi oraz usterzenia: Można obijać pałą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Dopiero co nałożyłeś poszycie, a tu już jakiś potwór Ci się zalęgnął w środku Bazyliszek jakiś czy chomik wściekły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Października 2010 Autor Share Napisano 25 Października 2010 Bydle jakieś bezczelne Tak naprawdę to szpara pomiędzy drzwiami a kadłubem, do dopracowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Uznanie Marwaw, moje uznanie! To nie chochlik. to duch wojaka, czekający na misję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Jestem pod wielkim wrażeniem oglądajac tą relację. Oby tak dalej P.S. Italeri wypóściło takiego w 1/72 także jakbyś chciał to aktualnie na allegro jest dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 Skończyłem płaty: Łatwo nie było, dopiero za trzecim podejściem udało mi się uzyskać w miarę zadowalający efekt. Celowo zrobiłem foty już gotowych płatów, zdjęcia z poszczególnych etapów, bo były to widoki dla ludzi o wyjątkowo mocnych nerwach, jak telenowela z Wenezueli. A tak wygląda wstępna przymiarka płatów z kadłubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Jak tak będę zachwalał każdy kolejny Twój post w tym temacie to zabraknie mi oryginalnych komentarzy na galerię końcową Świetnie to wygląda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 2 Listopada 2010 Autor Share Napisano 2 Listopada 2010 Trochę pokleiłem ostatnio: Osłona kabiny. Bardzo obawiałem się tego etapu prac, a w sumie wyszło nieźle i jestem nawet zadowolony. Imitację brezentowego fartucha nad zawiasem zrobiłem z taśmy Tamiyi. Płozy. Goleń koła ogonowego. Jeszcze tylko podwozie główne i będzie można się brać za malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Pięknie wyszła ta szklarnia i podstawa pod kółko ogonowe. Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 A ja jestem ciekaw kiedy nasze forumowe Diamentowe Jacki zrobią wspólną wystawkę tego co stworzyli. Może być niezła gratka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 Nie wiedziałem, że nasza "jednostka" dostała przydział do Modelwork.pl A swoja drogą wspólna wystawka to niezły pomysł, jak nazbieramy jeszcze trochę fantów. Ale do rzeczy: model pomalowany. Doszło trochę detali poprawiłem również drzwi. Znalazłem zdjęcie szybowca, który zawiózł do Normandii kilku chłopaków z 82AB. Oto ono: http://www.6juin1944.com/album/airborne/index.php?deb=56 W mojej interpretacji wygląda to tak: Zdjęcia na razie tylko trzy, bo padły mi baterie w aparacie. Wszystkie oznaczenia polowe, czyli pasy inwazyjne i bazgroły na dziobie malowałem pędzlem, żeby było bardziej "koszernie". Oznaczenia na prawej burcie i numery na stateczniku niestety domniemane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Mistrzowska robota. Pięknie będzie się prezentował. Szkoda że nikt nie robi spadochroniarzy w 48ce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Nie mam już do Ciebie słów. Nie dość, że wspaniała robota to jeszcze na podstawie świetnej dokumentacji. Fajnie wyglądałaby scenka z figurkami wojaków podnoszących dziób, tak jak to zostało przedstawione na jednej z fotografii. Bazyliszka wygoniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Piękna robota, napis - bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Raport w prac końcowych: detale ogona, Detale dziobu. Po tym wszystkim wkleiłem na swoje miejsce płaty, wygoniłem Bazyliszka i w ten sposób zakończyłem prace nad szkaradą. Galeria niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Piękny... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Uffff ulżyło mi bo już się bałem, że zostawisz bazyliszka, żeby gryzł palce tym, którzy będą niepotrzebnie pakować je do środka Przy samym końcu prac prezentuje się znakomicie jednakże mam pytanie o białe ślady w okolicach ramy oszklenia. Czy to tylko kurz i pył czy może lekkie niedomalowania ? Jeśli to drugie, to przed wstawieniem do galerii trzeba by było to poprawić Czekam niecierpliwie na galerię i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Fakt, masz rację - tam trzeba było podmalować i to przy okazji zrobię. W chwili kiedy przeczytałem Twego posta galeria była praktycznie gotowa, więc trzeba będzie zrobić mały update. Galeria: viewtopic.php?p=367854#367854 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi