Gościu Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Figurka nieco przerobiona przeze mnie, rycerz to metal a reszta skrecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Witam Figurka, figurki bardzo mi się podobają. Jedynie litery na pomniku nie są równe, może to wina cieniowania ?. Czekam na kolejny "warsztat figurkowy" w Twoim wykonaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Świetny pomysł i również dobre wykonanie Moje Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Za pomysł i wykonanie duże brawa. Troszkę mam wątpliwości do otoczenia pomnika. Piach? Chyba raczej płyty chodnikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Dzięki. Racja, chodnik byłby właściwszy..i to nawet kolorystycznie. Szczerze się przyznam, że nie wróżyłem tej pracy jakiegokolwiek końca. Bazą była figura, która wyleciała mi z innego projektu(rycerz) - reszta powstała pod niego.Zbiegło to się w czasie z dostawą mas modelarskich, coś mnie tknęło i zacząłem skrobać.Powstała przypadkiem..ze tak napiszę. Wojtek, w figurkach na pewno coś podłubię, raz lepiej, raz gorzej - z czasem może wprawa przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Świetna praca. Pomysł także pierwsza klasa. Tu zgodzę się z Jerkiem, wypadało by grunt zmienić. Piach i trawa troszkę nie pasuje. Może pokusisz się o ustawienie tego na bruku ? Na prawdę sporo zyska. A nie takie już przeróbki się robiło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Wszystko ładnie ,tylko w jaki mundur ów młodzieniec jest ubrany . Nieprzepisowo założony chlebak i szalik toż to chyba maruder lub co gorsza dezerter. Ogólnie ładnie się prezentuje tylko dlaczego 1920? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Ależ Andrzeju, przecież wiesz, że Rafał "nie z naszych" ;) Gdybyśmy mieli bidaka torturować regulaminami troczenia, guzikami itp to chłop by i na 100 rocznicę nie skończył tej winetki ;) Jak to mawia Hołowczyc z nawigacji GPS "następna będzie lepsza" ;) Rafale, gratuluję ! A czepialskich akcetnów to powiem, że dla mnie posągowa figura była by lepsza oparta o miecz, a nie w "cięciu" ale to już bardzo indywidualna kwestia. Co następne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Listopada 2010 Autor Share Napisano 13 Listopada 2010 Sprzęt, chciałem dać ten po zaborach, khaki(wz 19) zaczęto wprowadzać w 1920r. jak doczytałem. M/w tym się wzorowałem: http://www.radiownet.pl/static/uploads/images/20100730/dsc04199_amItec44_JPG_440x320_crop_upscale_q85.png http://radunin.hostit.pl/joomla/images/stories/dsc00217.jpg Doczytałem także o lekko zluzowanym podejściu do umundurowania..jednak nie jest to chyba tematem wątku. Data - okrągła, prawdziwa...miejsce, postać, pomnik fikcyjne. Przesłanie, dla większości zrozumiałe. Jendrass1 - nie wiem, poczekam na impuls. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Z tym luzem to bym raczej nie przesadzał ,chociaż na starych fotografiach często widać ten luz ale raczej występuje on przy posiłku lub obieraniu ziemniaków dla całej kompani Mimo drobnych nieścisłości temat zacny i wykonanie też ładne. A może by tak następnym razem Dytiatyń lub Zadwórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Świetny pomysł i wykonanie Gratuluję i zazdroszczę umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Wykonanie przednie, a całość bardzo stylowa Podoba mi się cieniowanie postaci i pomnika. Co do podstawki to można by zamiast płyt posypać całość trawką, wyglądałby jakby stał gdzieś w parku, bo teraz wydaje się że stoi gdzieś w środku pola ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi