Gościu Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Hej koledzy. Kilku z Was chciało aby powstał model zapalniczki. Nie jest on moim faworytem pancerki aliantów...jednak jakbym nie kombinował nie mogę pominąć faktu jego jestestwa, jak kiedyś mi napisano...trzeba bakcyla załapać, próbuję. Zdjątko podsunął mi znajomy i jak tylko ustalę źródło niezwłocznie je podam(pochodzenie) Będę starał się zespolić to z tematyką 1410, co z tego wyjdzie czas pokaże. Baza to tasak VC, figury to będzie zbieranina i kolejno je pokażę. Jesli nie wyjdzie jakbym chciał, zredukuje scenę do tylko i wyłącznie pozycji tematycznych.W około miesiąc powinienem temat ogarnąć..więc męka zbyt długa nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Witam Zdjątko podsunął mi znajomy i jak tylko ustalę źródło niezwłocznie je podam(pochodzenie) Japońska seria - Ground Power Niestety nie pamiętam numeru zeszytu. A i skan wydaje mi się mocno znajomy Tak na marginesie, do tego konkretnego FF jest jeszcze parę zdjęć (3 zdjęcia ukazujące: tył - niewidoczny lewy bok, przód - tego zdjęcia nie jestem pewien i bok) Cała seria zdjęć została zrobiona w Listopadzie 1944 w Moerdijk w Holandii. Najprawdopodobniej jest to FF z 24.P.Ułanów. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Witam ! Będzie ciekawie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 O kolejny ronson na warsztacie. Zabieram chipsy i colę i zasiadam w pierwszym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Chętnie popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 Czy ciekawie to nie wiem, ale miło że ktoś chce pooglądać. Pomysł się wyklarował i okroił...znów poległem na przestrzeni( właściwie to jej braku do ekspozycji ) Scenka pt "Przeskok" Po jakimś czasie dotarło do mnie...że tam jest asfalt(?) Po lewej stronie, gdzie teraz gąbka leży będzie kawałek muru/narożnika. Widzę, że i mnie przechery będą czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Listopada 2010 Autor Share Napisano 9 Listopada 2010 Witku odp. poszła poprzez PW. Ruch nie wielki, aczkolwiek to zawsze coś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Malowałeś akrylami czy olejami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Listopada 2010 Autor Share Napisano 10 Listopada 2010 Dwojako. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Figurki Piekne Dech zatyka. Jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Listopada 2010 Autor Share Napisano 16 Listopada 2010 Thx. Oklejanie detalem - kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Listopada 2010 Autor Share Napisano 18 Listopada 2010 KOlejne korekty przybliżające do oryginału: Od spodu dolepiam pierwsze warstwy piachu/błota na zwykły klej. Została masa dziurek po wypychaczach na gęsiach zapasowych - do zalepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 Temat podłoża, asfalt. W chwili obecnej nie widać tych wszystkich malutkich podniszczeń, wybrzuszeń - tzw surówka. Po dodaniu wody, gruzów i inszych naleciałości wylizą....a przynajmniej tak zakładam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Zastopowałem się jednak nieco późnawo. Przyszło kilka dodatków, znów masa roboty z podmalowaniem...ale, jakoś dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Nie mogę doczekać się finału! Jak reszta wyjdzie na poziomie figurek to będzie prawdziwe dzieło sztuki.Dzielnie kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Nie mogę doczekać się finału! Jak reszta wyjdzie na poziomie figurek to będzie prawdziwe dzieło sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Kolejny majstersztyk. Przegladajac Twoje warsztaty, nachodzi mnie zeby sie kiedys samemu zmierzyc z pancerka. Jedno pytanie - na zdjeciu na samym poczatku watku - figurki maja w rekach Enfieldy no.4 mk.I, a kilka postow nizej jeden z tych pomalowanych dzierzy w reku Enfielda no.1 mk.III. To zamierzone? O ile mnie pamiec nie myli, to w Europie pn-zach w uzyciu byly prawie wylacznie no.4 Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Listopada 2010 Autor Share Napisano 22 Listopada 2010 Koledzy, kićkanie plastiku, gipsów pędzlem farbami trzymajmy z daleka od nazewnictw artystycznych.To ubliża prawdziwym artystą. Erolek, jak czas znajdziesz - zawsze to jakaś odskocznia. Kwestia broni, ta sztuka akurat była pod ręką - ostatnio9 robił za podpórkę dla wojaka z 1920 ;) Dalej ciapię tu i tam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Bardzo realistycznie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Figurki Piekne Dech zatyka.Jestem pod wrażeniem Przyłączam się, rewelacja i normalne twarze. A o reszcie to REWELACJA, zresztą czego innego można się spodziewać po tak zacnym modelarzu. (to nie jest wazelina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 Dzięki. Ja dalej znęcam się nad podwórkiem, zacząłem składać do czołgu gąsienice - bym mógł malować pojazd brakuje mi jeszcze jednej skrzynki amunicyjnej. Naszywki plus chusta(czerwona) u tego figuranta(jak i pozostałych) także dorobiona. Żołnierze to 3 Brygada Strzelców z przydomkiem Krwawe Koszule Jeśli chcecie tu możecie spojrzeć Bohaterom w twarz(jednostronnie, ale to zawsze coś) http://www.breda.fora.pl/dzialalnosc-beskidzkiego-stowarzyszenia-maczkowcow,30/wizyty-u-weteranow,32-15.html p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Listopada 2010 Autor Share Napisano 26 Listopada 2010 Kolejne wlepki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TANKISTA87 Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 kibicuje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Dziwi mnie tylko jedna rzecz, czemu zasłoniłeś km skrzynią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi