okonek Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Jak to ma być glosowanie to ja jestem za beżowym. Fajnie Ci robota idzie Andrzejku. Zresztą jak zawsze. Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Witaj Andrzeju Widzę, że jak mówiłeś tak uczyniłeś i postanowiłeś w końcu dokończyć kolosa .Mam tez nadzieję, że troszkę przyczyniłem sie swoim modelem... . Szkoda tylko, że Twój będzie wygladał jak prosto od dilera a mój.... po 30 letniej eksploatacji Co do podkładu. Ja w swoim dałem Surface Tamiya - szary - spray. Nie było żadnych przygód z przebarwieniami i już po 2 warstwie kasta była idealnie szara. Nie wiem jednak jak byłoby potem z lakierem samochodowym...? Póki co ... nie mogę doczekać się żeby podziwiać Twój efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Moim zdaniem ,albo beż ,albo czarna-z czerwonymi wstawkami ,coby się z budą nie zlewała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Marca 2011 Autor Share Napisano 23 Marca 2011 ... to ja jestem za beżowym. No i jednak taka zrobię. Doszedłem do wniosku, że gdybym miał kupować czerwoną Corvettę to jednak wybrał bym beżową tapicerkę. Co do podkładu. Ja w swoim dałem Surface Tamiya - szary - spray. Nie było żadnych przygód z przebarwieniami i już po 2 warstwie kasta była idealnie szara. Nie wiem jednak jak byłoby potem z lakierem samochodowym...? Sławku z podkładem w tym przypadku szarą Pactrą też nie miałem problemów. Różowy kolor pojawił się zarówno w tej jak i poprzedniej Corvette C4 dopiero po psiknięciu białą bazą tyle, że w tej baza była pryśnięta z aerka a w poprzedniej z puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzman Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 To może beżową z czerwonymi wstawkami albo na odwrót, też powinno ciekawie się prezentować i nawiązanie do karoserii będzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Ale nie wiadomo czy takie występowały w rzeczywistości, a jak wiemy Pan Andrzej lubi realizm a nie znosi S/F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzman Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Ale nie wiadomo czy takie występowały w rzeczywistości, a jak wiemy Pan Andrzej lubi realizm a nie znosi S/F. fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Widze wielki powrót Andrzeja...Swietna robota jak zawsze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 Zabrałem się za wnętrze. Elementy skórzane były by już gotowe gdyby nie to, że na jednym fotelu ścierając nadmiar wash'a przetarłem się do podkładu Niestety brakło mi farbki na poprawki, co prawda zamówiłem już nowe ale mam obawy czy odcień będzie ten sam i czy nie będę musiał malować wszystko od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2011 Autor Share Napisano 28 Marca 2011 Ufff jakoś uporałem się z polerką maski i zderzaka Linie podziału blach zapuściłem czarną farbką olejną dla plastyków. Teraz czeka mnie kasta, ale jak se o tym pomyślę to już czuję jak mi mdleją ręce od pucowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Takie warsztaty to zaraz napawają człeka do sklejania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Ostatnio mało czasu miałem na modelowanie więc i za dużo nie zrobiłem. Poprawiłem tapicerkę na fotelach z czego jeden z nich cały pomalowałem od nowa (fotki jutro bo jeszcze schną). Na warsztacie wylądowała kratownica/wzmocnienie maski z nadkolami, załatałem ślady po wypychaczach, zmontowałem do kupy i prysnąłem czarną Pactrą: Ps. Na zdjęciach jest ręcznik a nie papier toaletowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 No i git Świetna kolorystyka wnętrza, maska i zderzak też dobrze się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 No i git Świetna kolorystyka wnętrza, maska i zderzak też dobrze się prezentuje Dzięki za opinię Zmontowałem maskę do kupy ale wcześniej aby w zakamarkach nie wyłaził czrwony kolor to miejsca te prysnąłem czarnym matem: ... i na gotowo. Właściwie brakuje jeszcze reflektorów, ale to już później: Poprawiłem fotele: Dwa kroki do przodu jeden w tył Po wstępnej polerce kasty poszedłem do łazienki opłukać budę, w tym momencie ktoś zadzwonił do drzwi a ja w odruchu walnąłem kastą o umywalkę, efekt: odprysk na błotniku (już przeszlifowany - gotowy do malowania) i pęknięty zderzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stefanrsko Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Fotele wyglądają genialnie a co do kasty - szkoda, ale dobrze że nic powazniejszego się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Parkingowa obcierka ale do zrobienia Albo mi się wydaje, albo fotele są zwashowane... Wyglądają bardzo realistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Dzięki koledzy za komenty Albo mi się wydaje, albo fotele są zwashowane... Nie wydaje ci się, washa zrobiłem olejem artystycznym Siena palona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Fotele bardzo ładnie ci wyszły czekam na więcej z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Dzięki koledzy za Wasze opinie Ostatnio wzięło mnie na samolot i to właśnie przy nim spędzam większość czasu, ale żeby nie było, że Corvette odstawiłem na bok to daję małą aktualkę. Naprawiłem pęknięcie zderzaka i pomalowałem bazą, po wyschnięciu okazało się, że jeszcze trzeba poprawić to miejsce. Ponad to pomalowałem lusterka i reflektory - obecnie czekają na delikatny szlif i lakierunek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 My to bardziej czekamy na efekt końcowy, czyli połysk i to mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Drobiazgi ale bardzo ważne Oby teraz wszystko poszło bez komplikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Tym razem wszystko poszło ok Kasta naprawiona i błyszczy się Jeszcze nie robiłem finalnej polerki, będę musiał okleić taśmą budę i prysnąć na czarno pozostałe elementy nadwozia więc tę zrobię dopiero na końcu. Zdjęcia zrobione przed chwilą przy sztucznym oświetleniu, w realu kasta świeci się jak psu ... sami wiecie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Zdjęcia zrobione przed chwilą przy sztucznym oświetleniu, w realu kasta świeci się jak psu ... sami wiecie co Jak psu oczy Wygląda bardzo dobrze, podoba mi się strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Pięknie jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) Dzięki koledzy za miłe słowa Mała aktualka, niewiele zrobiłem bo równolegle na warsztacie działam przy Boeingu 747. Edytowane 30 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi