Mark666 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Nie!!!To że niema komentarzy to nie znaczy że nikt tu nie zagląda. Jak większość będzie pisała ze jest pięknie to się zrobi off. Więc proszę kontynuuj relacje bo ja ( sądzę ze nie tylko) chcę się uczyć od takich modelarzy jak ty. A model prezentuje się elegancko. Ok. Podwozie już skończone, teraz jaki kolor dobrać na kabinę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Jakiś ciemny. Może grafit metalic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Może takie http://media.photobucket.com/image/GMC%20ASTRO%2095/barth_photos/gmc-astro-1986.jpg lub takie http://farm4.static.flickr.com/3632/3452278729_cf6b8a73c0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 (edytowane) Jakiś ciemny. Może grafit metalic? Mam czarny metalic, ale czy w tych latach były już te lakiery? skwarciu21 dzięki, ta druga fotka jest super, Właśnie przyszedł mi do głowy pomysł : chciałbym tego Astro dedykować zespołowi Dzem, , są rówieśnikami, Dzem powstał w latach 1972 , i Astro nie długo potem. Amerykanie kochają bluesa, a ja kocham Dzem i amerykańskie ciężarówki. Tylko czy ktoś z Was może mi zrobić kalki ? To tylko 4 małe napisy na przód maski, na jedne i drugie drzwi i jeden większy na tylną ścianę . Da to zrobić ? Ja nie mam sprzętu Kiedyś zrobiłem Kenwortha poświęconego rockowej kapeli Edytowane 14 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Ładnie sobie tu poczynasz W ramie poprawił bym jeszcze czarną rozcięczoną farbką chłodnicę, by te wszystkie wypukłości nabrały sensownego wyglądu. Reszta elegancko ' Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Lucas powinien ci z chęciom wykonać kaleczki. Mi zrobił szybko w jeden wieczór i to dość trudny projekt. Też lubie czasem posłuchac Dżemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 Lucas powinien ci z chęciom wykonać kaleczki. Mi zrobił szybko w jeden wieczór i to dość trudny projekt. Też lubie czasem posłuchac Dżemu. Dzięki , zapytam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Może podacie nick kolego Lucasa, znalazłem tylko Lukas HS i nie wiem czy to ten, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 (edytowane) A ja taki kolorek proponuje Tylko ty mógłbyś zamienić kolory, czerwona rama i pasek, a biala kabina. Edytowane 15 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Apropo lucasa. Tak to ten. Sory za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Listopada 2010 Autor Share Napisano 16 Listopada 2010 A ja taki kolorek proponuje Tylko ty mógłbyś zamienić kolory, czerwona rama i pasek, a biala kabina.[/quote Tak , to b. ładne malowanie , ale miał być Dzem. Jeśli Lucas nie zrobi mi kalek to pomyślę nad Twoją propozycją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 Kabina już w podkładzie. Niestety projekt - Dzem- upadł, brak kalek, a więc jutro bądż w niedzielę będę ją malował . Mam do wyboru 1. czarny metalic 2. pomarańcz 3. szary 4. ciemny niebieski Chcę już skończyć ten projekt, bo za długo to trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Pierwsza bądź druga opcja. A jakie to konkretne kolory? Masz jakieś próbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Pierwsza bądź druga opcja. A jakie to konkretne kolory? Masz jakieś próbki? Pomarańcz to Dupli-Color---4-0160 czarny Dupli Color -684364 Tu tak nie wygląda dobrze jak po przerzuceniu na komputer z aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Witam. Jak dla mnie to niebieski był by ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Dawaj czarny z pomarańczowymi pasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 A ja taki kolorek proponuje Też jestem za takim malowaniem, a i do czerwonej ramy też pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 A ja taki kolorek proponuje Też jestem za takim malowaniem, a i do czerwonej ramy też pasuje Spróbuję tak pomalować, tylko pytanie czy jechać całość bialą , a potem tylko już maskować --czy położyć biel tylko tam gdzie ona ma być ? I czy ten pasek jest wokół kabiny? Dzięki wszystkim za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Całość białym i na to czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Całość białym i na to czerwony dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Zaczynamy malować zawsze od najjaśniejszych kolorów. Ten pomarańcz jakiś dziwny zas czarny zbyt nowoczesny. Spróbuj jak powyżej, ewe zmieszja nowy pomarańcz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Widziałem taki gotowy model i pasek był wokół kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Widziałem taki gotowy model i pasek był wokół kabiny. Dzięki, już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Share Napisano 22 Listopada 2010 Pomalowałem kabinę i mimo starannego maskowania chyba pójdzie do Dota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Jeszcze zaczekaj z tym zdejmowaniem farby, bo będzie ciężko to pomalować lepiej... Może zastanówmy się, co można zrobić... Ja w sumie nie mam zbyt wielu doświadczeń z takimi malowaniami - jedna rzecz, która kiedyś zadziałała, to warstwa lakieru bezbarwnego tak jak jest a potem delikatny szlif. A przejścia pomiędzy kolorami nawet w skali 1:1 są ciężkie, zwróć uwagę, że zwykle na granicy kolorów występuje jeszcze pasek (pinstriping) w trzecim, ciemniejszym kolorze - gdyby u ciebie zrobić coś takiego już po szlifie, to by może dało dobry efekt? A i tak może się zdarzyć, że trzeba będzie to malować jeszcze raz, koszty nauki... Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi