madeira Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 Takie tam se wystrugałem..: Teraz tylko muszę to przykręcić i zaspawać wg. tego zdjęcia: http://vincesgallery.smugmug.com/History/Tiger-Bovington/320757_7VELi#13642197_omg9X-A-LB Może uda się to jeszcze dziś zrobić. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Fajnie to idzie , te elementy nie za cienkie trochę ? , może takie ujęcie tylko ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2010 Po części jest to wina ujęcia, ale po części (mimo, że zastosowałem najgrubszy polistyren jaki miałem) te elementy wyszły trochę za cienkie. Biorę się za to odrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2010 Obudowałem to draństwo, żeby jak najbardziej podobne do oryginału było. Wykorzystałem polistyren 0.75 mm. Póki co jest tak: Dookoła będzie spaw, jak na zdjęciu z poprzedniej aktualizacji. Te mocowania będę robił od nowa. Póki co tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 tak patrzac na zdjecie to wydaje sie mogles uzyc troche cienszych tych plytek, a sprawdzales czy teraz szekle wejda jak sie zrobilo grubiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2010 Przy cieńszej płytce nie dałbym rady wyraźnego spawu zrobić, poza tym w oryginale wydaje mi się, że nawet jest grubiej. Szekle wejdą bez problemu (teraz mierzyłem, bo mi podniosłeś ciśnienie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Po 349-ciu próbach udało mi się wyciąć właściwy kształt mocowań. Był to jak dotąd najbardziej emocjonujący dla mnie etap budowy. Ileż emocji wyrażałem w podczas kolejnych prób nadania temu czemuś odpowiedniego kształtu... Ale w końcu się udało: Teraz będzie można się zabrać za boczne błotniki, a w między czasie czekać na paczkę. Duuużo ciekawych rzeczy w niej jest. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 noo, dales rade z tymi mocowaniami, teraz jest super ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 no spawy wygladaja miodzio!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Tak teraz jest git . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 Zabrałem się za boczne błotniki. Udało się wymyślić sposób na to, by w miarę dobrze się trzymały. Instrukcja poniżej: 1. Do uformowanego błotnika wyklejam od razu mocowania: 2. Na kadłubie zaznaczyłem sobie linię, do której będę dopasowywał kolejne segmenty oraz miejsca w których będą otwory na szpilki. 3. Główka szpilki jest trochę przypiłowana, tak żeby schowała się pod blaszaną śrubę. 4. Na czterech szpilkach osadzam cały element. 5. I zostało tylko główki śrub nakleić. Od wewnątrz szpilki będą pozaginane, a wszystko dodatkowo zakropię klejem CA. Nie przejmuję się za bardzo tym, czy kolejne segmenty są idealnie proste, bo jak wiadomo, czasami były mocno pogięte. U mnie będę umiarkowanie. Jakaś dziura po pocisku się pojawi i może jedno konkretne odgięcie. Jak będę miał już wszystko, to... wiadomo, będą zdjęcia. Pozdrawiam i dziękuję za komentarze do poprzedniego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Na szybko: ... się jakaś ruska 45-ka zawieruszyła. Edytowane 5 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikser Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 wyszło super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Ładnie to wygląda ,a te śruby rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Dzięki chłopaki za pozytywne opinie. Staram się jak mogę. Stan na dziś: A na drugim zdjęciu, hmm... "Kto do cholery posadził tu to drzewo!!" Nieskromnie powiem, że powoli to coś zaczyna przypominać Tygrysa, co mnie bardzo cieszy. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Nieskromnie powiem, że powoli to coś zaczyna przypominać Tygrysa, co mnie bardzo cieszy. Wszystkich cieszy!!! narazie miut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Cwany pomysł z tymi błotnikami na razie git . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Mechanizm koła napinającego: Przepraszam za słabe zdjęcie, ale robione telefonem. Jeszcze dziś zakładam do modelu. W końcu gąsienice będę normalnie leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Jest aparat, są zdjęcia: Tak teraz wygląda górny bieg gąsienicy: Oporządziłem też przednią część klosza od lampy: Wygląda na za dużą, ale to z powodu ujęcia. Klosz dostałem od kolegi z pwmu, z tymże coś pochrzaniłem, bo on robi modele żywiczne w skali 1:15. Uparłem się jednak (?!), wiec przysłał mi elementy o które prosiłem. Oj tam, trochę piłowania i pasuje. Jak już będą gotowe, to zrobię precyzyjniejsze zdjęcia. Jutro walka z tylnymi błotnikami. Będę przerabiał Heng Longa, bo nie są takie tragiczne. Muszę tylko zawiasy zrobić i powinno być git. Szkoda kasy poza tym na Abera. I standardowe pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 No to ciągnij dalej gdyż na razie praca miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 bedziesz waloryzowal ta lampe jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 bedziesz waloryzowal ta lampe jeszcze nie? Jasne!! Nie ma tych nitów na przedniej części, napisu Bosh (jest w zestawie Abera, który będę dopiero zamawiał) i brakuje jeszcze uchwytu z tyłu wraz z tym prętem (to wszystko też jest w Aberze). Także bez obaw -będzie jak należy, tylko jeszcze nie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikser Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 jak zawsze jestem pasjonatem twojej pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 Jeszcze w sprawie lamp -tak bym chciał je zrobić: Tak to wygląda u Abera: źródło: "moje hobby". Do następnego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 Witam. Z tylnymi błotnikami póki co nic nie udał się zrobić. Jest jednak update -pierwszy dziś (jeszcze będzie na pewno jeden). Założyłem dekiel wentylatora przedziału kierowania: Teraz biorę za skrócenie rur wydechowych, bo są za długie. Nie wiem czemu wcześniej tego nie wychwyciłem: Trzeba zatem wyciąć odpowiednio gruby pierścień i zamontować rury ponownie. Zaraz potem oczywiście osłony. No to jazda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi